bloggpaus

tror det får bli en bloggpaus för mej..
lat med att uppdatera
lat med att fotografera

tack & hej
försöker återvända om nån vecka
om inte tidigare


30 mars

hemma från skolan för en halvtimme sen ungefär. ikväll ska jag förmodligen bara ta det lugnt. i skolan idag har vi haft historia, skrivit finska prov som var rätt så lätt (trots att jag vet att jag kan ha flera fel..), haft dubbeltimme av både geografi & matematik. men däremellan var jag även på personalmöte på abc.
nu sitter jag mest och väntar på att maten ska bli klar, VRÅLHUNGRIG!

tänkte visa er en bild på det jag köpte i går på loppisen lite senare.. hej så länge :)

29 mars

go´kväll
har varken hunnit eller orkat blogga tidigare idag, hur slö kan man
va med bloggandet egenligen? allafall, steg upp vid halv 7 och åkte
iväg till simhallen med mamma. vi simmade 1 km på ungefär en
halvtimme (bättre än senast, då blev det 45 minuter) och sen åkte
vi hem för att göra oss klara för jobb och skola. hade en helt vanlig
skoldag. klockan 1 hade jag körlektion, gick helt bra och fick köra
hem sen i slutet. när jag kom hem åkte jag direkt på loppis med
mamma & janica. köpte två väskor, en blus och ett reflekshalsband
till kissen. efteråt var vi en sväng till mormor och morfar, men det
var bara morfar som var hemma. när jag kom hem blev det att
plugga lite finska. har prov imorgon. men efter ca. 45 minuter
gav jag upp. kollade nåra avsnitt av dh och sen på salatut elämät.
efter att latat mej en stund bestämde jag mej för att ta och kolla
igenom finskan igen och hade mamma att förhöra mej litegrann.
gick bättre än vad jag trott.. sen kollade jag på top model 13,
första avsnittet idag. tyra banks söker denna gång en kort modell.
bra att även korta tjejjer får chansen så det inte alltid bara är om de långa!

men nu ska jag gå och lägga mej! gonatt ♥

28 mars

lugn och skön hälg, precis vad det har varit.
fredag och lördag hos robin, däremellan hemma
då han varit på jobbet. idag kom jag hem vid 3
tiden ungefär och har försökt plugga lite, men
har också kollat på desperate houswives och
tredje avsnittet av bella&tyra show.
har just ätit nån sorts pasta och broiler låda
och funderar vad jag ska göra.. orkar inte plugga!

26 mars


hejhej! idag har jag inte gjort mycket. varit i skolan för en sista
gång denhär veckan. och efter skolan var jag till affären för att
köpa lite godsaker, det är ju trots allt fredag. efteråt satte jag
mej i soffan i mitt rum framför tv och steg upp för en stund sen.
har kollat nåra avsnitt av desperate houswives. nu väntar jag på
att robin ska komma och hämta mej, så ska vi åka hem till honom :)
kommer hem imorgon då han ska jobba, men vet inte vad jag ska
göra? hmm, något att fundera på.. ha en trevlig hälg :)


25 mars

hello!
igår var jag ute och cyklade med hannah & linda. härlit. första gången för i år. lite kallt men endå jätte skönt väder.
idag har jag varit i skolan hela dagen: finska x2 (på den andra var jag i tandläkaren), 3 håltimmar och gymnastik - brottning & volleyboll. kom hem för ca 15 minuter sedan och om en halvtimme börjar jag jobba. hohho. jobbit men kul att tjäna pengar :) nu ska jag ta det lugnt en liten liten stund och sen åka iväg. SNART HÄLG, igen!!!!

trött på att va halft sjuk

alltså hela den här veckan har jag varit jätteslö, haft huvudvärk och 37.2 grader i feber (vilket är feber för mej).. kan det inte bara gå över, eller om det inte gå över så helst slå till ordentligt så att jag slipper det snart. börjar va riktit trött på det. det är inte bara det att jag är trött och har liiite feber, utan också det att mit humör påverkas jättemycket av det. i skolan vet jag inte, men speciellt hemma, då jag är för mej själv eller något. på så himla dåligt humör. vill göra en hel del grejjer, ut på länk, va ute, jaa göra nåt kul. men jag är på så dåligt humör och trött så istället sitter jag inomhus och kollar tv eller sitter framför datan.. hoppas det går om snart iallafall, börjar bli så trött på dethär! blir så trött på mej själv att jag är så tråkig pga. tröttheten.


24 mars

idag har vi ett väldigt härligt och vackert vårväder! snön smälter och det är ca. 8.4 grader varmt och solen lyser förståss :) har varit i skolan hela dan, slutade ca. 13:40. nu sitter jag och väntar på maat, är så himla hungrig. och det blir spaghetti, mumms! håller på och kokar spaghettin medan mamma är och köper maletkött.
orsaken till att jag inte uppdaterade igår var att jag inte orkade starta datorn på hela dan.. men efter skolan låg jag och latade mej en stund och kollade 2 första avsnitten av desperate houswives säsong 2. på kvällen var jag med jenna & hannha.
efter att jag har ätit vet jag inte vad jag ska göra, borde nog ta tag i lite läxor och så.. eller rättare sagt så måste jag göra det. men sen vet jag inte.. kanske kolla något avsnitt av dh och på kvällen kanske jag ska va med robin :)

22 mars

jo det var idag det nyttiga livet skulle börja.. annars bara sitter jag här med en tårtbit framför mej. ajaj. men okej, orkade inte igår när vi firade Daniel så var tvungen att ta en bit.
imorsse var jag & mamma på morgonsim, det var skönt. ska försöka på morgonsimning varje måndag! slutade skolan kvart över 1 och klockan 2 hade jag körlektion. gick bra och är riktit nöjd :) sen när den var över gick jag ner till stan och köpte ett fodral till min telefon. nu har jag precis ätit och överför lite låtar till telefon, av dem jag har på datorn.

Desperate houswives


nu har jag sett ut säsong 1 av desperate houswives! ääh, måste nog
snart ta och låna den andra säsongen, klarar nog inte av att vänta på
fortsättningen så länge.. spännande! men nu ska jag ta och krypa ner
under täcket. en ny skolvecka är på kommande.. men heldre skulle
jag nog va ledit ett par dar till :) men snart är det påsklov. gonatt :)

21 mars

ännu en hälg drar mot sitt slut..

igår var vi och kollade på Shower power. kan säga att den var helt okej bra, men de tidigare showerna har nog varit mycket bättre! väntade mest på att den skulle va över.. men jo helt okej var den nog :) efteråt hämtade michael och andreas upp robin ut och köra/till baren, men jag stannade hemma. kollade ett dh avsnitt och se gick jag och la mej.

idag har jag jobbat 11-17:30. när jag kom hem var mormor och morfar här, för att fira brorsan. men de åkte för en stund sedan och janica, jonas, daniel och lotta åkte tillbax till vasa. kvällens planer: desperate housewives.
hoppas alla haft en bra hälg, det har iallafall jag haft :)

godmorgon

ja, somnade vid 5 tiden.. vaknade vid 10 och kunde inte somna om. bläää. nu kommer ja ju att va jättetrött hela dan och kommer säkert att somna på Shower Power, som vi ska och se på idag eftersom att mamma är med i det. annars idag ska jag bara slööa. har just kollat nåra avsnitt av desperate houswifes och ska snart kolla gårdagens salatut elämät. men först ska jag fixa någon god frukost. då himla hungri! har inte ätit något sedan igår vid 8 tiden :o hoppas alla hade en trevlig och bra fredagskväll, min var iallafall toppen!

gonatt

funderade starkt på om jag skulle orka skriva ett inlägg.. men varför inte?
det blir förståss ett väldigt kort inlägg, eftersom jag är jätte trött och katten
hoppar på bordet nu som då. har iallafall haft en väldigt rolig kväll. började
med middag, ölspel och en massa snack hos madde och sen åkte typ hälften
hem och vi resten åkte med maffe, daniel och toki.
nej nu ska jag nog krypa ner under täcket, är väldigt trött!

fredaaaag

äntligen är det fredag! dagen vi längtat efter..
har precis gjort mej i ordning för ikväll och ska
snart sticka iväg till madde på 18-års middag.

tyvärr hinner jag inte skriva mer, men bara en
sak till.. fick äntligen min nya telefon idag! en
vecka försenad, men nu är den här. *glaaad*

guitar hero

ligger som bäst i sängen och lyssnar på nä jenna och hannah spelar guitar hero.. vi turas om. har även lite feber ikväll, hoppas den går över tills imorgon. ska inte va sjuk imorgon! usch vad jag har varmt.. men men, jo har inget intressant att säga men ska iallafall va här och spela en stund sen ut och köra typ, få lite frisk luft kanske. har haft batteriet på fullt idag så det är kokhett här inne.. så blir det alltid. men vad gör man inte när man fryser och vill snabbt ha upp värmen, jo vrider på batteriet på fullt och sen glömmer att sänka det senare. smart! nej nu ska jag också spela nån låt :) puss


fredag hela veckan

ojoj, nu närmar det sig fredag igen. men varje dag denhär veckan har det känndes som fredag. och speciellt idag. vet inte varför, men humöret var liksom på topp. slutade egentligen efter andra lektionen, efter att ha haft två finska lektioner i rad. men istället satt jag med mina vänner kvar i skolan, vad skulle jag ha gjort hemma liksom? hade rätt så kul faktist. haha! hade jag åkt hem tidigare hade jag nog varit mycket tröttare & såå men istället stannade jag kvar och blev uppiggad av mina vänner :) sen satt jag även i för första gången med madde som fick körkort igår.. och hon körde riktit bra :) nu ska jag nog försöka ta tag i lite pluggande för att sedan kunna ta det lugnt. ha en bra fortsättning på dan :)

tv hela kvällen

ärligt talat har jag inte gjort något annat än suttit framför tv:n idag efter skolan.. nästan. när jag kom hem från skolan kollade jag två avsnitt av that 70´s show och kollade jag två avsnitt av desperate houswifes. vid 6 tiden kom jenna & hannah hit, vi kollade på en film och när filmen tog slut spelade vi guitar hero. hehe, alltså har jag spenderat mesta delen av min kväll framför tv:n. men var nyss ute och körde en sväng med dem också. tänkte åka till grillen och käka men hon som jobbade var så orättvis och tog kunder som kommit dit senare än oss före oss så vi stack därifrån. det är jag glad för. då behövde jag inte göra det svåra valet - om jag skulla äta, eller inte.
nu ska jag iallafall strax krypa ner under täcket och försöka läsa lite i den finska boken innan jag ska sova. gonatt :)


17 mars

oj vad tiden rinner iväg.. det var ju just februari.. och nu är det 17 mars.
i morse var jag i tandläkaren, så missade första lektionen vilket var historia.
men hade en till efteråt. hade ingen matematik idag, läraren var borta så
det var skönt! sen hade vi även 2 finska lektioner.
nu sitter jag hemma och fryyyyyser. har just kollat på tv en stund och ska
snart kanske göra något med jenna :)

16 mars

hej! slö idag. somnade vid 6 och vaknade
igen halv 8. men gud vad skönt det var att
sova en stund. var så himla trött! skolan
idag var det iallafall rätt slött.. tråkiga
lektioner. men något roligt fanns det ju
inklämd idag också - MADDE 18 ÅR! :D
igår satt vi nåra timmar hemma hos linda
och fixade ett kort till henne :)

men det är inte bara Madeleine som fyller
idag, utan även min bror Daniel, min kusin Henrik
och vår vän Pia, från norge, som vi bodde
med i england :) så grattis till alla!


dagens outfit 16 mars


dagens outfit: svarta glänsande leggings, vitt linne & vit tunn blus
- allt från gina tricot. + ett kedjehalsband till.


shortsen som jag sydde i lördas


morgonsimning

go´morron!
idag steg jag upp redan vid halv 7 medan robin fortsatte sova en stund till. jag & mamma åkte på morgonsimning till simhallen. vi simmade 1 km :) börjar lite senare idag så det är skönt att bara ta det lugnt en stund innan skolan.. riktit skönt med morgonsimning!
har inte gjort något speciellt.. i lördas sydde jag om ett par jeans till högmidjade shorts. efter jobbet kom robin och hämtade mej och vi åkte hem till honom. åt tortillas för typ 4:e gången den veckan. på kvällen fick de gäster och vid 9 tiden åkte vi hem till mej. kollade melodifestivalen och sen gick vi och la oss.
på söndan så jobbade jag 10-16 och medans var robin hemma hos mej så han hämtade mej. på kvällen spelade vi lite guitar hero, kollade desperate houswifes & var ute och körde en sväng :) ha en bra dag!

jag älskar solen som lyser & värmer..

..men jag hatar vinden som susar i mitt öra. vinden gör det så himla kallt. utan den vore det hur varmt som helst. var nyss ute och gick en sväng, ca 2 km med hunden. alltså NU känns det verkligen som om våren har kommit! man blir på så himla bra humör av detta vackra väder. vill bara va ute, men vad ska man göra ute, då det finns så himla mycket man vill göra inomhus också? nu har jag iallafall bestämt mej för att ta och sy lite. men aldra helst skulle jag vilja åka och shoppa vår-och sommarkläder! men men, det får bli en annan gång :)


13 mars

go´morron go´morron go´morroooon!
steg upp för en timme ungefär, har legat och kollat på glamourama.
det är rätt så kul när man får följa med nåra bloggares liv men det
vore bättre om det skulle varit nåra andra bloggar, har aldrig läst
deras bloggar så därför är det inte lika kul. men det är nog kul att
se på det ändp :)
idag vet jag inte riktit vad jag ska hitta på, vet inte ens vad det är
för väder.. hoppas soligt :) kanske jag skulle kunna sy något idag..
hmm får se om jag orkar eller om jag är för lat.

go´kväll

tja. ikväll var jag till Crazy Cat och åt texmex med emma & hannah.. efteråt visste vi inte vad vi skulle göra, så vi åkte hem till mej och tänkte spela lite guitar hero. men slarvig som jag är så kunde jag inte komma ihåg vart jag lagt skivan eller hitta den. vid 10 kom sofie, bennet och patrik. jag satte mej i med patrik och sofie medans emma och hannah åkte med bennet. senare kom även linda och kim ut. det blev en riktigt rolig kväll och nu är jag så himla trött så det är nog bäst att jag går och lägger mej. imorgon får man iallafall sova läänge! skönt.. gonatt :)


12 mars

varit lite lat nåra dar.. hehe
idag är jag jättesur! eftersom att telefonen skulle komma inom 4-6 dagar men den har inte kommit ännu fast det är 6:e arbetsdagen!!! har alltid lika otur med sånthär......
fredag idag iallafall, skönt med hälg. om en timme ungefär ska jag med hannah & emma till crazy cat och äta middag - texmex. annars idag efter skolan har jag bara legat och kollat på desperate houswifes. nu har jag tråkiiiigt. ja vill ha min telefon! NU! så att jag har något att göra..
nu ska jag iallafall läsa lite bloggar och kanske se glamourama..

9 mars

hejhej! idag har solen lyst hela dagen men tyvärr har man suttit hela dagen inne i skolan på lektioner.. trots att jag vissa dagar gillar snön så önskar jag nog att den för den här vinter skulle få smälta bort. saknar värmen & härliga vår-och sommarkvällar.
lånade första sesongen av desperate houswifes idag av hannah, så nu börjar jag se på det då jag kollat alla friends avsnitt. en serie i taget :D så har kollat det första avsnittet idag. har även försökt mej på matte läxan, det gick inte bra. kommer aldrig och lära mej det vi håller på med just nu.. vill inte få dåligt i provet!
nu ska jag ta och kolla runt lite på netet och fundera över vad jag ska göra resten av kvällen...

Internationella kvinnodagen

<-- just de, glömde berätta att jag beställde hem denhär telefonen i fredas.. hoppas den kommer den här veckan!
idag började skolan som vanligt igen efter ett skönt men allt för kort sportlov. gick otroligt snabbt! känns som det bara har varit en helt vanlig hälg med någon extra dag.. men har iallafall hunnit tjäna lite pengar så det är bra. har precis fixat inbjudningar till mormors födelsedag och ska snart ta och äta en pizza och kanske se på någon serie eller film om jag hittar något bra. vill bara ta det lugnt en stund :)


7 mars

jodå, i fredas blev det storstädning som jag lovat mej själv. städade hela dagen & ändrade om i mitt rum, blev riktit nöjd måste jag säga :) på fredaskvällen kom robin hit efter jobbet. vi kollade tv, var ute en sväng och sånt. gick och la oss rätt så tidigt och på lördagen jobbade vi båda klockan 10. på lördas kvällen var vi på revyn.. den var nog riktit bra trots att jag inte förstår alla politikskämt. efteråt blev det att gå ut. michael och andreas hämtade oss hemifrån. körde runt och senare bytte jag bil och åkte med tommy, linda och simone. var bl.a. till tjöck på fest och på revyefterfesten. efteråt åkte jag och robin med tommy då de andra åkt hem och vi bestämde oss för att åka till närpes och käka mat. såå det blev en lång natt. somnade vel vid halv 7 tiden. idag jobbade jag 2 till 9. lite jobbigt när man gått och lagt sej så sent men det gick nog bra ändå :) nu ska jag bara ta det lugnt, ta något gott att äta och söka upp någon bra film eller nåt roligt tv-spel. längesen jag spelat sist :D blää.. imorgon börjar skolan igen :( lovet var för kort.

4 mars

tjenare!
idag har jag varit hela dagen i vasa. åkte dit med mamma & hannah. men mamma gick runt med janica medans jag och hannah gick själv. men ingen av oss hade nån lust att shoppa (vilket var väldigt bra! sparade en hel del på det) så vi gick mest runt och kollade. åt på sub way och köpte bl.a. en mascara och en parfym. vid 15:45 gick vi på bio och såg på Avatar 3D. hehe ja, lite sent men bättre sent än aldrig. eller hmm.. vad ska jag säga. hade lika gärna kunnat lämna bort att se filmen. den var nog helt okej bra men inte alls så bra som jag trodde den skulle va. såå jag blev en aning besviken. annars ikväll har jag inte gjort så mycket.. kollat tv och just kollade jag de två senaste avsnitten av glamourama.
imorgon blir det storstädning, det har jag lovat mej själv! gonatt :)

(((tänkte ladda upp en bild, men datan har något problem med det så tyvärr blev det ingen bild idag..)))

hehehe

städandet gick inte så bra. jag sket i det. istället har jag suttit i nån timme och klistrat lite med englands foton. länge sen sist. den är fortfarande inte klar och jag är rädd att alla bilder inte kommer att rymmas i den.. får nog skaffa mej en till album. om en timme ska jag då jobba, hoppas tiden går fort så man slipper hem och sova. hihi! imorgon bär det av till vasa med mamma & hannah.

3 mars

snön faller ute och det känns kallt även om det bara är -4.1 grader och jag inte varit utanför dörren idag. igårkväll var jag ute med Jenna & Hannah, satt på abc och körde runt tills robin kom och då åkte jag & han hem till mej. igår fick han jobb!! så idag steg han upp lite över 9 och åkte iväg till hans första arbetsdag på hans nya jobb. själv steg jag upp ca. 20 över 10. gick ner och hämtade lite frukost och tog upp det till sängen där jag sedan låg och kollade på friends en stund. shitt, har bara 4 avsnitt kvar och det är sista säsongen! snyft.
nu borde jag nog städa lite i mitt rum. klockan 4 ska jag jobba iallafall. usch vad jag är trött. nej nu ska jag vara duktig och städa iallafall lite i rummet, så det ser liite finare ut. ska försöka hinna ändra om där på fredag!

2 mars

halloja!
idag har jag jobbat 10-16. gick rätt så snabbt och nog helt bra. när jag kom hem fick jag lust att sy, så jag sydde upp en klänning jag fått av mormor. det är hennes gamla så den är rätt så gammal. glömde att ta en före bild men här är iallafall en efter bild. innan var den över knäna men nu blev den tyvärr blev den liite för kort så jag vet inte riktit om man kan ha den med endast strumpbyxor.. men annars är jag helt nöjd med den :) kanske fixar till den lite mera nån dag, men nu ska jag iallafall ut med Hannah & Jenna en sväng. ikväll kanske robin kommer hit :)








1 mars (en ny månad, IGEN)

tjena!
ännu sämre uppdatering har det blivit nu, när det är sportlov.
fick iallafall en riktit bra start på sportlovet. "firade" lovet med
att va på sommarstugan med nåra vänner. riktit jättebra kväll!
endast jag & robin som sedan sov över, och städandet... det
var faktist inte alls lika tungt som det brukar va. när allt skräp
var bort sopat, burkarna ihop samlade & mattorna varit ute en
sväng åkte vi hem igen. det blev en lat fortsättning på dan,
som vanligt efter en kväll som denna.
med tanke på att jag förra året var i sverige på sprotlovet,
tänker jag en hel del på det och önskar jag hade åkt dit i år
också. men nåt annat lov får det bli. tänkte åka, men det blev
inte av. bättre att jobba lite och spara pengar så man kan åka
lite senare. när det dessutom är lite varmare. och vet absolut
inte varför jag skrev dethär.. höll ju på att berätta om senaste
dagarna? haha. läskigt. kankse jag är lite för trött just nu..

iallafall.. robin var här tills idag. han åkte hem vid ungefär 2. då
gjorde jag inte så mycket, var lat och hade tråkigt. vid 5 åkte
jag med Jenna till vår nya simhall och simmade. den öppnade
idag. har ju inte haft någon simhall på flera år eftersom den
gamla brann upp. men oj så kul det var! härligt. efteråt kom vi
hem till mej, kollade salatut elämät och åt lite kycklingbullar.
sen hämtade vi hannah, var till affären och hem till mej. kollade
på Sunes sommar. så länge sen jag sett den filmen, den e ju
så bra :) vill ha sommmar!

nej nu ska jag sova. (eller okej, först läsa lite bloggar...) imorgon
ska jag jobba från 10-16. gonatt :)