30 oktober

ÄNTLIGEN FREDAG, HÄLG.
dom tre jobbiga provdagarna är över och det är hälg.
nästa prov är först på torsdag, gud så skönt.

skoldagen började med en lektion matematik och sen engelska prov, som gick sådär. till mat fick vi kebab. efter maten hade vi finska, textförståelse. 2 modersmål där vi fick veta våra provvitsord, gick igenom & gjorde uppgifter samt fick rubriker till måndagens materialbaseraduppsats skrivning. hehe. historia lektionen som vi hade sista timmen sket jag och linda i, så vi gick ner på stan med hannah. kom hem kvart över 3, har kollat lite tv och sånt. försökt planera hälgen lite, flera alternativ men vet inte riktit vad jag ska välja... svåårt!
men ikväll kommer iallafall robin hem. ska möta upp honom vid bussen :) sen kommer troligen michael och hämtar oss, blir vel lite att planera hur vi gör imorgon.
men nu ska jag äta och sen försöka skriva min bokrecension som skulle va inlämnad i måndas, hehe.

gonatt

okej, jag har absolut inte pluggat så mycket som jag borde ha gjort. undrar verkligen hur det här provet kommer att gå.. hoppas att jag får godkänt iallafall. och lite bättre än det också.. mina vitsord i engelska i gymnasiet (har haft 3 kurser, är på 4:e) har gått upp som trappsteg. men nu kommer det att gå ner igen fast det borde gå uppåt. inte kul.
men nu har jag iallafall bestämt mej för att krypa ner under täcket, läsa igenom lite en sista gång och sen sova!

imorgon är det hälg, och älskling kommer hem <3

29 oktober

hade religions prov idag och jag har ingen aning om det gick bra eller dåligt, det får jag allt se när jag får ut det. för övrigt hade vi geografi, engelska & finska idag. och de två sista lektionerna gymnastik - cirkelträning. när jag kom hem från skolan åt jag lite och sen satte jag igång med pluggandet. har pluggat i nåra timmar men även hunnit snacka med robin i telefon en stund och busa på lite med rocky, som nu sitter nere i hallen och gnäller av någon konstig anledning. hehe. (kanske han vill ut?)
känns som jag inte lärt mej så mycket nytt, har engelska prov imorgon. och jag har nog inte det så lätt med det. det vill bara liksom fastna. ordförråt. nej det går inte. hur jag än försöker. :s
nu ska ja surfa runt lite på netet, kolla tv till kl. 8. och sen kaaanske cykla en sväng till abc. vet inte. men vore bra med lite frisk luft. eller så ber jag mamma komma med mej =)

bastu och ansiktsmask

har just varit i bastun en stund, hade även ansiktsmask under tiden. skönt :) men nu måste jag nog alldels strax gå och stänga in mej på mitt rum för att plugga lite till, kan ju herregud ingenting! jo en sak har jag lärt mej, tror jag, att ordet "satan" betyder "Guds fiende". om jag minns rätt. högst troligen kommer ju den frågan på provet också, eller så inte! men ja, kanske inte ska sitta här och skriva nåra onödiga rader då jag kan plugga, smart! så nu ska jag stänga datan så jag inte dras hit mera och sen plugga innan jag bestämmer mej för att sova..

förresten, tidigare idag var rocky ute på rymmen. precis innan jag kom hem från skolan hade han kommit hem. och då hade han yrat på där ute någonstans i ca. 1 timme. han bara försvann (som han brukar göra ibland, typ in i skogen) medans pappa var i pannrummet och han kunde inte hitta honom någonstans. och plötsligt så står han där, en timme senare, på trappan. haha han e lite lusti han.. men man hinner ju bli orolig vissa gånger. ajjabajja

28 oktober

hejhej! första lektionerna idag skrev vi modersmålsprov, och jag kan nog inte säga att det gick bra.. då ljuger jag. det sket sej, precis som jag trodde också. var en hel del som jag visste att jag kunde när jag läste hemma men kunde absolut inte komma på det när jag hade provet framför mej. och en del som jag helt enkelt blandade ihop med något annat. hade nämligen om nordiska författare, litteratur & språk typ. och det är rätt så svårt att komma ihåg en massa författare och vad dom ha skrivit när man aldrig hört de flesta namnen.. men men, jag hoppas iallafall på ett godkänt prov! slutade skolan idag vid 13:15. åkte hem för att plugga. har pluggat sen 2 tiden ungefär, både engelska och religion. två prov som också kommer att gå skit.
har inte gjort något annat idag än pluggat nej.. men nu ska jag snart se på tv en stund och sen gå och värma mej en stund i bastun :)

bläääääää

okej, modersmålsprovet kommer att skita sej totalt, kan absolut ingenting och lär mej inget av det jag läser.. åh jag blir tokig av prov! ja orkar helt enkelt inte.. ja vill inte. allt för mycket på en gång. JA VILL HA LOV! måste dom tränga alla jävla prov på endast nåra veckor.. tror dom påriktit att man orkar sitta flera veckor och plugga varje kväll efter skolan då man redan är trött.. ingen fastnar då heller. åh bläh. förlåt för mitt klagande. men har helt enkelt inget annat i mina tankar just nu. prov prov prov, skola skola skola.

27 oktober

hejsan!
kanske ska börjar med att berätta lite om igår. vid 4 tiden hämtade fia & tilla upp mej och vi åkte iväg till närpes där vi träffade resten av abc-gänget vid bowlingen. bowlade lite mer än en timme och sen åkte vi till Lind´s kök där vi åt 20 rätters middag med vin, cider, gurkshot och vatten. gott och en massa olika sorts rätter. vissa som man aldrig ens smakat på, som t.ex. lökglass, bläckfisk, rödbetsglass osv. men riktit trevligt var det, och väldigt mysigt ställe. kom hem vid halv 11. riktit bra & rolig kväll... som borde göras om? :)
idag har jag varit i skolan, började 09:30. tråkigdagmedmassatråkigatimmar. önskar bara att den här veckan vore över snart. nu återstår 3 dar och 3 prov. usch för det! så nu borde jag inte sitta här, utan istället fastklistrad vid skrivbordet tills det blir natt.. men det orkar man ju inte, måste ha nåra pauser emellanåt, så ma orkar. men jo, min kväll kommer inte att bestå av något annat än plugg plugg plugg. såå hejdå, kanske skriver imorgon eller senare ikväll, får se. ha det bra

panik! har bara 10 sms av 1000 kvar att skicka och räkningen börjar inte om förräns på sönda!!! hjälp mej någon. men idag efter skolan var vi iallafall och fixade lite mera sms. så när nästa räkning börjar så har jag hela 2500 sms att skicka i månaden :D jihuuu

sov gott

har haft en riktit rolig kväll med arbetskompisarna! berättar mera imorgon, dax att sova!

26 oktober

hejhopp! hälgen är över och en ny jobbig vecka har börjat. bläh. var iallafall med älskling hela hälgen. i fredas var vi bara hos honom, såg en film och sånt. busade lite med katten. på lördan steg vi upp närmare tolv, åt frukost och gjorde oss klara sen åkte vi en sväng till stan för att köpa vinterringar men inget var öppet. tänkte även köpa grillbiffar (en speciellt sorts) gick igenom 4 affärer men de fanns ingenstans så det blev att köpa kycklingvingar. när vi kom hem var det robin som var kocken i huset. han fixade mat till oss alla - ris & kycklingvingar + sås, gottis. medans han kockade gjorde jag ett försök i att plugga lite, men det lyckades inte så bra. blev mera att busa med katten, snacka, störa gullet i matlagningen osv.. hehe.
sen tog vi det lugnt ett tag, var och hälsade på deras farmor och farfar en sväng och sånt. mot kvällen var vi hos deras farmor och farfar och badade bastu innan vi gjorde och i ordning och åkte iväg mot stan. andreas var också med och påväg mot stan sjussade vi nikas till henriksdal och hämtade sofie från skaftung. träffade alexander och basse på abc och alexander kom ut och körde med oss en sväng. senare åkte han hem och johan kom. körde mest runt och sånt. blev trötta rätt snabbt så åkte nog hem redan vid 1 tiden skulle jag tro att klockan var då...
i söndas sov vi till lite över 11. åt frukost, gjorde mej klar och sen sjussade robin mej till jobbet, var även hem en sväng. jobbade från 13:00-18:30. när jag kom hem var det mest plugg & tv som gällde. gick och la mej lite innan 11.
skoldagens shema idag var finska, 2x modersmål, engelska, håltimme, geografi, håltimme. sket i geografin och åkte hem redan vid halv 1. har försökt plugga lite modersmål nu och ska snart läsa lite på engelskan. vid 4 drar det iväg mot närpes med arbetskompisarna på Tykykväll. bowling & mat på linds kök! :) men nu, innan det, måste jag nog försöka plugga lite...
gick ju inte att ladda upp bilder i fredas så här kommer hälgens outfit och dagens outfit


dax att dra till älskling

okej, min data & min kamera vill absolut inte samarbeta så det blir ingen dagens outfit. har pluggat lite, kollat tv, duschat & gjort mej klar. vid 9 kommer robins mamma och hämtar upp mej när hon kommer från jobbet. så får vi se vad jag & älskling hittar på under hälgen :) okej nu ska jag göra mej helt klar att åka, datan är lite seg just nu också så jag pallar inte sitta här. hejdå, & ha en bra hälg.

23 oktober


En "tung" dag i skolan idag, eller iallafall tråkig. 2x matematik, engelska, modersmål, 2x finska och sista timmen hade vi historia. blä vilken dag, men den är nu äntligen över och hälgen står framför oss. har just städat upp lite i rummet och ska snart försöka plugga lite och så. vid 9 idag sticker jag iväg till älskling, äntligen kommer han hem igen! stannar där antingen tills imorgon eller tills söndag. vet inte om vi kommer hit imorgon eller inte, vi får se vad vi hittar på. men på söndag ska jag iallafall jobba 13:00-18:30. väldit synd egentligen, eftersom att robin åker tillbax vid 7... sen blir det massa massa massa plugg. men nu ska jag börja på iallafall, har ändå inget annat för mej :)
kanske visar upp en dagens outfit senare om kameran/datorn vill sammarbeta med mej så jag kan överföra bilderna.

alltför mycket att göra, alltför lite tid

ååh vad klockan tickar iväg... så lat som man är så slösar man bort all tid och tycker att tiden går alltför fort så man inte hinner göra något.. en massa saker jag borde & vill göra, men hinner inte. idag borde jag ha pluggat som en galning, men har jag gjort det? nej. modersmål har jag iallafall skrivit. men borde plugga engelska, religion, modersmål, skriva bokrecension och göra inlämningsuppgift i historia också. usch fy blä. jobbit. men imoron blir det plugg plugg plugg de timmarna jag är hemma innan jag sticker iväg till robin. borde iofs också städa upp lite i rummet. åh, en massa saker! var iallafall ute ca. 1 timme med jenna för en stund sen, orkar ju inte sitta hemma hela tiden heller. körde typ runt och snackade, var en sväng till abc och så. nu ska jag iallafall föröska läsa igenom typ modersmål eller något innan jag går och lägger mej. sen SOVDAX. gonatt :)

mera plugg bara..

har suttit och latat mej vid 2 i ca 2 timmar, och sen gjorde jag geografi inlämningsuppgiften, äntligen klar! nu ska jag skriva allt från modersmålshäftet på datan så det blir lättare att läsa, lär mej mycket bättre då också. försöker även plugga lite på det på samma gång, har prov nästan onsdag! blä vad det är mycket prov framför oss nu.. men iallafall ett avklarat! nej nu ska jag börja jobba på..

22 oktober

Tosdag idag och skoldagen är över. religion, gegrafiprov, engelska och gymnastik idag. geografiprovet vet jag inte om det gick bra eller dåligt, men godkänt tror jag nog att jag får, hehe. på gymnastiken hade vi boxersize, kändes riktit bra! nu är jag hemma, eller varit redan nästan en timme. sitter och kollar på tv och dricker en kopp te just nu. borde egentligen börja plugga på de 3 proven vi har nästa vecka.. men vill bara ta den lugnt en stund nu. hehe. imorgon är det äntligen hälg igen (okej, veckan har gått jättesnabbt) och robin kommer hem <3 LÄNGTAR.

blä för geografi

tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mej. har inte pluggat så mycket som jag borde ha jort ikväll.. men har varit helt slut! hade nästan lite feber tidigare också, blir att ta lite medicin nu så man inte blir sjuk! men har iallafall kommit igenom allt i geografi nästan 2 gånger, så jag hoppas på godkänt iallafall. det värsta är att jag inte kommer ihåg något av det viktiga! annars har jag typ surfat på netet och kollat tv. för en stund sen var det bastu & ansiktsmask som gällde, sköönt! men nu ska jag bara torka håret och sen ska jag kyrpa ner under täcket för att plugga det sista i geografi och sen soova. gonatt!

21 oktober

bläuschfy. trött trött trött.
hade skola idag från 8:45-13:15. när jag kom hem läste jag nåra kapitel i geografi och sen tog jag en tvpaus och kollade 2 avsnitt av friends. hehe. men nu måste jag verkligen försöka pigga upp mej så att jag kan fortsätta plugga. måste! sista kvällen. imorgon har vi prov och det känns som om jag inte kan något alls. åh, kommer att gå såå dåligt. men nej, nu kan jag inte skriva mer, jag måste plugga. men ska bara äta en frukt först och ta nåra andetag i den friska luften så jag blir lite piggare...

20 oktober

halloj. kastar in ett snabbt inlägg här nu innan jag går och sover. känner verkligen för det just nu, är jättetrött! men kan iallafall berätta kort om min dag.. var i skolan från 8:45-13:00 ungefär. var en sväng till Aavamo och frågade  hur mycket det ungefär skulle bli att kosta om jag ville fixa kamera, något runt 130 €.. hmm tror jag köper en ny för ungefär samma pris. behöver ändå inte köpa någon dyr eftersom att jag använder den mest när jag är ute och så. efteråt kom pappa och hämtade mej & linda. väl hemma kollade jag lite friends, tränade & pluggade. läste hela 6 kapitel i geografi så nu har jag läst igenom det 1½ gg. resten imorgon, sista kvällen då. har nåra pauser emellanåt då jag satte mej vid datan. och så kollade jag på extreme home makeover, satt nästan och grät. hehe. lite innan 7 hämtade jenna upp mej, var en svänt till abc och pantade flaskor, en sväng till stan och sen igen till abc för att äta pizza. efter det kom vi hem till mej och kollade dagens gossip girl avsnitt och nu har hon just åkt hem och för mej är det dax att sova. tänkte ladda upp dagens outfit idag, men kameran jävlas så det går inte att överföra bilderna. nu är det dax för mej att sova, gonatt!

nu ska här sovas

nu har jag suttit framför datan i mer än 2 timmar å latat mej fast jag hade tänkt plugga, damn! men jaja, då blir det bara mera att plugga imorgon & på onsdag, får skylla mej själv. men nu börjar iallafall mina ögon bli trötta på att stirra på dataskärmen hela tiden så jag ska nog börja krypa ner under täcket, kaanske försöka läsa lite på geografi, hehe. men ja, har vel inte så mycket annat att säga än gonatt då :)

allvarligt, jag orkar inte upp till skolan imorgon.. blää. höstlovet har gått allt för snabbt! önskar vi hade lov länge till och att jag hade älskling här brevid mej varje dag/kväll/natt..

slött med pluggandet

Skulle ju plugga en hel del idag, men nej det blev visst inte så. pluggade väldigt slött i 2 timmar och fick jag nog. satt vid datan tills halv 4, kollade friends & och mat; spaghetti. vid 4 kollade jag The Tyra Banks Show och efter det på Top model Kanada finalen. sen gjorde jag mej klar och vid halv 7 åkte jag & jenna iväg till gymmet för att träna lite. ska försöka gå regelbundet på gymmet igen, har ju inte gjort det nu på en väldigt lång tid, men jag SKA börja igen! kom hem vid halv 8, kollade salatut elämät och sen åkte jenna hem. undrar om jag ska va slö och sitta här/kolla tv eller om jag ska va duktig och plugga lite. vill inte, men borde göra det! hmm, måste fundera..

usch, vill inte tillbax till skolan

skulle va gott med en hamburgare

åh nej vad snål jag blir.. vore väldigt gott med en helköttshamburgare från jussin grilli nu. är så himla hungrig och min mage skriker efter en god grill hamburgare. mumms!
men nej, inget sånt nu inte. men snart ska mamma göra i ordning lite spaghetti iallafall, tror jag. och det är också jättegott! en av mina favoriträtter. fick det hos robin igår också, men då sa nog magen bara nej! gick inte att få ner något. hehe.
men jo, min mage skriker verkligen efter mat så ska säga till mamma att hon kan börja fixa den nu, så kanske jag är snäll och hjälper till lite :)

har pluggat nu en timme till ungefär, men fy vad det är tråkit. usch för sånt! det skulle ju va roligt att plugga om man lärde sej något också men då inget riktit vill fasta i denna tröga skalle. hehe. nästa vecka blir det iallafall dubbelt mera plugg. då har jag prov onsdag, torsdag & fredag. tre fucking dar i rad. äääh ja blir tokig! verkligen jättejobbit.
men om 3 veckor börjar en ny period, och som tur är så är den en aning lättare än den här. och då den perioden börjar är det bara 6 veckor kvar till jullov!!! fatta, julen är snart här! och när denhär terminen går såhär fort så hoppas vi ju på att nästa termin också ska gå lika fort, om inte fortare och så är det snart sommar igen! hehe :) ja, så tänker jag.

19 oktober

tja, idag är det måndag och jag tog ledit från skolan eftersom att vi skulle ut och segla. ville heldre sitta hemma & plugga till de kommande 6 jävla proven. plus att jag har gått på en förskylning igen... och vill inte att den ska bli värre. steg upp vid 11 idag och kollade 2 avsnitt av friends och åt frukost: tre mandariner, en smörgås och ett glas äppeljuice. vid 12 började jag plugga lite på geografi, har äntligen läst igenom allt vi har att läsa till provet, men kan typ ingenting. blä. men det är så tråkigt att bara plugga också.. åh! så jag pluggade ca. en timme och sen ville jag ta paus: sätta mej vid datan en stund. hehe. men om en stund ska jag no plugga lite till och ikväll blir det att åka till gymmet och träna lite med jenna.. inga andra planer för idag.


ännu en bild från hälgen, hos matilda.


18 oktober

nu är det söndag kväll och jag är hemma efter en hälg med älskling. på fredag en mötte jag upp robin när han steg av bussen, regnet öste ner men det sket jag i.. allt jag ville var att träffa älskling, så när han kom gick jag ut direkt och kramade om honom och där stod vi en stund i ösregnet och var överlyckliga för att träffas igen efter 3 väldigt långa veckor.. härlit :') vet inte när jag senast har varit såådär glad! åh, lycka upp till 100 % :') efter en stund kom michael och hämtade oss och vi åkte hem. låg mest och pratade och så, helt enkelt en mysig hemma kväll. gick och la oss rätt så tidigt..

på lördag morgon steg vi upp redan vid 8, åt frukost och gjorde oss klara. vid 9 tiden åkte vi mot björneborg. nåra timmars shopping och sånt. köpte bl.a. skor, 2 kjolar, en topp, en klänning, 5 filmer & smycken. robin hittade bl.a. en jacka & jag köpte en halsduk åt honom som passade bra med den :) träffade även på michael nåra gånger som var där med sin familj. innan vi åkte hem åt vi på hesburger.
kom vel hem vid 3 tiden tror jag. såg på film, var och hälsade på robins farmor och farfar och så var patte en sväng och hälsade på. gjorde inte så mycket speciellt, tog det lugnt helt enkelt. de andra åkte till yttermark på kalas men jag & robin lämnade hemma. vid 7 tiden kom sofie och lite senare även michael. vi 4 hade en grymt bra förfest, spelade "ölspel", pratade, skrattade och en massa skoj. när klockan närmade sig 10 kom tommy dit, kvällens schaffis alltså. och så småningom åkte vi iväg mot stan. jag & sofie var hos matilda en stund, som hade en liten fest. riktit trevlit. senare körde vi runt lite och vid 3-4 åkte vi hem, somnade vid 5 tiden skulle jag tro.

idag var en slö dag, en riktig slösöndag! steg inte upp förräns klockan 4 på eftermiddagen. och innan det var halvsov vi mest och var riktit slö, men senare låg vi och snackde och sånt. försökte även väcka honom genom att kittla honom överallt.. men fick bara värre tillbax, hehe. så kan det gå. efter en hel de kittlande, skrattande & pratande blev vi tillräckligt pigga för att stiga upp. åt lite frukost och sen kollade vi filmen "the hangover", riktit bra film. efteråt var det mest packa & äta som gällde. var riktit nära på att fälla nåra tårar, hälgen har gått alltför snabbt och jag vill inte att robin skulle åka tillbax..
lite innan 7 kom mamma, hon var in en sväng och kollade på kattungen och sen sjussade vi robin till bussen och åkte hem. sorligt. hoppas att han slipper hem nästa helg..

väl hemma har jag bara suttit framför tv & datan. imorgon har vi ingen vanlig skoldag utan vi ska ut & segla. med en stor segelbåt. men jag har bestämt mej för att sitta hemma & plugga istället eftersom att vi nu de 4 kommande veckorna har prov varje vecka, sammanlagt 6 prov. + inlämningsuppgifter. jag tänker inte åka med och segla. riskt för att bli sjuk också.. förskyld igen :s ps. gissa vad jag fick reda på när jag tog fram min vanliga kamera ur väskan och skulle sätta in bildern för nån timme sen? jo, att skärmen har spräckt. går inte att trycka och eftersom att det är touch-scream på den så är detta inte bra! fixa eller köpa ny, vilket blir billigare tro? fan vad man alltid ska lyckas med allt!


hoppsan vad långt inlägg det blev idag då... hehe

nu drar jag...

strax drar jag, syrran & mamma iväg och hälsar på mormor & morfar. och sen direkt efteråt sjussar mamma mej till älskling :) åh vad jag är glad att det äntligen är fredakväll. 3 veckor sedan jag träffade honom senast, ska bli så himla kuul! så jag kommer troligen att va hos honom hela hälgen och kommer inte kunna uppdatera förrens på söndag. men hoppas alla har en toppen hälg!

GRATTIS HANNAH

Måste nog gratta min vän Hannah här också.. som fyller 16 år idag :) GRATTIS!
hoppas du har & har haft en jättebra dag!

julstjärnor

oj vad gott det skulle va med julstjärnor. blev riktit snål när jag bläddrade igenom gamla bilder och hittade den här mumsiga bilden från julen 2007. men nu är det inte länge kvar tills man får börja baka pepparkakor (eller kanske ennu heldre äta pepparkaksdegen) och julstjärnor. mumms!

16 Oktober 2009

hellou! klockan är snart halv 2 och jag, som i vanliga fall är väldigt lat av mej och helst bara vill sitta och se på tv efter att jag vaknar, har hunnit med en hel del redan idag. har dammsugat nästan hela nedre våningen, tränat, kollat friends, färgat håret (hade inte alls tänkt färga håret men plötsligt står jag där med en färgburk i handen framför spegeln!), sminkat mej och läst ett kapitel i geografi. känner mej riktit duktig då jag hunnit med så mycket redan =)
men nu hinner jag inte skriva mer, mamma & pappa tjatar på att jag måste komma ner och äta innan maten blir kall.. hehe. hörs senare :)
ursäkta bilden..
men kanske syns liiiite
hur det nyfärgade håret ser ut

Mätt & belåten

Nu är ja hemma, och gud vad jag är mätt! men det var hur gott som helst! :) vi var 9 st som var och åt middag & firade hannah.. Jag, födelsedagsbarnet Hannah , Linda, Jessica, Felicia, Simone, Sabina, Sofie & Emma :) för mej blev det bearnaise schnitzel med crisscuts och till efterrätt hallondröm som består av frusna hallon i varm kinoskisås. mumms :) dyrt men gott! efteråt åkte vi alla hem. men det var riktit trevligt :) nu vet jag inte vad jag ska göra, om jag ska sitta här en stund till, kolla på friends eller gå och sova? måste iallafall upp tidigt imorgon, har en hel del att göra. lovade mamma & pappa att städa imorgon så jag inte behöver betala min dyra räkning själv... hehe. (igår när jag steg upp på morgonen var det första jag såg när jag kom till köket en lapp med min räkning där det stod HENRICA BETALAR (på finska) hehe.. visst! inga dyra räkningar mera.. jag försöker att lova.)  nej nu ska jag typ läsa bloggar.



Crazy cat

Nu drar jag iväg till Crazy cat med tjejerna
för att fira Hannahs födelsedag genom att
äta middag tillsammans :)


Outfit

bilden till vänster är gårdagens outfit. den rutiga kjolen sydde jag
i går av en gammal lång & bred kjol som jag hittat hos m & m.
och bilden till höger är hur jag ser ut just nu. sitter och värmer mej
i en jättestor rosa stickad blus. den är varm! men ändå fryser jag..
vet inte vad det är för fel. fryser som fan även när jag är inomhus!                                         



Fotograferade lite...

var just ute och fotograferade, men det var så kallt
så jag orkade inte va så länge. plus att det inte
fanns något att fotografera. hehe. inte på vår gård iallafall!
men några foton tog jag iallafall :)


15 oktober 2009

"godmorgon".. usch nu är jag förskyld igen.
steg upp lite över 11 idag. kollade ett avsnitt av friends och sen bytte jag skiva & började träna en stund. ca. 30 minuter workout. efter det tog jag en dusch och läste 2 kapitel i geografi. endast två kapitel kvar så har jag lästi igenom allt. men hmm har jag lärt mej något av det? nej! men säkert kommer man ihåg något.. har ju en hel vecka på mej att läsa ännu så.. bara jag kan tvinga mej själv att läsa! hehe. brukar va rätt så dålig på sånt.
dagens planer: hmm.. till att börja med ska jag lata mej här framför datan en stund. efter det kanske (obs: kanske) jag ska sy en klänning. (har en massa klänningar&kjolar som jag hittat uppe på mormor och morfars vind som har varit mammas eller mormors förr. så de är väldigt gamla. juste.. glömde visa kjolen jag sydde igår. kan visa gårkvällens outfit sen kanske, hade på mej den kjolen :)

 

bild från igår när vi rökte vattenpipa

 


bastukväll

Ikväll blev det bastukväll.. i skaftung hos sofie. vid 5 sjussade mamma mej till abc, träffade johan medans jag väntade på linda & hannah. stod och pratade en stund med honom och patte som sedan kom dit. när linda & hannah kom köpte vi lite chips & godis och åkte iväg mot skaftung. gick in i det tomma huset, försökte leta reda på "ägaren", sofie, men ingen hemma. haha, men efter en stund kommer sofie & emma in genom dörren. vi hann ju nästan bli oroliga :D sen kom även sabina, sofia, sara och sissi. snackade, skrattade, åt god mat osv.. sen gick jag, sara & sofie en stund och värmde oss i bastun. huh vad det var varmt. efter det blev det tv en stund och sen vattenpipa! sen åkte jag hem med bennet, emma & hannah. riktit skojjig kväll! kanske kommer upp en bild imorgon också om hannah är schysst och skickar en till mej.. hade ju med mej kameran men såklart tog jag aldrig fram den... blä.

nej nu är det dax för lilla mej att krypa ner under täcket.. ögonen börjar bli en aning trötta och irriterande (kan iofs och bero på sminkborttagningsmedlet..) men men jo.. läggdax!

Hejsan svejsan!

nu är det en ny dag och det bara närmar sig fredag, då jag äntligen frå träffa robin <3 läntar som bara den! idag har jag iallafall inte hunnit göra så mycket ännu. steg upp vid 10, kollade lite på barnprogram i brist på annat, haha! tänkte träna lite också men så kom jag på att det inte är så bra att träna precis varje dag så jag tar en paus idag och tränar igen imorgon & på fredag. såå jag har suttit här framför datan nu sen 11 ungefär. ätit frukost: banan & mandarin. ordnat lite bilder, inte alla men nåra iallafall. raderat onödiga bilder och satt i olika mappar och så. hehe inte mer än ca. 40 000 bilder fanns det där + att jag har en massa bilder på cd skivor. hehe. jo det är den del bilder. borde framkalla dem också men det tar ju så lång tid och blablabla.. hehe. men jaa. och efter det har jag kollat runt lite, läst bloggar och sånt skojjs. under dagen vet jag inte vad jag ska göra.. ska snart ut på en promenad med rocky iallafall, pappa tjatar. sen borde jag nog plugga lite också.. och ikväll drar jag iväg mot skaftung på bastukväll! hoppas det blir skoj! men okej, nu måste jag nog ta en runda med rocky och sen plugga. men usch.. jag fryser ju som fan redan fast jag sitter inomhus.. hur ska jag klara mej ute. hehe.

13.10.09

Tjohejsan!
har inte kunnat logga in på bloggen på hela dan.. vet inte vad det var för fel.
har inte kunnat läsa bloggar heller.. men nu äntligen fungerar det igen!
idag har jag tränat (30 minuter workout), kollat tv, latat mej framför datan,
pluggat på geografi, fotograferat med jenna, varit på fotokurs och efter det
kom jenna till mej och vi mumsade i oss lite chips & dipp och kollade det
nyaste avsnittet av gossip girl =)
började också fundera idag på att det faktist snart är jullov! hälften kvar
liksom och sommarlovet slutade ju precis just.. 10 veckor kvar till jul.
nu efter höstlovet har vi 3 veckor kvar i denhär perioden och efter det
börjar en lite lättare period och då den är slut så börjar jullovet! shitt vad
det går snabbt alltså. & det bästa med jullovet är att när det är slut så är
det endast nåra dar kvar tills älskling slipper hem från militären!!!

brr, fy vad jag fryser. nej nu orkar jag nog inte sitta här och plåga mina
ögon längre med att stirra på dataskärmen i flera timmar.. nej nu är det
dax att krypa ner under täcket :) gonatt!


har tråkigt, dax att krypa ner under täcket?

usch, känner mej så tråkig. har aldrig något intressant att skriva om.
hehe. ikväll har jag typ kollat tv och suttit vid datan till kl.8. då gick jag
mot abc, där jag träffade hannah. vi beställde en pomfritt och satte oss
ner. senare kom jenna, matila, rebecca & josefi dit och satte sej ner
en stund. pratade & skrattade. sen åkte de hem, vid kanske 10 tiden.
efter en stund kom johan, & sen henkka och snackade en liten stund.
& sen åkte vi heeem. och efter det har jag bara haft tråkigt. funderar
på att snart krypa ner under täcket och läsa lite, har ju inget annat att
göra heller liksom.
snackar med jacob på msn just nu & fan vad jag började tänka på
englandsresan och sakna alla. fan kunde inte reunion va en annan
hälg och inte just denna så kunde jag ha åkt. synd. hade varit väldigt
roligt att träffa alla igen. blää. varför ska alla bo så himla långt ifrån
varandra.. jacob va han vi mest var med under hela resan, och det
vore väldigt roligt om vi kunde träffas nångång igen. hoppas det!
måste bara försöka fixa..

ska nog föröka orka ladda upp lite bildern nångång också... är bara
så himla lat att sätta in dem på datan. hehe. och att ladda upp.

nej nu ska jag kanske kolla facebook & sen göra mej klar för att krypa
ner under täcket. imorgon är det en ny dag och då ska jag inte sova
alltför länge!

toppen!

var med mamma till stan tidigare.
köpte ett zoom objektiv till kameran.
och nu har vi just fått bredband kopplat.
såå bra! snabbt internet.

12.10.09 HÖSTLOV

halloj! steg upp idag vid halv 11. kollade lite friends men sen tyckte jag att jag va allt för lat så jag bytte till workout cdskivan och tränade ca 45 minuter. duschade och sen gav jag mej själv lov att fortsätta kolla friends :) så nu har jag kollat klar säsong 5, jävlar vad jag vill fortsätta se 6an nu!!!
har just ätit lite mat och ska snat med mamma till stan. ska se på priserna på objektiv :) hihi!

11.10.09

tjohej!
idag är det söndag, d.v.s en slö dag.
igår innan vi stack till tjöck satt jag hemma för mej själv, gjorde mej klar,
kollade lite friends & förfestade lite för mej själv haha! vid halv 7 var jag ute
en sväng med hunden, när simone sms:e mej att dom kommer. haha fick
typ panik och ringde henne och sa om de kunde vänta en stund. hade ju
inte packat eller nånting. så går det när man är allt för slö och plötsligt får
brottom.. sprang hem & packade. jag hann.
vi åkte iväg till tjöck där festen redan börjat - firade markus 17 år. till en
början var det rätt så lugnt och passligt med folk, riktit roligt! senare vid 11-12
började det va rätt så mycket folk och det var inte samma stämning och lika
kul längre.. så jag & simone blev hämtade av michael och körde runt med
honom istället :) och plötsligt var vi påväg till vår sommarstuga. shitt vad
vattnet var högt. och det hade varit jättttehögt. eftersom att vassen var upp-
dragna halva vägen upp till stugan :o haha. tog en rökpaus & kände på
vattnet och sen körde vi tillbax till stan. körde runt, snackade med johan
och sånt. kom hem vid 3, somnade lite över. toppenkväll
dagen hittills har varit slö. vaknade mellan 11-12. kollade 4 friendsavsnitt
och åt frukost - 3 mandariner & en banan. sen har jag bara suttit här.
ikväll vet jag inte vad jag ska göra, kanske va med jenna :)

tyvärr har jag inga bilder från igår, kameran glömde jag hemma...*
men stal en bild på födelsedagsbarnet av linda :)

tjöck ikväll

japp, det blir att åka til tjöck ikväll med linda & simone. tror vi drar dit om ca. en timme. just nu är jag ensam hemma, förfestar för mej själv & lyssnar på x3m.. men nu ska jag gå ner för att kolla lite på friends :)
ha en bra lördagskväll!

10.10.09

har inte hunnit uppdatera så mycket, har haft "fullt upp" med skola, läxor & jobb.
jobbade i torsdas & igår. igår hade vi äver skolfotografering i skolan, hoppas på
lyckade bilder! hehe. & nu har HÖSTLOVET börjat :) så jävla skönt!
idag vaknade jag lite innan 10, läste lite och sen gick jag upp. kollade lite på friends.
sen började jag träna lite, ca. 30 minuter workout + 120 magmuskler. tog en dusch,
åt frukost & kollade friends. och nu har jag även städat lite, men inte klart än. ska
snart fortsätta.
nu är det iallafall hälg, men jag har inte riktit planerat vad jag ska göra ikväll.. kanske
hänger med linda till tjöck.. får se :) men nu ska jag surfa runt lite på netet och sen
fortsätta städa...

07.10.09

idag tog jag mej till skolan, ingen feber mera!
men är helt slut! alltså så himla trött.. vad ska
jag göra för att bli piggare?
fick veta idag att vi har engelska förhör imorgon,
har försökt plugga lite men fan jag bara somnar.
och nej, jag lär mej inte något heller eftersom
att jag är så trött. åh varför kan jag inte bara
läsa & lära mej hur lätt som helst?! varför kan
inte det fungera på mej också. hur mycket jag
än skulle läsa så skulle jag aldrig komma ihåg
allt till ett prov eller ha någon chans att få 10,
aldrig! mitt minne suger helt engkelt, it sucks!

& usch vilket väder det var imorse.. oväder!
en hemsk jävla storm me regn & allt. usch..

dax att krypa ner under täcket..

ojdå, kom just på att jag inte ätit någon varmrätt idag.
var inte ett dugg hungrig när maten var klar så tänkte
att jag skulle äte senare, men det har liksom inte blivit
av på något sätt..  så har typ ätit 2 goda mackor, druckit
tranbärssaft, 2 mandariner och glass idag. oj, det var
inte mycket! men så är det väl när man är sjuk... hehe

för en stund sen snackade jag med gullet i telefon, i
ungefär en timme. så kul att prata med honom, även
om man bara saknar honom mer då.. men skönt att få
höra hans röst :') saknaden är STOR! men om 10 dar
(javet, det låter länge..) så ses vi iallafall :) hoppas på
att tiden går snabbt! har det är redan 1 ½ vecka sen vi
träffades. bläää.
okej, varför ska jag alltid tjata så jävla mycket. haha!

nu ska jag iallafall gå ner, tvätta tänderna & ansiktet
säga gonatt och krypa ner under täcket och läsa lite
i i taket lyser stjärnor. sååå, gonatt!

vanilj glass med jordgubbar

usch, har huvudvärk och är riktit slö efter att ha suttit inomhus i 3 dar. ja vill uuut! men förhoppningsvis känner jag mej bättre redan imoron och kanske orkar ta mej till skolan, då kan jag iallafall göra något annat än att sitta framför tv:n och datan: hela kvällen också, ta en promenad eller något :) hoppas bara det inte regnar..
har iallafall varit väldigt slö idag och typ bara kollat tv. men jag har nog gjort lite engelska uppgifter också :) snart börjar iallafall salatut elämät och till det ska jag blanda ihop en skål med vanilj glass & jordgubbar, mumms va gott!
efter det ska jag försöka göra lite mer på engelska självstuide uppgiften, har pyttelite kvar. och sen kanske kolla andra avenyn!


mumms, ser det inte gått ut?


06.10.09

hemma från skolan idag också.. har nästan feber så tänkte att det var bäst att lämna hemma och vila upp sej så inte febern kommer tillbax. så jag sov till ca. 11, gjorde lite läxor. eller mest på engelska självstudieuppgiften. och slutade för en stund sen med det, har egentligen en massa jag borde göra men alltså nej, jag orkar inte :s men kanske lite senare ikväll. nu ska jag iallafall se om det senaste gossip girl avsnittet kommit upp än, om inte så ska jag vel försöka göra lite läxor :) (hoppas det har kommit upp, palla göra läxor! haha)

mår en aning bättre...

ja e glaaad, tack vare en tablett panadol kan jag nu gå ordentligt, sitta ligga stå krypa allt utan att det gör ont :) haha! så jävla skönt alltså. hoppas det hålls såhär. dehär 2 dagarna då jag haft så jävla ont har verkligen kändes som en vecka typ.. fyfan.varmt har jag också, svettas som bara den! men så är det väl nä febern håller på att försvinna. måste nog ta en dusch sen eller så kanske imorgon, ifall det är likadant i natt hehe.
just nu har jag iallafall väääldigt tråkigt. dagen har bestått av tv & datan. kollat på bl.a. flera avsnitt av friends (slutet på säsong 4), top model australien, riverside, andra avenyn, salatut elämät, hell´s kitchen... hehe.
för övrigt har jag proppad mej full med popcorn & mandariner smat druckit lingon- och tranbärssaft som jag hört att borde hjälpa rätt så bra.
och usch mitt rum är så ostädat igen en gång. borde städas men nej, jag orkar inte i dethär läget, kanske inte så bra heller. och just nu när jag skulle börja gå ut på joggingrundor och träna, jo då blir man sjuk. så himla typiskt alltså!
nej usch vad jag alltid ska klaga på allt, haha! :D

längar så himla mycket tills näst nästa hälg, då älskling kommer hem.. ett toppen slut på höstlovet :) nåra andra planer har jag inte inför höstlovet eftersom att sverigeplanerna blev ändrade, men något kul ska vi nog hitta på!

autch aj aj

alltså det gör fortfarande ont. ajajaj!
vafan ska ja göra :( rädda mej någon!

jag & hannah har iallafall bestämt oss för att inte åka till sverige på höstlovet, alltså nästa vecka..
eftersom att det skulle bli så dyrt med tanke på att vi bara hinner va där nåra dar. och att typ hälften av resan sitta i bil/båten/buss är inte precis lockande heller. med tanke på pengar iaf... + att jag inte vet hur länge rygghelvetet har planerat att göra ont. sen kommer ju robin hem just den hälgen så jag vill nog va hemma med honom annars ses vi inte sammanlagt på 4 veckor :/ nej, det vill jag inte <3 så nu är det bestämt, vi åker nån annan gång då vi kan va där längre :)

AJ MIN RYGG

05.10.09

hej
idag är jag hemma & är sjuk.
igår var jag till läkaren på kvällen och fick
lite medicin så det borde bli bra snart :)
hoppas jag!
men jag kunde som tur va sova inatt iaf,
men jag sov ändå inte så bra.. vaknade
flera gånger pga ryggen och såå men
i morse vid 8 gick jag upp för att dricka
lite lingonsaft (hört att det hjälper bra
när man har urinvägsinflammation) och
tog en tablett. så efter det sov jag jätte
bra tills klockan var ungefär 11 då jag
var för "pigg" för att somna om..
vafan ska man göra nudå, när man sitter
hemma och är sjuk :/ trååkit. hoppas iaf
att jag blir frisk snart, har skolfotografering
på fredag, och vill ju inte precis se sjuk
ut på bilden.. hehe.


autch autch autch

ajajaj.. har ont överallt i övre kroppen, är helt slut och har 38 graders feber. har haft lite ont hela dan men nu fan, kan inte göra något. fick tid hos läkaren 19:45. men helvete, det är ju en timme tills dess! åh alltså ni kan inte ana hur ont det gör.. alltså jag kan inte ens kolla friends!

04.10.09

åh guud, ja e så jävla trött! men kunde inte sova mer.. vafan har jag fått för fel? förr kunde jag sova till typ 3 tiden eller nåt men nu stiger jag upp innan 11 automatiskt och kan inte somna om :o jobbigt värre.. och inte bara det att jag är trött, min skalle dunkar som bara den idag också. det är rätt så konstigt också, eftersom att jag alltid mår jättebra dagen efter då jag varit tillsammans med robin och vaknar upp tillsammans med honom. konstit! haha.
jaa och dethär är ju inte bästa dagen att va trött precis.. har en massa självstudieuppgifters som borde göras, fyfan hur ska jag orka? blääää.
okej igår: vid 8 hämtade tommy, simone & linda upp mej, var till abc en sväng och körde runt lite allstans. sen åkte vi iväg till marie som hade förfest, men var inte där så länge men hann iallafall dansa och snacka lite.. sen skulle alla över 18 åringar till baren och vi andra åkte till josefi på fest.
riktit bra kväll, tog dock typ ingen bild även om jag hade bestämt mej för att ta en massa bilder, haha.
brr, vädret ser inte alls lockande ut idag heller.. varför måste det va så kallt? fan.
nej nu ska jag nog göra något annat, men vad vet jag inte. får vel se vad jag hittar på.. kanske leker soffpotatis resten av dan..


naaw, hittade en massa söta bilder på rocky då han var liten :') <3

03.10.09

halloj!
nu sitter jag här och har jättevarmt! väntar på att linda, simone & tommy ska hämt upp mej.
hann inte uppdatera igår. steg upp vid 10, vid 12 åkte jag iväg till marknaden med jenna och marie. vi gick runt och kollade, köpte rea grejjer på talas som ska stänga osv. efter en stund kom även rebecca med oss. lite innan 3 åkte vi hem. tog det lugnt en stund och vid 4 var det dax för att jobba. slutade klockan 10 och sen bar det av hemåt. då hade även marielle kommit hem. jonas, janica & marielle kom alla och hämtade mej från jobbet, haha :D (btw, fy fan vad jag har varmt!). resten av kvällen kollade vi typ tv och åt hemgjord pizza.
idag steg jag upp lite innan 10, tog på mej joggingkläderna och gick ut på en liten länk med janica. usch vad min kondition har blivit dålig, måste börja röra på mej mera! men det var lite jobbigt eftersom att jag har så ont i ryggen, har haft hela veckan :s vet inte vad det är. men hoppas det går förbi snart, gör ont nästan hela tiden.. efter länken tog jag en dusch och kollade lite på friends. gjorde mej klar och vid halv 1-1 tiden åkte jag & marielle till marknaden där vi mötte upp johan :) gick runt och kollade osv.. riktit roligt.
åkte hem vid 3, kollade 2 friends avsnitt (haha, beroende!) och sen åkte jag med janica & marielle och hälsade på mormor & morfar :) kom hem vid 6, kollade friends (igen) och sen gjorde jag mej klar och nu sitter jag här påklädd och klar. men de kommer nog snart så ska gå ner och göra mej heeelt klar! pusshej ha en bra lördagskväll

1 oktober 2009

hejsaaan!
september börjar bra.. eftersom att vi imorgon är ledig! okej har iofs nåra självstudieuppgifter som ska göras och jobb på kvällen.. men endå, skönt med en ledig dag :)
idag hade vi också sovmorgon.. det var verkligen tur. sov inte så bra inatt, vaknade vid 2 tiden och hade on i hela övre kroppen. eller liksom från ryggen till magen på något konstigt sätt, svårt att förklara. men det gjorde så j*vla ont alltså! jag vände och vred på mej, gick ner för att ta en värk tablett osv.. inget hjälpte. var vaken minst 1 timme och försökte somna om trots smärtan men det gick inte, det gjorde såå ont! alltså ni kan inte förstå hur ont det gjorde.. usch. till slut tog jag min kudde och gick ner på golvet för att försöka sova där, nej det gick inte. sen gick jag till syrrans rum (som bor i vasa, så hon var inte hemma) och efter en stunds vridande och vändade somnade jag om, äntligen! men när jag på morgonen vaknade, kände jag ingen smärta alls.. konstit.
iallafall. steg upp vid halv 9, duschade & gjorde mej klar. kollade lite tv och lite över 10 gick jag ner till busshållsplatsen. idag var busschaffören så schysst att han sjussade upp till skolan. dan bestod av geografi, engelska, finska & gymnastik. på gymnastiken fick vi välja om vi ville va inne och spela volleyboll eller ut och gå. jag, linda & simone bestämde oss för att gå ut och gå. emma var hemma idag, så vi gick till henne, satt där en stund och sen gick vi tillbax till skolan. en liten promenad blev det iallafall :)
ganska snart efter att jag kommit hem, kom även janica och daniel hem. syrran visade lite foton och sen kollade jag friends. vid 6 tiden ungefär kom jenna hit och vi gick med syrran till skogen. jag & jenna fotograferade, janica plockade svamp.
kanske ska fotografera mera senare i mörkret, om vi orkar :) och kanske se film, vet inte?
men nu ska jag iallafall göra något annat, fan känner mej lite sjuk också :s nej nej nej

ååh, hittade en söt bild på rocky när han var liten :')