film? läsa?

filmen var helt bra enligt mej. nästan lika bra som ettan. de flesta går ju runt med frågår som "team edward eller team jacob?" men jag är nog mittimellan, håller varken mer eller mindre på någon av dem. efter bio som slutade vid 9 var vi hemma en sväng, åt nån smörgås och sen iväg till abc för att möta upp jenna på en kopp kaakao. satt där och snackade en stund, träffade även på henkka som satte sej ner en stund.
har ingen aning vad jag ska göra nu, se film eller krypa ner under täcket och läsa lite? har två böcker att läsa tills 15:e eller något sånt, kommer inte ihåg exakta datumet men.. kanske vore bäst att läsa iallafall.

imorgon är det äntligen onsdag & det betyder att älskling kommer hem ♥ åh, gud vad jag saknar honom!
gonatt alla & sov jätte gott när det är dax för er att sova :)

sticker iväg och ser new moon


usch vad henrica har tråkigt idag

jaaa.. usch vad jag har tråkigt. är lat & trött, orkar inte göra någon och kommer inte på något vettigt att göra heller. därute är det mörkt. tidigare var det ljust och fint med en massa snö men då ville jag inte gå ut. vill inte riskera att bli ännu mer sjuk! jag tänker bli frisk till nyår.

ikväll blir det iallafall att åka in till stan och se New moon med syrran!


29 december

steg upp för lite mer än en timme sen och har sedan dess kollat på tv. sov otroligt bra i natt och det är jag tacksam för. var rädd för att jag inte skulle kunna sova. idag är det iallafall tisdag och 29 december vilket betyder att det närmar sej nyår. imorgon kväll kommer robin hem, äntligen! såg honom senast förra måndan! saknar honom <3 nyårsplanerna är fortfarande inte säkra men en del förslag finns det. hoppas det blir ett bra, roligt och minnesvärt nyår och dessutom en bra start på ett nytt år. 

idag har jag planerat att bara sitta inne och ta det lungt & försöka bli frisk. är fortfarande väldigt förskyld, har snart varit det en vecka, usch då jobbigt.

28 december - shopping i björneborg

ända bilden jag fick där alla var med, hehe.

hejhej! steg upp i morse vid halv 7 med högst 3 timmars sömn under natten, den var hemsk. tänkte ju att jag skulle lägga mej i tid så jag orkar upp men nej tiden gick och jag kunde inte somna.. om jag äntligen var nära på att somna, behövde jag snyta mej eller så vaknade jag bara till. imellanåt kanske jag hann sova en halvtimme eller något men sov nog inte ordentligt innan 4. efter det sov jag en aning bättre men vaknade fortfarande med jämna mellanrum. ända jag ville var att det skulle bli morgon, det var så jobbigt att bara ligga där och inse att man inte kommer att få tillräckligt med sömn. usch, jag hatar att vara förskyld!

back to my day.. gjorde mej klar och sen sjussade pappa mej till lappfjärd där jag mötte upp Linda, Hannah, Sofie och Sofia. gick på bussen och åkte iväg till björneborg. dagen bestod mestadels av shopping. hittade skor, väskor, blusar, smink och grejjer. riktit nöjd blev jag trots att en hel del pengar försvann ur mitt konto..
när jag kom hem kom Jenna till mej, vi såg Twilight igen för att minnas den lite bättre innan vi ser tvåan (och nej, jag har inte orkat se den ännu)

 


ska upp om ca. 7 timmar, äääääk

bestämde mej ändå efter halva filmen att spela in resten och gå och lägga mej istället så jag inte är helt slut imorgon. måste ju ändå stiga upp innan sju.. usch vad det låter tidigt! det är ju till och med tidigare än en vanlig skolmorgon. fydå. jag som älskar att sova :) men jag älskar även att shoppa.. hmm.

nej nu är det dax för Henrica att krypa ner under täcket och försöka sova. & hoppas på att inte all snor plötsligt vill ut ur näsan eller tränger sej så det blir helt stockat så jag inte kan sova.. nej sånt gillar inte jag. Gonatt :)

Här doftar det vitlök

fixade lite mat med lotta just. vitlöksbröd, sallad & tonfiskröra. klockan 10 kommer det en film på sveriges tv 4 - underbar och älskad av alla. jag hoppas att den är bra! men det kommer ju nyheterna emellanåt så filmen tar ända till halv ett och jag vill verkligen se den. men problemet är att jag ska upp tidigt imorgon. det blir en shoppingdag i björneborg med några vänner och 7:50 åker bussen. det blir lite sömn inatt kan jag säga. men det får jag leva med, filmen vill jag se & shoppa vill jag också :) nu ska jag försöka hitta på något att göra tills filmen börjar... men frågan är vad? hmmm...


dragit på mej en rikti förskylning

usch vad jag är förskyld nu.. hoppas bara man inte blir riktit sjuk till nyåret. då ska jag minsann inte sitta hemma och vara sjuk då Robin kommer hem <3 har haft väldigt ont i halsen under hela julen men nu är det inte bara det utan även nysningar, snor som rinner och allt blää. nu måste jag nog satsa på att bli frisk!

kan va att ja ska träffa nåra vänner ikväll, men måste ändå frösöka ta det lugnt. tror jag snart ska gå ner och ta lite medicin och senare får jag nog ta en sväng till affären och köpa lite halstabletter och svartvinbärssaft.
sitter just nu och kollar nåra andra avenyn avsnitt, har inte orkat kolla på länge så ligger några avsnitt bakom..

27 december

hejhej!
igår stack jag ut en sväng med Linda, Hannah, Sofie & Patrik. det hände inget speciellt så vi körde mest runt och sånt. åt på grillen, där jag fick vänta nästan en halvtimme på min mat eftersom att de hade glömt den, arrrhg! och körde runt och hade skoj. kom hem vid 1-2 tiden och låg en stund och läset innan jag somnade.

steg upp för ungefär en timme sen. funderar på att kolla igenom fotona från england och se vilka jag ska framkalla :) sen måste jag även framkalla foton för övrigt från 2009!




sticker ut med några vänner


26 december

tja! kanske kan berätta lite om igår. hade verkligen ingen aning vad vi skulle göra. men sofie kom iallafall hit och vi gick till abc. satt där och snackade med jonas, johan och manfred en stund och sen sjussade henkka oss hem. för då hade vi bestämt oss för att placera oss i lusthuset. vi tog en massa filtar, spel & grejjer och gick dit. efter en liten stund kom Linda & Hannah och sen kom även Sara, Rebecca, Katja & Karolina. vi spelade party alias & lika par leka bäst, snackade och sånt. det var riktit roligt. kvällen blev trots allt räddad!



lite bilder från igår:


linda på G


spelade party alias

hannah & linda på G

sara & sofie på G

katja, rebecca, sara & karolina

sen stack rebecca, sara, katja och karolina. vi andra prövade på
mitt nya spel "lika par leka bäst" som egentligen är menat för par
men det gick nog riktigt bra att spela det ialalfall :)


 

vid 2 tiden gick jag och la mej och steg upp igen idag vid 1, skitt. skulle inte sova så länge! hehe. har kollat en film och lagt fast knappnålar i en klänning som jag strax ska sy. åt just julmat och om en timme åker vi iväg till mormor och morfar på kaffe & ikväll kanske det blir att gå ut och köra. får se får se..

 

 


juldagens outfit

idag har jag på mej mina nya blus som jag fick av Robin, med svarta leggings och sköna yllestrumpor. även lite lockar kvar från igår och pannluggen flätad :)

väntar just nu på julmat som vi ska äta om ungefär 45 minuter, alltså vid 4 tiden. mormor & morfar kommer också över.


vet fortfarande inte vad jag kommer att göra ikväll, men jag hoppas att något dyker upp. men nog tror jag att jag kommer att göra något iallafall. tråkigt ska jag iallafall inte ha! :)


JULDAGEN

Godmorgon! steg upp för ungefär en timme sen och har suttit och kollat på en film som kom på tv, rätt så bra faktist. funderar över vad jag ska göra idag.. vill hitta på nåt skoijjit, orkar inte sitta hemma hela kvällen iallafall! jag hoppas det dyker upp något passligt till ikväll :)
annars ska jag vel pröva min nya kamera lite och så, kanske även lära mej lite från min super tjocka photoshop bok som jag fick igår :) och så blir det ju julmat idag också, gott!


Då var julafton 2009 över

Julafton börjar dra mot sitt slut efter en riktit bra kväll. fick min kamera, äntligen har jag en liten kamera som jag kan ta med mej ut och så. eftersom att min andra kamera länge varit sönder, så har jag nästan inga bilder. för man orkar ju inte släpa med systemkameran överallt och dessutom vill jag inte riskera att den går sönder.. så ska försöka ladda upp lite flera bilder i fortsättningen, får se hur det blir med det. men ska försöka ialalfall.

men fick även lite andra julklappar som t.ex. en väldigt tjock bok med allt om photoshop, en morgonrock, eltandborste, spelet "lika par leka bäst", träningsbyxor, stickade strumpor, en flaska kissanminttu, handduk, filt osv.. och av världens bästa robin fick jag en kjol och en t-shirt (som jag själv var med och valde) och ett jättefint halsband :) + choklad.

riktit bra jul har det varit, gått lite snabbt bara.. men jo som sagt, riktit bra kväll!
nu ska jag krypa ner under täcket och sova lite, imorgon är det en ny dag och planerna är ännu osäkra. får se om man hittar på något :)

sov gott och hoppas alla haft en riktit superbra jul!

NU KÄNNS DET VERKLIGEN SOM JUL

ikväll ser jag ut såhär.. kjolen fick jag av robin till julklapp, och halsbandet också :) har just druckit "alkoholglögg" och kollat Kalle Anka, eller jag kollade inte hela men en del. har även tagit lite foton. nu ska jag gå ner igen, ska snart äta julmiddag. mumms va gott :)





















JULAFTON

dagen är kommer, julafton är här! steg upp vid halv 9 idag och vi drack kaffe/te och åt lite smått. sen var jag med syrran i bastun & nu väntar jag mest på att få julgröt, som vi ska äta efter att alla varit i bastun. men tror jag ska börja med att föna håret.

GOOOD JUL ALLIHOPA!


Juste, glömde nämna att jag & syrran sprang ut ett varv i snön när vi var i bastun, rätt så skönt faktist. men jävlit kallt om fötterna :D

 


GOD JUL

klockan strax halv 1 och julen är här! alla paket är inpaketerade, julkänslorna börjar komma så småningom, har kollat en julfim precis och julgranen står klädd i vardagsrummet, myysigt!
men känslorna är ändå inte som förut.. när man var liten längtade man flera veckor innan och tiden gick otroligt trögt när man väntade såå.. och självaste julafton gick väldigt trögt. då man bara väntade och väntade på att tomten skulle knacka på fönstren och efter en stund på dörren och komma instampandes med en massa julklappar. nu för tiden går julafton så himla fort och hela jultiden och lovet.. måste bara passa på att njuta fullt ut!
nu ska jag nog krypa ner under täcket bland all julbelysning & läsa lite, sen sova för att efter några timmar stiga upp och fira jul tillsammans med familjen :) men jag önskar fortfarande att gullet kunde va här som förra året... <3
God natt allihopa och ha en riktit GOD JUL!


23 december

jess, vi hittade en julgran tillslut. och gissa vem som hittade den? jo jag :) hoppas den blir fin i vardagsrummet. efter att vi hämtat granen har jag bara tagit det lugnt, kollat tv och ätit frukost, hehe. för en stund sen var jag till stan med pappa och hämtade kameran.. ville ju från början ha en svart men sen sa han i affären att det inte fanns några svarta kvar någonstans, så han beställde efter en grå till mej. men hoppsan, det kom visst en svart! :D men den får jag först imorgon, såklart. by the way, kan inte förstå att det är julafton IMORGON!!! men kul ska de bli! lite synd bara att inte robin får va hemma och fira.. det ända som fattas är robin och de släktingar från sverige som nästan varje jul brukar va här.. mathilda, erica, micko, kimi osv...

igår gjorde Marielle och Teemu ett pepparkakshus, visst fint? :)

dan före dopparedan

god morgon, god morgon, god mooooorgon
steg upp för ungefär en timme sen och ska nu ut i skogen och söka julgran!
idag ska jag göra allt för att få mera julkänslor. saker jag måste göra idag:

- söka julgran
- skapa julkänslor
- paketera in julklappar
- fixa till lite i rummet, kanske dammsuga igen
- åka en sväng till stan
- kanske träffa jenna & hannah

sällan man grillar korv mitt i vintern

hohho, jobbat från halv 1 till 8 idag. när jag kom hem grillade dom korv här hemma så jag grillade två korvar till mej med. gott, längesen man ätit grillad korv! brukar ju mest va på sommaren som man grillar..
har inte hunnit göra så mycket annat, ska snart kanske ut en stund med hannah & jenna :)

under dagen har det yrat fullt med snö ute och nu har vi rätt så mycket snö här, perfekt till julen!

22 december

hoppsan, har visst inte hunnit skriva på nån dag..
hälgen var iallafall riktit bra! i lördas firade vi som sagt Linda. började hemma hos henne med god mat och spel, sen senare delades vi upp i två bilar och körde runt, vi var en för mycket i bilen, men det var baara kul! kom hem vid halv 5 och Robin sov hos mej. riktit bra kväll!

på söndan sov vi ända till klockan 3, hehe. ja, vi e trötta av oss. sen kollade vi mest tv och sånt och senare mot kvällen var vi till abc och köpte lite chips och dipp och sen kollade en film med Marielle och Teemu. och efteråt var vi så trötta så vi gick och la oss rätt så tidigt.

i måndas ste vi upp vid 1 trots att vi hade lagt oss tidigt, heh. kollade mest tv och sånt, och vid 4 började jag jobba och robin åkte hem.. nu kommer jag inte att se honom innan nyår :( snyft.

idag steg jag upp lite innan 10. och halv 1 ska jag jobba. antingen ska jag bara ta det lugnt tills dess eller så blir det att åka till stan och hämta kameran. återstår att se.
nej nu ska jag läsa lite bloggar och sånt :)

i övermorgon är det jul, nej jag kan inte förstå det! VILL HA MERA JULKÄNSLOR

klar för att fira

nu sitter jag klar här och skålar för janica och väntar på att få åka iväg och fira Linda :) kvällens outfit ser ni här till vänster. lederkjol som jag hittat hos mormor och morfar, första gången jag använder den. trots lite lös så jag måste ha bälte till. sen ska jag ha min nya pälsjacka och halsduk på mej när vi ska ut.

ha en toppen kväll!

19 december

igår kväll kunde jag inte åka till robin eftersom att jag då inte skulle ha sluppit till skolan idag, så vi kunde inte träffas. men just när jag var på väg ut och tänkte ringa jenna och fråga om hon kommer ut så ringde robin och jag gick till abc för att möta upp honom och michael. körde runt en stund och sen kom robin hem till mej och sov.

idag steg jag upp och tog mej till skolan. började dagen med julkyrka sen gick vi till skolan där vi fick glögg & bulla och sjöng lite julsånger. fick också ut matematik provet - gud vad jag är glad! piggade verkligen upp mej :D

efteråt fick jag sjuss hem av jenna. gick nästan direkt upp och väckte robin som fortfarande sov :) gullit. har inte gjort så mycket speciellt idag, kollat tv, sovit en extra timme mitt på dan och vid 2 åt vi luch - lite mera speciell mat för att fira janica som blev färdig reseptionist igår :) grattis! sen åt vi även kaffe (/julmust) och tårta. robin åkte hem för en stund sen för att byta kläder och så.. ikväll sticker jag iväg för att fira linda och sen ut med robin och michael :) trots feber, har feber nu igen. men inte tänker jag sitta hemma iallafall!!

julstädat

nu har jag julstädat klar i mitt rum, men ska ännu nån dag torka golven. har torkat damm, dammsugit och satt in julbelysning :) nu sitter jag och funderar om jag ska ut eller om jag ska gå i bastun? hmm.. haha och nu ligger elvira på spikmattan :D duktig kisse!

kamera

samsung st45


nu har jag beställd en ny kamera, eftersom att den förra gick
sönder för ett tag sen. och den borde komma redan på måndag :)
men vet ju inte om jag får den först på julafton, eller redan på
måndag? men den ska iallafall bli min, de e en sak som är säker!



18 december

idag hade vi tomteluvor på oss i skolan :)

hejsanhoppsan! nu kan man nästan säga att det är jullov :) ända som är kvar är julkyrkan & nån liten julfest i skolan imorgon. plus att jag hoppas på att vi får ut våra prov!
idag hade vi en väldigt onödig dag i skolan, en modersmåls lektion & sen såg vi film. så vi slutade vid 11. efter skolan var jag med mamma & pappa till abc på julmiddag. riktit gott!

har börjat städa lite, har satt ut alla täcken och mattan från mitt rum. ska snart till stan och se om kameran som jag vill ha finns där, och sen ska jag fortsätta städa och göra det riktit julmysigt i mitt rum. sen ska jag också paketera in lite julklappar :)

17 december

Endast en dag + "julfest" kvar och sen är det jullov! sköööönt :)

Idag har jag varit otroligt slö, hehe. skoldagen började vid halv 10 och den började med att vi såg filmen "happy texas", sen blev det mat och håltimme. dagen avslutades efter en modersmålslektion vid kvart över 1.
när jag kom hem hade jag tänkt städa men blev så himla slö så jag bestämde mej för att göra det imorgon istället. så idag har jag kollat nåra avsnitt av friends, suttit vid datan och haft otroligt tråkigt, men har heller inte orkat göra något, hehe. för en timme sen ungefär, var jag & mamma och hälsade på mormor och morfar en sväng. fick goda nybakade bullar, mumms :)
nu sitter jag här med lite feber och kollar andra avenyn i brist på annat. funderar nästan på att snart gå och lägga mej eftersom att jag har så himla tråkigt!

har också försökt ladda ner en massa jullåtar idag men min dator är lite cp och trög på att ladda ner saker, den brukar inte va såhär trög! men jag hoppas jag har några jullåtar iallafall tills imorgon då jag ska städa, vill få lite julkänsla!!! :)

nej nu ska jag ge ner och hämta ett glas vatten och sen se färdigt andra avenyn innan jag lägger mej. hadetbra!


16 december

hej. skoldagen idag bestod av 3 historia lektioner & julmat. de tre första lektionerna var vi i auditoriet, alla skulle ha en kort powerpoint presentation om kriget vi skrev i uppsatsen. och efter det fick vi julmat :) gott! sen slapp jag hem med jenna.
började läsa boken som jag ska ha bokrecension om imorgon, haha vilken tur att jag tog en väldigt kort och lättläst bok! men jag var otroligt trött så efter en stund somnade jag och sov i 2½ h. shitt! men det var skönt.
efteråt läste jag lite till och sen kollade jag på friends :D
nu har jag även lite feber igen! säkert därför som jag var så himla trött tidigare också. hoppas man inte blir riktit sjuk nu, har ingen lust med det när det bli jullov och allt. vill inte heller missa de två sista dagarna eftersom att jag vill ha ut att som vi ska få ut, prov och uppgifter. nåå, får bara krypa ner under täcket i tid och hoppas på att det går över under natten :)
för övrigt saknar jag england som fan just nu, vill bara tillbax till juli då vi var där. bilden är från Babbacombe beach. teddy, jag, erica & ludde. saaaaaaaknar!

15 december

ääää 3 skoldar kvar! och alla 3 skoldar är jag i skolan typ bara halva dan, fan va skönt! plus att alla prov är över och så. ända jag har kvar nu är en kort powerpoint presentation imorgon i historia och en muntlig bokrecension (haha, har inte börjat läsa boken men tror nog att jag kan läsa ut hela imorgon, eftersom att jag valde en barnsligt lättläst och kort bok! orkade inte sätta ner en massa tid då vi haft så mycket annat..)

ikväll har jag mest tagit det lugnt iallafall och skoldagen var riktit bra, med en massa skratt :DD när jag kom hem fixade jag lite smått och gott och satte mej i soffan och kollade 5 friends avsnitt (och däremellan kom pappa in med en pizza, mumms) vid 7 stack jag, hannah, emma & bennet iväg till halpa-halli. medans emma och bennet gick runt och sökte julklappar sökte jag och hannah "julfestkläder".. eller inte riktit men. fotograferade lite och så, hihi.

skrev just klart min historia powerpoint presentation och ska snart krypa ner under täcket. eller först ska jag ju skrapa upp dagens luckor, det har jag inte gjort än! japp, nu är det dax för ansiktstvättning och att krypa ner under täcket. sov gott :)

(ska försöka ladda upp mera bilder då jag skaffat en ny vanlig kamera, orkar inte bära med mej systemkameran överallt)

14 december

sista skolveckan innan jullov har startat! kan inte förstå att julen snart är här, gud vad härligt :) och mysigt såklart. men ännu återstår ett biologiprov plus lite små uppgifter och att få ut uppsatser, prov och grejjer. sådär annars har vi inga speciella lektioner, gör nästan ingenting på dem. så väldigt skönt med en lite lättare vecka, trots provet imorgon. 
idag slutade vi kvart över 1. när jag kom hem började jag plugga direkt och läste igenom allt vi hade. men sen orkade jag inte mer så jag såg på hell´s kitchen som jag bandat in i går. har varit väldigt lat och trött nu efteråt så har mest kollat tv och suttit vid datan. ska snart se salatut elämät och sen ska jag nog försöka plugga lite mer. men problemet är att jag är såå trött och har huvudvärk. borde kanske ta en kort kort promenad eller iallafall gå ut på gården en stund med rocky så man blir pigg? om jag orkar. haha!
nej nu ska jag ta och sno en av pappas nybakade julstjärnor, ta något att dricka och sätta mej vid tv:n :)

god morgon

usch fy vad jag är trött idagn , ville inte alls stiga upp! och inte nog med
det, sitter även här och snorar som fan. men nu är jag vaken och ska
snart börja göra mej i ordning. skulle helst av allt bara krypa ner
under täcket igen och inte behöva gå ut alls idag, -15 grader idag! brrrrrr..
nu har vintern kommit, usch vad kallt alltså!
men nu ska jag göra mej klar för skolan, slutar iallaafll 2 timmar tidigare
idag, så det är skönt.

13 december

hejsanhoppsan
hälgen har jag spenderat mestadels tillsammans med robin. i fredas kom michael & robin och hämtade mej, körde runt några varv i stan tills vi bestämde oss för att åka hemåt. kollade idol finalen och sen gick vi och la oss så småningom.

på lördagen steg vi upp lite innan 9, gjorde oss klara och åkte iväg till björneborg. gick runt i lite affärer och så. och robin köpte en julklapp till mej som jag själv fick välja ut - blev en blus och en kjol från gina tricot :) hittade även ett par snygga skor som jag gärna vill ha men tror jag väntar tills rean efter julen och hoppas på att de blir lite billigare. hittade också en ny favoritkamera. har nu i någon vecka funderat över en nikon men nu blev jag förälskad i en samsung. problemet är att jag inte vet vilken jag ska välja. nikon kameran har jag ingen aning om hur den är om den är bra eller dålig så skulle gärna pröva den innan och samsung kameran kunde man pröva i björneborg och den var verkligen bra! får se vilken det blir, har ju lite tid att fundera tills jul ;) kanske kanske väntar tills efter jul så den förhoppningsvis blir billigare. iallafall, innan vi åkte hemåt igen åt vi en varsin jättegon tonfiskbatong. mumms!

när vi kom hem gick vi till robins framor och farfar och åt köttbullar och potatis. senare mot kvällen kollade var vi en sväng till baren med michael, satt där en stund, köpte chips och åkte hem igen. kollade lite på sunes jul och sånt och så försökte jag plugga lite till prov, hehe och sen kollade vi på "framom främsta linjen" med christian, sofie, nicklas och andreas. och sen efter det gick vi och la oss - en riktit lugn och bra lördagskväll!
idag var vi trötta, som alla söndagar. steg upp vid halv 1 kanske. eller jag var pigg tidigare så jag satte mej upp och pluggade lite till prov. åt frukost, kollade idol (igen haha!) och mera sunes jul :D vid 4 åkte vi till mormor och morfar och sen kom mamma dit också, och vid halv 6 åkte robin hem och tillbax till militären.. blää :(

har nu äntligen skrivit klart historia uppsatsen och ska snart krypa ner under täcket och plugga. EN VECKA KVAR!

julshopping i vasa

min nya (fake) pälsjacka från H&M, 49.95€ kostade den,
men var nerlagt 50% så fick den för 25€ :)
hejhej! idag var det julshopping som gällde. var i vasa tillsammans med mamma. till en början gick vi runt och såg på kläder men efter att vi hade ätit kom vi på att vi verkligen måste skärpa oss och köpa julklappar och inte se på kläder! och så blev det..
fick så gott som alla julklappar köpta :) och köpte även en pälsjacka (fake såklart!) och ett par leggings till mej själv. var även och hälsade på i det nya hotellet kantarellis´som janica jobbar på. det öppnade för någon vecka sedan. och det var riktit fint! skulle gärna spendera nåra nätter där om jag hade tillräckligt med pengar att slösa bort ;) mysigt och fint, med lyxiga rum. kom hem vid halv 7, daniel kom hem med oss på samma gång. innan vi startade från vasa var vi en sväng till janica och tog en titt på hennes självgjorda pepparkaksslott eller vad man ska säga, riktit fint :)
nu hade jag tänkt göra klart historia uppsatsen, men har lite problem med att hitta stället där jag slutade. vafan det kan ju inte va så svårt.. men jag hittar inte det i texten :o ska göra nåra försök till så man får det gjort någongång.
ikväll kommer Robin hem och han & michael kommer hitåt ut och kör senare så slipper jag med dem på samma gång :)  annars är det vel en hel vanlig fredakväll, kanske hinner se liite av idolfinalen, men är inte så brygg egentligen. båda är lika bra men jag tycker att Tove borde ha varit med i finalen..

10 december

nästan som att man kan säga att det är hälg, kanske? :) tror inte det blir någon skola för mej imorgon eftersom att jag ska åka med mamma till vasa och julshoppa! måste hitta alla mina julklappar. har ändå inte mycket skolan imorgon så det är inget viktigt som jag missar, även om det vore mysigt att va på lucia firandet.

idag kom jag till skolan vanlig tid, hade håltimme första lektion. försökte plugga lite till engelska provet, det var därför jag åkte till skolan en timme tidigare. men det blev visst inte så mycket läst. som vanlit. efteråt skrev vi iallafall prov och sen var det mat. efter maten hade vi håltimme, var ner till stan och lånade en bok till modersmål. dagen avslutades med modersmål & gymnastik. riktit roligt på gymnastiken idag också!

när jag kom hem satte jag nästan direkt igång med historia uppsatsen, som jag fortfarande håller på med.uppsatsen om Cypernkriget som jag förra veckan inte tänkte hitta fakta om. sen fick jag nåra papper av vår lärare så nu gick det lite bättre. har skrivit 2 sidor hittils, en sida kvar ungefär. det måste va minst 3 sidor, och mera tänker jag inte skriva heller. 3 sidor i ett ämne som historia är redan för mycket. men nu ska jag iallafall ta en liten paus och se på salatut elämät, och sen fortsätta skriva. ikväll kommer också marielle hem :) kul

9 december

trött för flera & är tvungen att försöka plugga för fullt

hade matematik prov idag, gick mycket bättre än vad jag trodde det skulle gå. hade historia lektionen innan provet och slutade när provet var klart skrivet. då åkte jag hem och började plugga till nästa prov - engelska. jag som hade lovat mej själv att verkligen försöka - och jag har försökt hela dan, men det misslyckas. jag är alldeles för trött. när jag pluggade till matematik provet var jag inte ett dugg trött, men såklart när det kommer till engelskan som jag verkligen måste plugga på så är hela jag trött och vad jag än försöker med så blir jag inte pigg + att jag har stegring IGEN.
tror allvarligt talat att engelskan har något emot mej.
typiskt att va trött, slö och sjuk just då man har så mycket att göra. grrrr

har iallafall tagit en liten paus nu för att se om jag orkar mera sen, men knappast. tidigare var jag också med mamma & rocky och hälsade på mormor & morfar.
har även en uppsats att skriva klar till modersmåls nätkursen. huh, jobbit. men snart är det iallafall jullov :)


8 december

1 år & 10 månader idag med älskling <3

skönt, idag fick man sova länge. steg upp vid 10, gjorde i ordning lite frukost och satte mej framför tv och kollade de två sista friends avsnitten i, hmm.. säsong 7? om jag minns rätt. spännande! ungefär 11:15 sjussade pappa mej till skolan. hade ganska lätt dag idag, börjar vel bli lite slött dehär två sista veckorna. när jag kom till skolan få började vi biologin först senare så vi skulle ha 2 lektioner men hade sammanlagt kanske en halvtimme. efteråt hade vi engelska och hon kom också lite för sent och vi gjorde bara lite uppgifter. sen vid 2 slutade vi och jag slapp hem med jenna. riktit skön dag kan jag säga! 
efter skolan började jag direkt på med matematiken, eftersom att vi har prov imorgon. har nog aldrig pluggat såhär mycket på matematik. hela kursen igenom har jag inte förstått något men nu börjar jag förstå en del iallafall :) har pluggat ca. 4 timmar med små pauser: tv-paus, snacka-med-älskling-i-telefon-paus, ute-i-skogen-med-rocky paus och nu: datapaus.
tror jag sitter och latar mej här vid datan tills halv 8, då kommer salatut elämät. och sen blir det plugg igen! har ca. 3 kapiter kvar.

jag just nu.. orkar inte starta min egen dator idag, bäst att använda
den som redan är på :D haha. så tog bara en snabb bild med web
kameran.


ÄLSKAR ATT SOVA, SÅ GONATT

börjar bli riktit trött. vid 9 skulle jag ju vara duktig och plugga lite. 2 timmar senare sitter jag här fortfarande! man ska inte börja läsa bloggar när man ska plugga, det går bara inte. såå.. nu blev det inte mera plugg ikväll då. ajjabajja.
men oj vad jag är trött, får iallafall sova längre imorgon :) gud vad jag älskar att sova, det är ju så himla skönt! speciellt i robins säng, så vill man inte stiga upp på morgonen utan bara fortsätta sova. hans stoora mjuka tjocka täck och mjuka kuddar och allt! men min säng duger nog också bra ;)
så nu ska jag ta och krypa ner under täcket och hoppas på att sova gott! gonatt :)

lite bilder från hälgen


armbandet som jag gav till robin :)


sofie & tommy (glasögonen hör till spelet, haha!)


galet födelsedagsbarn :D




spelet som spelades förfullt




haha! just innan vi skulle åka in till stan :D

(mera bilder, som sagt, på bilddagboken.se på hennnrica)

kort om hälgen

hejhej
tänkte bara snabbt skriva kortfattat om hälgen. i fredas var jag ju som sagt och såg på Carola som var riktit bra, det var fint :) efteråt kom robin & michael och hämtade mej, var en sväng till abc och sen åkte vi hem till robin.
på lördan var vi hos robin hela dan. var i bastun, en sväng hos hans farmor och farfar, kollade film och allt sånt :) senare mot kvällen kom michael, sofie, tommy, johan & basse över. vi satt hela kvällen framför köksbordet med musik och spel. spelade ett jätte roligt spel som robin fick av mamma och pappa till present. vid halv 12 tiden åkte vi iväg mot stan. körde runt, var på fest osv. kom vel hem nångång runt 4 och efter det låg vi och pratade om alltmöiligt - allt om framtiden och det som varit - minst en timme :)
på söndan steg vi upp och robin öppnade min present (eller hälften hade han öppnat i lördas, jag kunde inte vänta på att ge den, hehe) han fick ett armband, en skjorta, chokland och som en försenad lillajulspresent så fick han en skrapjulkalender :) dagen var rätt så slö, som de flesta söndagar brukar va. kollade film, pratade skrattade, var hos hans farmor och farfar och åt jättegoda pommfritt som hon gjorde helt själv. mumms!
halv 7 kom mamma och hämtade mej och vi sjussade robin till bussen på samma gång och så åkte han tillbax ner :/ men han kommer hem nästa hälg igen :) & nu är det faktist inte så många veckor kvar tills han slipper hem! ÄNTLIGEN säger jag bara!
nej nu ska jag ta itu med lite läxor och sen soova, fick veta idag att vi har sovmorgon imoron eftersom att vi inte ska ha historia. så jag börjar inte förräns 11:35 :)) skönt!

tänkte ladda upp lite bilder men har laddat upp en hel del på bilddagboken så vill man se flera bilder så kika in här och sök på hennnrica


6 december - självständighetsdagen

idag är det 6 december, Finlands självständighetsdag & MIN VÄRLDENS BÄSTA ROBINS FÖDELSEDAG! idag fyller han 20 år och det firades igår. ska försöka uppdatera bättre nån annan dag men kan va att jag inte hinner förräns i slutet av veckan, men kan försöka ladda upp lite bilder och berätta lite om min hälg imorgon fast. men ska nog inte va alls mycket på datan denhär veckan, har så himla mycket jag måste göra. 1 modersmåls uppsats, 1 historia uppsats, matematik prov, engelska prov, och alla läxor förståss. + att jag måste läsa en bok till modersmål.

men skulle bara säga ETT STORT GRATTIS TILL ÄLSKLING och att min hälg varit toppen!

4 december

ÄNTLIGEN HÄLG OCH HUMÖRET ÄR TOPPEN!
idag i skolan hade vi två modersmål, två håltimmar, två engelska och sen slutade vi vid 2. på håltimmarna var vi ner till stan och usch vad det var kylit ute, riktit vinterväder men utan snö. påväg tillbax till skolan var vi via vinkel och köpte varsin choklad jag, linda och madde. vi "mmm":ade och "aaa":ade, gud vad gott det var, och ännu godare var det att dricka i vinterkylan när man kände hur den värmde ens kropp. då var det inte kallt längre. vinkel har en speciell sorts coklad som har en liknande smak som kinderägg, det är därför som det är så himla gott! och inte blev det sämre när vi kom till skolan, hade otroligt god mat idag - kinesisk kyckling och till efterrätt kaaka och saft. mumms. jag tror nästan att dessa två håltimmar gjorde mej på så  bra humör, hehe.
efter skolan gick jag och mamma på stan en stund och köpte en present till robin :) köpte en silver armband, en skjorta & chokland + att han kommer att få min försenade lillajulspresent :)
efter att jag kom he har jag städat rummet, dammsugat och allt. men torka damm har jag inte gjort, det får bli en annan dag. ikväll blir det att åka och se på Carola, verkar som många är på väg dit och det är nog inte så konstigt med tanke på att Carola kommer hit till lilla lappfjärd!
sen får jag äntlilgen träffa älsklingen :) tror han kommer hit och sover över så kanske vi åker hem till honom imorgon :)
HA EN TOPPEN HÄLG ALLIHOPA

henrica fryser

usch vad det är kallt, känns som den kalla luften skulle smyga in någonstans utifrån in. har en tjock stickad tröjja på mej och filt, ändå fryser jag. kan i och för sig bero på att jag just åt en skål med frysta jordgubbar (mummsit), men frös tidigare också... hehe. måste verkligen ta itu med modersmål nu så det blir nog att krypa ner under täcket och läsa, annars kan jag inte koncentrera mej på något annat än kylan, brr. kommer nog inte att uppdatera mera ikväll så sov gott allihop, snart är det hälg och endast två veckor kvar till jullov :) gud så skönt.

3 december


hejsan hoppsan! trosdag idag och snart är det hälg och älskling kommer
hem :))) idag i skolan hade vi två lektioner engelska, en modersmål &
gymnastik - som faktsit var ganska kul idag, snurrade på med hulahula
ringar som jag inte gjort på flera ÅR och spelade badminton.
efter skolan gick jag på stan en stund med mamma å sökte efter en
present till robin, hittade nåra saker jag skulle kunna köpa men ska
ännu fundera tills imorgon. när vi kom hem fixade vi lite tortillas och så
kollade jag ett avsnitt av friends. har även pluggat lite till modersmåls
förhöret vi har imorgon men måste läsa mera! har absolut ingen lust,
men jag måste och borde ha läst mycket redan men har bara läst det
en enda gång. (det är inte alls mycket att läsa). borde även göra lite
(eller egentligen en hel del) på historia uppsatsen. blää!

snart är det bara 2 veckor kvar till JULLOV :D
historia uppsatsen

svartvita bilder

några bilder som jag tog idag då jag var ute en stund,
hade lust med lite svartvita bilder så jag har redigerat lite :)


2 december

december har börjat och två luckor i julkalendern är öppnade. själv har jag 2 skrapkalendrar och en choklad. gillar december då man får öppna luckor, hehe. och chokladen, den är god!
har inte uppdaterat sen i måndags men har varken haft tid eller lust och har inte spenderat så mycket av min tid vid datan heller så.. på måndags kvällen så var jag illafall ut en stund med jenna och hannah, körde typ runt, var en sväng till grillen (gott gott gott) och sånt. haha och jenna köpte ut två skrapkalendrar till mej eftersom att jag inte får köpa dem själv när jag inte är 18.
jaa.. igår hade vi iallafall en helt vanlig skoldag. slutade vid 2 och slapp hem med jenna. vid 4 började jag jobba och jobbade till 11. när jag kom hem kollade jag salatut elämät och gick och la mej sen efteråt.
idag hade vi en vanlig onsdag i denna period vilken betyder att vi hade en historia, två matematik och slutade vid 11. gick ner på stan och kollade på en kamera som jag kanske ska köpa (eftersom att den andra är sönder) och sen hämtade pappa mej. väl hemma åt jag mat - kyckling, ris & sallad och kollade på friends. efteråt var jag ute en sväng och fotograferade lite men det blev väldigt kallt om fingrarna så det var inte länge det. sen började jag städa klädskåpet som nästan är klart men till slut blev jag helt plöstligt alltför lat då det var alltför mycket kläder och nu ligger en del av kläderna på golvet - men hallå, det ryms inte mer i skåpet! har tagit bort en hel del men ändå är det lika fullt.. har iallfall pluggat liite idag också, gjort den jobbiga nätkursuppgiften i modersmål och försökt förstå något av matematiken men nej, fattar noll. om en vecka har vi prov, jess! nu har jag suttit en stund vid tv och ska snart krypa ner under täcket och kanske börja läsa boken till modersmål som jag har muntlig bokrecension om om två veckor. ha det bra!