ksdasldksd

har just kollat kvällens avsnitt av den finska serien
salatut elämät, som jag kollat på ända från liten.
hehe så lite svårt att sluta kolla på det även om
det inte är sådär jätte bra. innan det satt jag nu
bara här och slöade och kollade på paris hilton´s
my new BFF, haha. och innan det var jag ute en
stund, pratade i telefon & sköt lite med lufgeväret.
& nu ska jag precis börja gå till abc där jag ska
möta hannah & jenna :)

31.08.09

japp, snart blir det ny månad & vädret bara kallare
och kallare, fydå!
jag hatar hösten

idag: skola från 08:45-10:30. finska & religion.
jag & jenna åkte hem till mej och fixade tortillas
+ att vi kollade 2 avnsnitt av gossip girl.
jenna åkte hem.
jag översatt finska meningarna, försöka läsa lite
på orden men orkade inte så länge - så jag kan
alltså inte dom. såå, jag satt mej vid datan för
att ladda upp lite bilder istället. och nu sitter jag
här fortfarande, tråkit? jo det har jag. men borde
nog gå ut en stund. inte så konstit att jag är så
himla trött då jag inte fått nån frisk luft idag, mm.

ikväll: vet inte än, men kanske ut med jenna
& hannah? får vel se vad det blir.
men nu ska jag nog gå ut en sväng och andas in
lite frisk höstluft. hoppas på uppiggning.


snart är jag nog proffs.. eller? haha förresten, ursäkta minen.

villavslutningshälgen

hej bloggen!
har inte hunnit skriva nåt under hälgen men ska uppdatera lite vad jag gjort.
i fredas var jag och hälsade på  mormor & morfar, sen sjussade mamma mej till ömossa baren där robin stod och väntade, hade just kommit med bussen från militären :) sen åkte vi hem till honom. stackaren hade 38.8 graders feber så det blev en lugn filmkväll för oss. satt också och gosade med småsmå, endast nåra dar gamla kattungar som deras katt fått. tror det var i tisdags som de föddes :) gulliga!
i lördas steg vi upp vid 11, och robin sjussade mej till jobbet. jobbade 12:00-19:00. klockan 7 hämtade han & michael upp mej och vi åkte hem till mej. jaa, alltså villavslutningen firades hos mej. hannah kom efter en stund, sen även linda och kim. vi spelade öl spelet med en massa skratt, å jävlar vad vi hade kul! senare kom också emma, bennet, sofie & sara en stund och senare även nåra till. ända jag kan säga om kvällen är nog: ja JÄVLAR VAD VI SKRATTA!. haha. undrar när man senast haft så kul? :D mera sånt!
i söndas steg jag upp vid 11 tiden då jag inte kunde sova längre, satt vid datan en stund och sen la jag mej brevid sovande robin igen, hehe :) <3 steg vel upp vid 1. vid 3 var vi på pizza i milano, sen var vi hos mej och sköt bl.a. med luftgevär :D sen åkte han hem vid halv 6 :/ och nu är han tillbax i militären, I miss you <3

sen igår vid 6 tiden kom hannah hit för att hämta sin cykel och sen åkte vi en sväng till abc, sen hem till mej. lite senare kom jenna också och vi kollade på "män som hatar kvinnor". den var riktit bra och väldigt spännande! sen vid halv 11 åkte jenna hem och jag skulle "följa" hannah en bit eftersom att hon cyklade. satte oss ner vid sprotica, oj vilket skönt väder. satt där och pratade & rökte en halvtimme ungefär. sen åkte vi hem.

"stannar du en stund till om du får en sigg?"
lite senare...
"hmm.. jag har bara 8 st. kvar och vi skulle ju
sluta imorgon med att röka på vardagarna, om
vi delar domhär nu och röker upp dom så kan
jag slänga paketet."
haha jag trodde faktist inte att hon menade allvar :D

29.08.09

tjolahopp!
idag är jag på toppen humör, troligen för att jag fick sova tillräckligt inatt. steg upp vid 10, kollade lite på tv, åt frukost, duschade & gjorde mej klar. vid 12:20 hämtade jenna upp mej och vi åkte till skolan men jag började först vid 13:20 så jag fick tråka en stund eftersom att alla andra hade lektion. sen hade vi en lektion geografi och slutade 14:05, då slapp jag hem med jenna :)
funderar på att snart försöka dammsuga mitt rum och kanske torka de sista hyllorna, och sen vet jag inte vad jag ska göra. ikväll kommer iallafall robin hem och jag ska troligen dit, beror lite på hur han mår.. han känner sig inte så frisk :s & jag som inte har så jätte bra i immunförsvar så blir säkert också sjuk.. jobbit! stackaren <3
& imorgon är det villavslutning, har fortfarande inte bestämd oss för vad vi ska göra men något kul ska vi väl hitta på :)


mina söta kusiner får va på bild idag, micko & kimi :)

28.08.09

ååh vad skönt med en ordentlig sovmorgon imorgon :) börjar 13:20 och slutar 14:05 - hur skönt som helst! sen är det bara att komma hem och vänta vänta och vänta tills klockan närmar sig 9 och robin kommer hem :') längtaaaar!
har varit riktit duktig och städat lite i mitt rum idag.. torkade dammet från min ena hylla, sminkbordet & skrivbordet, bytte lakan, tog bort lite onödiga grejjer från hyllan och snyggade till det lite.. nu återstår bara en hylla och dammsugning - som verkligen behövs! rör man mitt golv är man garanterat smutsig, jag lovar! hehe. sen hann jag snacka i telefon med robin en stund också :') alltid lika kul att få prata med honom och få höra hans röst <3 vid ca. 20 över 8 hämtade jenna & hannah upp mej, ute kväll igen (som vanlit) hehe. körde runt, tog lite foton, åt onyttigheter osv. sen åkte vi hem till mej och spelade rita & gissa en stund tills typ 11 då de åkte heem. så efter det har jag bara typ tråkat och nu funderar jag om jag ska krypa ner under mitt rena nya täcke och läsa engelska twilight :) det lät bra, sooo I think I´m gonna do it! såå gonatt :)

00:00 - HÄLGEN ÄR HÄR

27.08.09

tjohej!
kom hem från skolan för en stund sen och gjorde lite magövningar direkt jag kom hem *känner mej duktig*. nu sitter jag här och äter två varmsmörgåsar och nudlar + hemgjord saft :) gottis! har ingen aning vad jag ska göra idag, kanske ut? om inte så ska jag vel försöka städa rummet osv. men nu ska jag iallafall bara ta det lugnt och kanske kolla något program eller varför inte en film? :)
imorgon är det äntligen hälg och älskling kommer hem <3

läggdax!

kom hem för ca. 15 minuter sen... har haft en riktit skojjig kväll med hannah & jenna :D  först kom jenna hit, fick hjälp av henne, mamma och janica för att skriva en uppgifit. HAHA. så bra är jag! nej men liksom förstod inte riktit vad de menade med uppgiften och såå.. men nu är iallafall uppgifterna in skickade! grattis till meej
efteråt satt vi typ vid datan rätt så länge, kollade på youtube klipp bl.a. och lyssnade på felicia i radio x3m! hehe. vid 9 hämtade vi hannah och åkte till abc för att jenna skulle ha maaat, stackaren hade inte ätit på hela dan. förhörde hannah i finska, men det var lite onödigt eftersom att hon kunde nästan allt... duktig flicka :) (hon har prov imorgon)
sen körde vi runt och slutade med att vi satt ute på abc parkeringen i bilden och pratade & skrattade. sen åkte vi hem.
och nu är det nog dax för mej att krypa under täcket och säga gonatt! borde egentligen sova nu, men fan man vill ju inte komma hem kl 10 för att sova när man har så kul! måste iallafall stiga upp tidigare imorgon eftersom att mitt hår är SMUTSIGT och verkligen behöver tvättas. jobbig dag imorgon också - geografi första lektionen, 4 håltimmar, 2 gymnastik (friiiiiiiiidrott för i helvete, hoppas på regn!). gonatt, sweet dreams <3


den bjuder jag på!

26.08.09

hello bloggen!
idag hade jag hela 2 lektioner. började 10:25 , hade religion och sen mat. och vid ca. 12:05 gick vi mot bussen så var vel hemma vid 12:35 ungefär :) har också kollat två gossip girl avsnitt, tror det var de två sista i säsong 2. noooo! & proppat i mej en glass och lite godis - fy på mej. har inte gjort så mycke annat, har en uppgift kvar i hälsokunskap nätkursen som jag försökte göra just men hade ingen aning om vad jag skulle skriva så jenna lovade att komma över senare och hjälpa mej lite, schysst!
annars då? jo ska vel försöka ladda upp lite fler bilder från england på bilddagboken. har redan laddat upp en del :) heter hennnrica där ifall nån är intresserad, hehe. rummet borde också rensas lite och dammsugas + torkas, oj bara jag skulle orka. hehe. okej kanske sen.. men förs bilderna!

25.08.09

trött, trött och ännu mer trött. dax att gå och lägga sej snart? hmm, maybe.
jenna & hannah åkte just hem. jag och jenna kollade gossip girl & salatut
elämät inna vi hämtade upp hannah vid 9 tiden. träffade också på anna,
matilda, rebecca och marie. satt på abc en stund.. käkade, skrattade och
snackade typ. sen senare åkte vi 3 hem till mej och kollade lite på paris
hilton´s my new BFF. haha sjukt kul att kolla på, de ju så otrolit dumt! hah.
sen satt vi och skrattade åt en massa youtube-clipp.

imorgon får jag sova lite längre, oj gud så sköönt! börjar först vid 10:25,
tror jag. och då har jag 1 lektion, mat och 1 lektion till & då är min skol-
dag slut :))) skönt eller?
alltså det känns faktist som om jag har sommarlov fortfarande, har
liksom inte förstått att skolan ha börjat eftersom att jag har så lite
lektioner. pusshej

en god nyhet idag: andreas (robins ena bror) slapp hem från sjukhuset
idag :)

allt kan hända

okej hälgen blev inte alls som tänkt.. den skulle bli perfekt  men blev allt annat än bra. i lördas var jag på jobbet, väntade på att få sluta kl.7 och åka till sommarstugan med robin. men det blev ändrade planer. hade matpaus vid halv 4 tiden, då robin ringde mej och berättade att hans pappa & två bröder varit med om en olycka. jag fick sluta jobbet och åkte med robin, hans mamma och farfar till sjukhuset i vasa. de har skador men mår bra med tanke på vad de varit med om, de 2 andra som de krockade med dog troligen direkt. de klarade sig tack vare deras bil.. de hade en lite större bil, liknande flakbil (vet inte riktit vad de heter..). så vi var på sjukhuset och hälsade på och kom inte hem förrän vid kanske 10-11 tiden på kvällen. sov över hos honom och på söndagen vid 4 åkte vi mot vasa igen för att hälsa på och se hur läget var... kom inte hem förrän vid 11 och då sov jag hemma. förstår fortfarande inte att detta har hänt.. det går så snabbt.
orsaken till olyckan var att bilen som de krockade med plötsligt körde över på fel fil, troligen av någon slags hjärtattack. 

usch fyfan. sånthär borde inte få hända, de så hemskt! men jag hoppas ni blir bra snart, krya på er <3 


en bild från krocken som jag hittade på netet. bilen som syns bäst var den
som de krockade med.. deras bil är längre bort bakom brandbilen. ser ut
som e skrothög, inget finns kvar.

just nu sitter jag iallafall i skolan och har håltimme. har haft en lektion, finska, idag som var andra timmen och nu återstår bara en lektion i geografi som är sista timmen, jobbit. men sofie kommer om ca. 10 minuter hit innan hon åker till vasa så jag har iallafall något att göra. 
igår hade jag två första lektionerna och efteråt åkte jag hem och robin kom till mej. var med honom till ca. halv 6 tiden, då han var tvungen att åka hem.. vid 7 åkte han iväg till militären igen, åh saknar honom redan <3 jobbit för honom också att åka dit ner efter allt detta :/  <3 
vid 6 tiden hämtade jenna upp mej och vi körde runt lite och sen hämtade vi upp hannah. köpte lite godsaker och åkte till bio - kollade harry potter 6 för andra gången men denna gång med svensk text. helt okej bra. efteråt var vi ute en stund satt vid abc, pratade & skattade med markus, thomas, robin och henkka och sen hem. kollade en stund på tv och sen gick jag och la mej. 
idag ska jag göra lite hälsokunskap uppgifter innan jag och jenna ska se på gossip girl. sen kanske ut med jenna och hannah :D ha det bra 

hejdå



nu drar jag iväg till robin, och kommer att va med honom ända till måndag.. så kommer troligen inte att uppdatera. imorgon har jag jobb också, jobbit. imorgon kväll ska vi iallafall va på min sommarstuga, bara han & jag :) sen på sönda & månda får vi se vad vi hittar på! pusshej

äntligen e veckan slut och du kommer hem <3


21.08.09

tjabba! idag har jag haft en lektion, geografi. efter skolan var jag med hannah och emma på stan till ungefär 4, då vi fick sjuss hem av hannahs mamma. mormor och morfar var hos oss så satt och snackade en stund med dem och efter det har jag suttit vid datan nästan hela tiden. fast va nere och åt lite fisk också :) och så var jonas här med sin hund Ronja, ojojoj vad hon har vuxit.. skitstor ju! haha.
skrev lite på en uppgift i hälsokunskap just men orkade inte skriva mer så jag sparar det till nästa vecka. har just börjat på nätkurs i hälsokunskap 2. men nu sitter jag bara här och vet inte vad jag ska göra, har rätt så tråkigt. ikväll ska ja iallafall till robin, han kommer hem vid 9 tiden så då får jag träffa honom äntligen :') så himla jobbigt att va utan honom i veckorna, men bra att han slipper hem rätt ofta iallafall :) och denna hälg får han va ända till måndag så jag får 3 underbara dar med honom och 3 nätter att ha honom bredvid mej när jag sover <3 längtar tills klockan slår 9!
nej nu ska jag hitta på något onödigt att göra, pusshej

18.08.09


tja! idag är det tisdag & jag har haft endast två lektioner idag, men tyvärr med 4 lektioners mellanrum.. dvs. andra & sista lektionen - finska och geografi. efter skolan satte jag mej vid datan, satt här nån timme och sen gjorde jag mej klar och vid halv 7 kom jenna och hämtade upp mej och vi hämtade upp hannah. var in till stan och köpte morot, gurka, vindruvor, salta kex + vitlökssmör och dipp, gottis. sen åkte vi hem till mej för att kolla gossip girl :) efter 9 var vi ännu en stund ute och körde runt, var nåra svängar till stan, till abc och annars bara körde runt och sjöng ;b gullet ringde mej också, det var kul att få prata med honom igen, även om vi snackade i telefon igår också :) juste, igår var jag också ute med jenna och hannah, hehe! :D

nej nu ska jag gå ner och kolla kvällens avsnitt av gossip girl (vi håller på med ggmarathon så vi kollar hela från början medan jag också håller på att kolla på andra sesongen från tv.. hehe). ha det bra!
                                                                                                                       

17.08.09

hello!
idag slutade jag skolan 10:20, hade endast 2 lektioner - finska&religion. det gick snabbt! sitter just nu och överför bilderna från språkresan.. ca. 2000 bilder. hehe, så det går ju inte sådär jättesnabbt precis. ska försöka att ladda upp lite bilder också, har ju rätt mycket tid nu på mej. men ikväll -> ut & köra med jenna & hannah :) rocka loss?
var med robin hela hälgen, såklart då han slapp hem :) i fredas kom han direkt till mej med bussen, och jag gick till abc för att möta upp honom :) vi satt på abc en stund, snackade med folk och tog en sigg. patrik kom dit och han lovade att va shaffis för kvällen. så vi gick in och köpte dricka & åkte iväg mot stan. hamnade hos fredde, där jag trodde vi skulle va ca. 10 minuter men jo, efter 1 ½ h åkte vi mot torget. träffade på jenna, susanna, anna och matilda. senare åkte de andra till fredde igen medan jag lämnade på torget med tjejjerna tills vi också åkte till freddes. sen blev det att åka hem redan vid 1, så det blev en tidig kväll.
på lördan steg vi upp redan halv 11, vilket som är tidigt för mej haha. tog det lugnt, var nåra gånger till abc osv, var också på en lite promenad med rocky & han var även med oss på abc (ute alltså..) på kvällen vid 7 hade janica kaffe&tårta bjudning, för att hon fyllde i tisdas. så vi åt oss mätta med tårta och sånt innan vi blev hämtade av andreas & nicklas. var en liten liten stund hos robin och sen åkte vi vidare till sofies sommarstuga där det var födelsedagsfest på gång! åkte hem redan vid 1-2 tiden pga. "folkminskning" hehe. och innan vi somnade satt vi och pratade om alltmöijlit, mysit :)
på söndag trodde jag att vi vaknde vid typ 8.. men nej, klockan var 1! steg upp, åt frukost och sen kollade vi tv. vid halv 4 gick vi till hans farmor och farfar och åt, gott :) sen var vi (jag, robin, nicklas, andreas) och tömde ur båten och en sväng till fågeltornet. blåsit värre och höga vågor! vid 7 tiden sjussade vi robin till "barin" där han lämnade och vänta på bussen medans vi åkte vidare, fick sjuss hem av Angela.
åh, så jobbigt varje gång han måste åka tillbax till militären.. hälgerna går så himla snabbt och så ses man inte in i veckorna.. de så jobbit. saknar dej. kom hem. <3 puss

13.08.09

tja!
andra dan i skolan idag, egentligen den första riktiga skoldan men inte känns det så inte.. åkte med bussen normal tid till skolan, hade 1 lektion, geografi, och sen blev det att sitta och lyssna i auditoriet en halvtimme. därefter hade jag 4 håltimmar, och dagen slultade med 2 gymnastiklektioner - fotboll&boboll, helt kul faktist. sen åkte jag hem med bussen..
väl hemma bestämde jag mej för att städa rummet litegrann, och jag lyckades få bort en hel del från golvet, bordet & soffan - grattis till mej. så nu ser det iallafall liite snyggare ut i rummet förutom om man kollar riktit noga på golvet & borden/hyllorna, dom borde nog torkas och dammsugas. men men, det får bli en annan dag :)
vid halv 6 tiden kom hannah hit och så småningom kom jenna och hämtade upp oss & vi åkte iväg mot halpa-halli. skrattade, kollade grejjer, köpte häften och sånt och sen vidare till lidl. hann också snacka i telefon med gullet en stund, och jo vad jag blev på bra humör av det. han har varken kunnat sms eller ringa sedan söndagskvällen eftersom att han e i militären och de hade ett läger där han inte kunde ha med sej telefonen, det var jobbigt! han hade nog en hel del sms att läsa igenom när han kollade igenom telefon idag, hehe (A) :) men skönt att få prata med honom igen :')
när vi alla var klara åkte vi mot kstad igen. körde runt en stund var in i nån affär, mötte äckelgubbe som följde efter oss och ville gifta sej med oss direkt.. usch. haha han skrämde fan livet ur mej, kollade typ ner 1 sekund och när jag kollar upp igen står han snett bakom mej typ jättenära. skitt vad skrämd jag blev, jävla äckelgubbe. haha vi bara gapskrattade och gick iväg så fort som möilit :D hehe.
när vi kört runt en stund och flummat åkte vi hem till mej för att kolla 2 gossip girl avsnitt.. sen ut igen. rockade loss i bilen till all sorts musik tills vi betsämde oss för att åka hem. jävlar vilken kul kväll, tack för den tjejjer :)

nu sitter jag bara här hemma, funderar på att snart gå och lägga mej även om jag börjar seeent imorgon. börjar ca. 13:15 tror jag.. hur skönt som helst! men ska åka in till stan med jenna redan vid halv 12 ;)
nej nu ska jag dra, blev ett lite längre inlägg för en gång skull.. ska försöka ladda upp lite bilder nångång också. hehe :) lovar!

haha, en bild från Torquay. Erica & Jacob på discot, hahahaha!

skolan har startat

japp, nu har då året på gymnasie 2:an börjat. & gud vad jag blev glad över första perioden, så himla lätt! har sammanlagt 11 lektioner i veckan & 25 håltimmar, fatta va skönt. och det bästa är ju att på fredagarna har jag endast 1 lektion och det är på eftermiddagen. toppen!
idag steg jag upp 05:10, duschade & gjorde mej klar och vid 06:15 hämtades jag upp av hannahs mamma, hannah & linda och vi åkte till skolan. anledningen till att vi var tvugna att åka så tidigt var för att vi inte ville ha dåliga platser eftersom att vi kommer att ha samma platser hela året. och jaa.. gjorde inte så mkt i skolan idag. först gick vi alla till auditoriet och lyssnade på rektorn & efteråt till våra klasser för att få läseordning, information osv...  sen fick vi hämta våra busskort och skolan slutaden vid 10. men satt ändå en stund i skolan men sen lite innan 11 gick jag till stan med hannah & emma, vi åt på crazy cat. när vi snart var klara kom jenna dit och gjorde sällskap tills vi alla vid 12 tiden gick till krispa för att handla lite skolgrejjer. kom hem för en stund sen och funderar på om jag orkar städa rummet.. egentligen borde jag nog göra det men jag är ju så trött! men kanske kanske..
ikväll ska vi iallafall ha en lugnt hemmakväll.. jag, jenna & hannah ska börja på gossip girl marathon, ska se om säsong 1. (3 gg jag ser den, hehe) nej nu ska jag försöka förflytta mej till mitt rum och börja städa! tror ni jag lyckas?

ps. ursäkta för dålig bilduppdatering...

VASA

hello!
idag blev det en dag i vasa med jenna & hannah :) riktit roligt. shoppade en hel del, och vem kunde inte gissa det? hehe. träffade också syrran, janica, som fyller år idag. så bestämde oss för att äta kinesisk mat idag. jag bjöd alla 3 på både kina mat & till efterrätt spice ice glass, gottis :) efteråt gick vi runt lite i affärerna tills vi sedan vid halv 6 bestämde oss för att åka hemåt. tänkte gå med jenna och kolla fotbollsmatch men nej, orkade inte betala för det och inte orkade jag vänta tills andra halvleken heller.. :b iallafall, i vasa köpte jag bl.a. en ryggsäck, en annan skolväska, kjol, 2 par shorts, 2 klänningar, ny marimekko penal, blus & två toppar.
nu är jag hemma & funderar på att ta en lugn hemmakväll.. borde egentlilgen städa mitt rum, men vet inte om jag orkar :s borde iallafall börja på liiite. men mellan 9-11 blir det iallafall att kolla tv & sen sova. imorgon blir det tidig väckning, skolan börjar! snyfft.

måndag, snart onsdag...

haloj!
har inget speciellt att skriva men när jag nu inte har något vettigt för mej så kan jag vel skriva nåra rader.. kollade just på film med marielle och thomas, det blev filmen "along came polly". alltså jag vet inte om jag sett den förut för det är vissa scener som jag känner igen och vet att jag sett men de andra har jag typ aldrig sett.. konstit. men den var nog helt bra :) proppade i mej en hel del popcorn & godis också så nu kom känslan "måste börja träna" fram igen.. hehe. ska verkligen ge träningen en chans till när skolan börjar, jag hoppas att jag lyckas lite bättre denna gång iallafall.
hmm annars då? jo sitter här vid datan men ska nog snart försöka sova. ska upp tidigt imorgon (eller okej, tidigt för mej iallafall..), vid 9 tiden. det blir vasa med Jenna :) och kul ska det bli! då kommer tiden troligen att rinna iväg och snart är det onsdag och dax att dra iväg till skolan, usch usch usch säger jag bara.. men okej, jag hoppas iallafall att jag orkar försöka lite bättre detta år och hoppas att det går, vill verkligen föröska höja mina betyg. men, hehe, de e ju lite svårt med tanke på mitt väldigt dåliga minne.

men jo, nu ska jag försöka orka gå ända till mitt rum för att hämta ett hårband för att sedan gå ner och tvätta ansiktet osv.. sen ska jag sova. vill ju inte va trött imorgon :) pusshej
saknar min älskling <3 hatar jävla militärgrejjsen! kom heeeeeem <3

tjohoo

jo, iövermorgon börjar skolan.. alltså nej, jag orkar faktist inte. kan vi inte ha liiite längre sommarlov?
har iallafall köpt lite häften och andra skolsaker idag, och har nog inte gjort så mycket annat. gjorde
iordning lite maletkött och nudlar och kollade tv för en stund sen & nu när jag är mätt och belåten så
satte jag mej här, ska föröska ordna upp lite bilder och så. vid 5 tiden blir det att cykla till lappfjärd,
om jag inte går :) det blir en kväll med Linda & Hannah :)

torsdag-söndag

tja bloggen!
har inte hunnit blogg eftersom jag spenderat 3-4 underbara dar med älskling. han kom hem vid 9 i torsdas och jag mötte upp honom vid bussen, sen åkte vi hem till honom. tog det lungt, kollade tv, åt varmsmörgåsar och la oss rätt så tidigt. på fredan steg vi upp redan lite över 9 (väldit ovanligt för oss!) och åkte iväg till Yyteri. så himla varmt och fint väder, låg i solen nåra timmar. & båda somnade t.o.m. en stund, hehe. vid 3 tiden åkte vi in till björneborg centrum, gick igenom nåra affärer och jag hittade ett jeanspar som robin köpte till mej, tack så himla mycke :) <3 efteren en stund på stan satte vi oss på rax och käkade, gott men blev väldigt snabbt mätt. sen åkte vi hem och kom hem till mej vid 7 tiden. på kvällen gjorde vi inget speciellt.. var en sväng till stan och körde och innan vi la oss kollade vi på Borat.
På lördagen var vi på camping med marielle & thomas en stund. volleybollade lite och så, & därefter blev det campingglass. mumms. mellan 3-4 åkte vi till robin, gjorde oss klara och satte oss ute i trädgården och började dricka lite. väntade på att michael skulle bli klar men när han väl anlände så var inte andreas klar, hehe. men vi åkte iallafall iväg mot Lidstock vid 8 tiden. det blev en riktit rolig kväll full av skratt och en hel del folk :) efter lidstock var vi en sväng i stan, bl.a. på en hamburgare i jussin grilli. sen när vi kom hem till robin, la vi oss direkt.
idag, söndag, blev en slöö dag. steg upp vid 1, kollade tv/film, åt och sånt. vid halv 6 sjussade robin hem mej och då var vi tvugna att säga hejdå igen. jag åkte till jobbet vid halv 7 och robin åkte tillbax till mililtären. åh vad jag hatar militären! kan dom bara inte släppa hem honom :( saknar deeej <3 ses på freda igen.. längtar!

nu är det nog dax att säga gonatt, tror jag? :)
förresten, en sorlig påminnelse.. endast 2 dar kvar av sommarlovet.

00:30

hola!
nu är det ca. 6 dar kvar tills ett nytt skolår börjar igen.. jag orkar inte!

idag var jag till frissan, klippte & färgade. riktit nöjd :) efter åt blev det
att åka hem, göra sej snabbt klar och åka iväg till jobbet. efter jobbet,
alltså ca. 10, åkte jag hem, bytte om och sen blev jag upphämtad av
jenna & susanna. vi körde runt lite i stan, en sväng till närpes för att
se lite (men där var det nog dött kan jag säga er, haha). efteråt skulle
vi till jussin grilli eftersom att jenna var hungrig men nej, den stängde
ju redan 11.. allt för tidigt alltså!
såå nu sitter jag här hemma för mej själv, resten av huset sover. vet
inte om jag också ska sova snart eller om jag ska sitta här en stund
till. är iofs inte så trött men kunde ju läsa lite på min engelska twilight.
(ursäkta för både dålig uppdatering/tråkiga inlägg, + inga bilder.. ska
försöka bättra mej!)

imorgon kommer iallafall robin hem och är hemma ända till söndag,
jeee! även om vi träffades för nåra dar sen (söndas) så känns det som
en evighet sedan vi träffades. förstår inte hur man kan sakna någon så
mycket, men han e ju bara bäst :') <3

hälgen

kom på att jag skulle berätta om den första hälgen sen jag kom hem från england också (alltså förra hälgen) :)
i fredas gjorde jag inte så mycket.. va hemma och så. vid 7- halv 8 tiden hämtade Angela upp mej och vi körde iväg hemåt till Robin. väntade där en stund och vid 9 åkte vi upp till ömossa baren och hämtade honom, när han kom från militären. åh vad glad jag blev när jag fick se honom :') nästan 4 veckor ifrån varann, det är allt för mycket! gick ut ur bilen och fram och kramade honom :) var så glad!
vi åkte hem tibax och åt varmsmörgåsar, gav min present från england som han blev jätteglad över :) och sen myste vi ner framför filmen Marley & Me. :) efteråt blev vi så trötta så vi gick och la oss, men låg fortfarande och snackade en hel del innan vi somnade :)
på lördan steg vi upp vid 12. åt lite och gjorde oss klara, sen åkte vi iväg till Lappfjärdsdagen där vi snackade en stund med, linda, hannah, sofie, emma och sabina. var inte så länge, men sen iallafall åkte vi en sväng till camping på en glass och påväg hem var vi inne på eepee och handlade lite inför kvällen innan vi åkte hem för att packa. när allt var packat och klart åkte vi iväg mot sommarstugan :) efter ca. 1 timme kom även linda och hannah, sen jesperi, michael, alexander & andreas. ennu senare kom sofie, emma & bennet osv. sara var också där men hon kom först senare. och så var det nog nåra andra som kom en sväng, även nåra oinbjudna.
men kvällen var hur kul som helst, chill kväll :) badade bastu, badade, och hade väldigt kul! :)
dagen efter var det dax att städa och sen åkte vi - jag, robin, sofie, alexander, jesperi och michael - till abc en stund. och efteråt bar det av hemåt. robin var här till kl.6 då han verkligen var tvungen att åka hem eftersom att hans buss åkte kl.7. jobbit att säga hejdå! men det är iallafall bra att han slipper hem redan på torsda nästa gång :) men jobbit att va ifrån varann :( saknar dej <3



en veckan kvar..

fyfan då sommarlovet alltid ska gå så himla snabbt.. nästa onsda börjar vi skolan, så de en vecka och nån dag kvar. orkar verkligen inte börja skolan än! vill ha helst en vecka lov till.
igårkväll var jag med jenna & susanna. vi satt på abc en stund & sen körde vi runt lite och snackade. kom vel hem vid 1 tror jag? idag steg jag upp vid 1, fan vad länge jag sov :( gjorde mej klar direkt och åkte med jenna och susanna till loppis. efter det skulle jenna jobba så jag gick med pappa och köpte en ny hårddisk - behövs verkligen! så nu har jag en hel del att göra. måste ordna alla foton och allt.. hohho.
så nu har jag börjat med att överföra lite bilder och filmer från datan till hårddisken.

javet, väldigt intressant inlägg!

i´m back

Hello!
har verkligen inte skrivit mycket på sistone men jag hoppas att jag skriver mer då skolan börjar och vädret inte är lika fint längre.. då kanske jag har lite mer tid :)
bilder från språkresan kommer jag att ladda upp senare på bilddagboken, så kommer inte att berätta så mycket. isåfall skulle det nog bli ett låångt låångt inlägg :D
iallafall, efter att varit i England i 3 veckor med helt underbara människor kom vi till stockholm den 28.7 på kvällen. på onsdan steg jag upp vid 1 men trodde klockan var 12 för hade inte ändrat klockan till svensk tid, damn! upptäckte att erica inte låg i sin säng och efter en stund gick jag ner till mathilda. hon sa att erica gått upp redan vid 8 och åkt till Lotta, hehe ;) typ chilla, åt frukost och gjorde mej klar och sen lite senare kom erica, emma & lotta hem. vi åkte till en strand där vi satte oss och åt choklad :) erica & lotta badade också! när det började bli kallt drog vi hem till Lotta, det blev en chill & jätte kul kväll men en hel del drinkar & sigg. vid halv 2 däckade emma medans vi andra fortsatte dricka, när vi skulle ut på en sigg så var all sigg borta + att det var blöta fotspår på terrassen. så vi gick över till grannen och skällde ut dem. med det slutade med att de var fega och sen bjöd in oss och bjöd på dricka! haha flummit. sen gick vi tillbax och vi somnade väl vid ca. 4 tiden?
nästa dag var det dax att flyga hem.. & trots att jag aldrig flugit helt ensam förr så gick det hur bra som helst :) sen mötte syrran och pappa mej på flygplatsen, och de hade dessutom köpt en stor låda med jordgubbar, mumms! sen medans vi körde hemåt satt jag och berättade om resan :D på kvällen träffade linda, sabina & hannah, kul chill kväll :)

berättar om hälgen senare, nu ska jag göra mej klar och sen träffa jenna :)