kläder kläder kläder

gina tricot, finns så himla mycket jag vill haaa! men som tur är är det inte alls länge, endast några dar tills det öppnar i vasa.
bl.a. dehär vill jag ha,  + en massa annat!


vårväder!

åh vilket härligt vårväder, då snön håller på att smälta & solen lyser, det är 7 grader varmt :) skönt! men tyvärr blåser det litegrann.. tror nog att det inte kommer att snöa mera innan sommaren, & hoppas det också!
tisdagens sitta-på-lektionen-och-ha-tråkit + provet är över & kvällen återstår. ska föröska plugga lite finska, geografi & modersmål. kommer inte att lyckas orka plugga på alla 3 ämnen, men ska iallafall göra ett försök. ska berätta om oliver twist boken imorgon också, så jag tror jag måste ta igenom det en gång också. men innan jag tar fram alla de otroligt tråkiga skolböckerna ska jag ta på mej solbrillorna, skorna, jackan & sätta i kopplet på rocky och gå en sväng med honom i det vackra vädret :)

ååh.. skitt vad jag är avis. jag vill också åka till Thailand! janica, min syster, är där just nu i 3 (j*vla fu*king) månder. ja vill ocksååååå! så himla billit där.. läste i hennes resedagbok, ååh kan ju inte nästan läsa den utan att bli avis! villvillvill!
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=256191&section=blog

nu ska jag ta mej ut i det vackra vårvädret!

träning gör gott

hallois! måndagen håller på att ta slut och veckan fortsätter, hoppas den går snabbt. hade endast 2 vanliga lektioner idag, geografi & kemi. efteråt hade jag 1 håltimme och hela eftermiddagen, dvs. 4 lektioner hade vi som går i drama dramakurs. riktit roligt :) definitift bättre än att sitta fastklistrad vid pulpeten & vänta på att lektionerna ska ta slut. vi gjorde en hel de olika övningar och sånt. fick också veta att vi under ca. 2 veckors tid i juni kommer att ha en till kurs (alltså att vi får en extra kurs till gymnasiet för det) där vi kommer att öva in en pjäs som vi sedan i slutet av juni ska uppträda med. kuulit! :)
tillbaka till dagen.. då jag kom hem satte jag mej nästan direkt vid skrivbordet framför den tråkiga kemiboken.. efter en stund var jag nere & åt mat, och sen plötsligt fastnade jag vid tvn, hoppsan! nåväl. pluggade lite däremellan & kollade sedan tv & pluggade igen, eller försööökte iallafall. hade tänkt att jag skulle gå ut & springa lite också ikväll, men det snöade & blåste så jag hade verkligen ingen lust men jag tänkte ändå att något måste jag ju göra.. så jag placerade motionscykeln framför tv, la på blue water high & började cykla, & jag cyklade så långt som lite över 6 km. & efteråt gjorde jaf 150 magmuskler, stolt jag känner mej. inte ofta jag orkar börja på med sånt om kvällarna, men borde nog göra det oftare..
imorgon har vi kemi prov då, som jag säkert sagt & provet kommer verkligen att gå dåligt :( snyft. men men, kan iallafall inte få underkänt i kursen, har ju haft ett annat prov också :) men men nu ska jag tvätta ansiktet & tvätta bort sminket och gosa lite med kissen.. sen ska jag krypa ner under täcket, kolla igenom kemin, sms:a lite & sen sooooova :) gonatt<3

BASTUN

Okej, pluggandet gick inte så värst bra.. men har iallafall läst igenom nästan allt som vi har till provet, men tror ni att jag kommer ihåg nåt? hmm, nej! vid halv 9 bestämde jag mej för att vara duktig och göra lite magmuskler & efteråt var det bastun som gällde. där jag la på 40-dagars mascara (som inte gick så värst bra, hehe. & blev inge vidare heller..), efteråt la jag på en varm bastuansiktsmask & medans jag satt i bastun skrubbade jag igenom armarna, benen lite på ryggen & magen med en sten liknande skrubbsak, såå nu är alla döda hudceller borta :) från bastun kom jag för en halvtimme sen ungefär, och efter det har jag bara fönat håret & hämtat ett glas med iskallt vatten, gott! nu har jag ingen aning om vad jag ska göra, egentligen borde jag kanske gå och sova, men jag är absolut inte trött. steg ju upp först vid 2 idag så.. hehe. men får vel se, ska vel surfa runt lite på netet och så måste jag väl förösöka plugga lite till på kemin, boooring.
iallafall, blir nog troligen inte någon mer uppdatering ikväll, så gonatt :)

haha, denhär bjuder ja på!

redan sönda kväll

Alltså gud var hälgen har gått snabbt! hallå, vi fick ju just hälg & om 14 timmar sitter man i skolan igen.. fydå. söndag kväll redan, alltför snabbt har det gått. iallafall. igår satt jag mest hemma, var duktig och städade rummet, och så spelade jag lite the sims, hihi. annars satt jag bara och tråkade & försökte klura ut uppgifterna i kemi, lyckades få några men inte alla. fattar typ ingenting av det vi håller på med. hade absolut ingen aning om vad jag skulle göra under kvällen men vid 8 tiden bestämde sej robin att komma till mej istället för att åka ut och köra med de andra, där det var full bil så vi båda skulle inte ha kunnat åka med. såå han var snäll & räddade min kväll :) senare var vi ute och körde runt i stan och träffade på folk, var en sväng till abc också. inga speciella händelser under kvällen. men vid 2-3 tiden (kommer inte ihåg om jag hade ställt om klockan då redan eller inte, så e inte säker på tiden, haha :D) såå bestämde vi oss för att åka hem och soooova, båda var ändå rätt så trötta.
idag steg vi upp klockan 2, hehe. satte oss vid tv & kollade Robinsson medans vi proppade i oss mackor. resten av dagen har vi bara slöat, och vid halv 6 åkte han hem.. och jag ville såå följa med, men fan då jag har kemi prov att plugga till :( snyft.
såå som ni kanske vet, så består resten av min kväll av att sitta fastklistrad vid skrivbordet med kemiboken framför näsan, usssch då..
men äntligen sista veckan på perioden, snart börjar en skön period :) som jag kanske nämnt ett antal gånger..

LÖRDAG

tjah. igår efter jobbet kröp jag ner under en filt i soffan och kollade filmen "in her shoes", rätt så bra film faktist.  kollade lite andra program innan som jag spelat in & efter filmen satte jag mej ner vid datan en stund. somnade först vid 4 tiden, förstår nästan inte hur jag orkade va vaken så länge med tanke på att jag inte gjorde något vettit! haha. idag vaknade jag vid 11 och kunde inte sova längre så jag låg och läste en stund innan jag steg upp och gick ner för att kolla tv. kom inget annat på tv, så jag kollade en stund på "are you smarter than a 5th grader" haha! han som tävlade vann en halv miljon dollar, jävlar! ;) planerna för ikväll är väldigt svaga, har ingen aning om vad jag ska göra eller med vem.. men hemma vill jag inte sitta, som sagt. men innan jag börjar göra mej klar inför kvällen (om jag nu lyckas klura ut vad jag ska hitta på) såå ska jag städa lite i mitt rum som åter igen lyckas se ut som ett bombnedslag & efteråt duscha. måste försöka hinna plugga lite kemi också.. har prov på tisdag :(
puss <3

veckorna bara flyter iväg..

som rubriken säger, veckorna går så himla snabbt & det är så himla bra!  nu är det äntligen hälg igen, såå skönt! har suttit hemma sen 2 och kollat tv & nu ska jag strax börja göra mej klar för att gå till jobbet. börjar klockan 5 och slutar halv 11 (tror jag..) efteråt vet jag inte vad jag ska göra, men i värsta fall tar jag en lugn hemmakväll med film :) men imorgon, då ska jag minsann ut. planerna är nog inte riktit säkra än, men en sak är säker & det är att jag inte tänker sitta hemma! uut uut uut.
skrev engelska prov idag också, skulle jag säga att det var lätt och att det gick bra så skulle jag bara ljuga, så ni kanske vet hur det gick? inte speciellt bra. hoppas iallafall på et godkänt vitsord. de andra lektionerna vi hade idag var alltför tråkiga, gjorde typ ingenting. okej de första lektionerna innan provet satt jag mest och pluggade engelskan, så kommer inte ihåg så mycket vad läraren sa & sista lektionerna satt jag och ritade (jo jag ritade, burkar typ aldrig rita..). skönt också att sluta en timme tidigare :) hoppsan, klockan bara flyter iväg.. nu måste jag göra mej klar. ha en bra hälg allihopa :)

TORSDAG

äntligen hemma och torsdagens lektioner är över... nu är det väl bara att sätta igång & plugga då, usch då. men går iallafall bättre då jag tänker att det är sista engelska provet på flera månader :) skrev uppsats i dag på två lektioner, eller jag skrev färdigt min på lite mer en än lektion, efteråt pluggade jag lite på engelska. uppsatsen gick verkligen inte bra, men hoppas på ett passlit vitsord iallafall. i början av dagen hade vi två kemi lektioner (fattar ingenting!!!) och dagen avslutades med en engelska lektion. efteråt fick jag sjuss hem med Linda. bestämde mej för att sitta ner vid datan en stund, men endast till klockan 2! sen måste jag plugga. mamma gör god mat, och såklart just den dagen då jag är övermätt! men kanske blir lite hungri sen och tar mej en bit av den goda maten.
efter flera timmars pluggande (kanske?) har vi trend gymnastik, och jag tror att jag ska va duktig & gå dit denhär gången. hihi.

duktit duktit

känner mej riktit duktig just nu! efter att jag kollat på salatut elämät, gick jag ut på en promenad. pratade med robin i telefon nästan hela vägen för att ha lite sällskap, även om jag hade hunden med mej. men han springer ju bara runt och luktar i diken & är glad för att va ute :) hihi gullunge <3 hehe lite konstit, under promenaden då jag pratade med robin i telefon gissade han 3 gånger var jag var och alla 3 gånger gissade han exakt rätt. haha!
när jag kom hem igen, lite frusen om fingrarna, gick jag direkt upp till mitt rum och började läsa på engelskan.. och nu har jag läst lite över en timme. mamma förhörde mej litegrann också och försökte förklara lite av grammatiken så jag skulle förstå bättre & nu känner jag men en aning klokare för ikväll. haha! är faktist rätt så pigg också, tack vare promenaden. var just nere och la ansiktsmask i ansiktet också, som jag tänkt göra nu i flera dar, men aldrig orkat. haha lat kan man ju kalla det... men nu är det gjort och i ansiktet sitter den som bäst.
imorgon blir det en skön dag.. eftersom att rektorn som vi har i finska är i Tikkakoski med Malin, Sofie, Emilia & Rebecca. de är där nåra dar och bekantar sig, jag hade också velat åka men jag lät de andra åka eftersom att jag redan kan rätt så bra finska. jaa, & senare i vår kommer de att komma till vår skola och hälsa på. får vel hoppas att de kommer tillräckligt många, jag vill också ha någon som bor hos mej nåra dar :) skulle va riktit roligt! iallafall, eftersom att hon är borta så har vi ändrat schema & ingen finska, så vi slutar 2 lektioner tidigare som jag redan kanske nämnt. hehe.
nej nu ska jag läsa lite bloggar och sånt innan jag tar mej ner och tvättar bort aniktsmasken & borstar tänderna, och går och sover :) gonatt, ha det bäst!

min gulliga elvira myste i min (obäddade) säng medans
jag pluggade engelska, sen myste jag lite med henne.
hon e bara för söt <3



godis är gott

alltså usch.. kom att tänka på hur mycket godis jag vräkt i mej de senaste veckorna. och jag kan bara säga att det är en hel del! det är så konstit, medan jag inte äter godis tränar jag, går på gym osv.. men då jag proppar i mej godis förfullt tränar jag nästan inte alls. liksom, det borde ju va tvärtom.. hehe.
iallafall, en sak är säker - såhär kan det inte fortsätta. äter ju nästan så jag börjar må illa, men det är ju så himla gott! det är inte lätt att säga nej till godis inte.. ojoj vad det kan va svårt
men det värsta är att magen, den bara växer och växer om man inte ändrar på det. så nu är det nog dax att äta mindre godis & börja träna igen :) det är ju kul att träna, men svårt att komma igång.. & lite tid

oj nej, nu börjar salatut elämät, måste skynda.
mitt söto på bild, elvira <3

engelska plugg..

åh, jobbit att plugga..
en glad nyhet på modersmål idag, de andra hade tillräckligt långa föredrag så jag hann inte med mitt, så han sa att jag får ta den nästa onsdag! överlycklig liksom, då kanske jag t.o.m. hinner läsa ut boken ;) dvs. om jag orkar..
en annan glad nyhet som vi fick reda på redan igår var att vi inte har nån finska imorgon, så vi slutar redan klockan 1, ungefär? :) fast tvärr är det då bara att rusa hem & plugga engelska ännu en kväll :s fyfy. men det glädjer mej iallafall, att det här är sista engelska provet i denhär terminen, eftersom att vi inte har nån engelska i nästa period som börjar om 1½ vecka.. en sköön period!
nej fan med mej, varför sätter jag mej alldit ner här när jag ska plugga?! "jag ska bara kolla en grej..", en halvtimme senare, "fan, klockan e mycke, men måste bara kolla en grej först..." och så fortsätter det. men denhär gången måste jag verkligen skärpa mej! ikväll har jag också bestämt mej för att sätta undan ALLT godis och inte ta fram det innan posk, kommer att va svårt. har fastnat i värsta godisberoendet nu men jag måste komma över det, det måste gå! träna måste jag också börja med! ska iallafall börja gå oftare på promenader, idag har jag bestämt mej att jag ska gå en sväng. nu när det börjar bli vår är luften så härlig, det är så skönt att va ute men ändå är jag mest inne.. fy fö mej.
nej fan, ännu ett ointressant inlägg.. men nu måste jag plugga, alvarlit! jag kan ingenting än..

en bild från kryssningen, robin skulle försöka se normal ut på
foto för en gång skull :) hihi


skolan

sitter just nu i skolan & har håltimme. har haft en kemi timme idag, fyfan nu har vi börjat räka på kemin också fattar typ ingenting.. har håltimme till maten och efteråt har vi modersmål, finska & gymnastik. hoppas dagen går fort, men tyvärr måste man sitta hemma och plugga hela kvällen.. tråkiiiit!  shitt, timmen efter maten på modermål, har jag föredrag om boken oliver twist som jag inte ens har läst ut.. justjust. kommer verkligen inte att gå bra.. he he he.
men nej nu ska jag göra något annat, vet inte vad men något iallafall.. kanske läsa lite bloggar? :)

har blivit väldigt korta inlägg på siståne, konstit. har ju aldrig något speciellt att berätta om heller men.. hehe


fy för plugg

tjah, kom hem från skolan för ungefär 20 minuter sedan & ska nu plugga plugga & ännu mera plugga, fydå. men som tur är så är jag  iallafall inte såde supertrött att jag bara vill kasta mej på sängen och få somna, för då hade jag inte kunnat plugga. men men, ett problem är att det kommer en massa program idag också som jag vill se på.. men tyvärr kan jag bara se några av dem och spela in resten.. blää. men nu ska jag nog försöka börja plugga! puss <3

fullproppad dag!

ne men tjena!
har inte hunnit blogga förrän nu & hinner inte skriva så mycket nu heller, måste plugga lite och sen sova.
hannah & jessica åkte för en stund sen hem, dom var här & vi kollade filmen Wild Child som sagt.. och den var riktit bra :) efteråt satt vi mest och snackade och så en stund innan de åkte hem. tidigare idag, efter skolan alltså, var jag med jenna. åkte hem med henne från skolan, första gången jag satt i med henne, kulit! vi körde till eepee, till kössinhalli och till eepee igen, letande efter de perfecta färgerna till jennas hår. när vi äntligen var klara var vi in via sale ett varv och köpte hamburgare & sen åkte vi hem till henne. färgade hennes hår, både hela håret och slingor, kollade tv, åt hamburgare & spelade lite kort. vid 7 tiden sjussade hon hem mej & nästan direkt efter kom hannah & jessica. såå som planerat blev det inte, dvs. jag hann inte plugga däremellan och har fortfarande inte gjort det, fy skäms! men nuu ska jag ta mej till min sköna säng & plugga, fydå. skitt också, fan! kom just precis på att jag glömt att läsa på oliver twist boken idag som jag ska ha föredrag om på ONSDAG! shitt har inte läst nästan något, nej nu fick jag panik! ha det bra <3

en sak är säker, imorgon blir det inget latas!

trött?

hoppsan, somnade visst. sov i ca 2 timmar, hehe. sånt händer.. men snart ska jag nog gå och lägga mej igen, måste stiga upp lite tidigare imorgon så jag hinner duscha & tvätta håret. usch vad jag inte orkar med skolan, jobbit jobbit. endast två veckor kvar av denhär perioden (tror jag?) & då börjar en mycket skönare period med sovmorgon 3 dar i veckan.
morgondagen är rätt fullplanerad.. efter skolan ska jag hoppa i med jenna, ja första gången jag sitter i med henne :D, och så ska vi via affären & köpa hårfärg. sen hem till henne & färga hennes hår :) jag är nog inget proffs på det precis, men men.. övning ger färdighet! efteråt ska hon sjussa hem mej & jag måste plugga lite på engelska prov. senare på kvällen kanske hannah & jessica kommer till mej och vi ska se på Wild Child.
men nu ska jag sova så jag orkar upp imoron.. fyfan något jag inte ser framemot..

idag var jonas & hälsade på med Ronja, som han fick
för en vecka sen. så himla gullig <3


buusisarna, hihi :)
rocky vill tydligen inte låna ut sina grejjer ;)


e hon inte söt?


vackert väder

hejhopp idag är det underbart vackert väder! solen skiner & snön.. jo den smälter.
skulle ju berätta lite om de senaste dagarna, men liksom det finns egentligen inte speciellt mycket att berätta. men jo, vi åkte ju som sagt iväg på kryssning i onsdas. Robin hämtade upp mej vid halv 3 och vi åkte hem till honom där vi gjorde oss klara och slöade lite tills klockan blev 4. deras morfar sjussade upp oss till "baarin", dit bussen strax kom. satte oss på den och åkte iväg mot Åbo. klockan 8 kom båten :) orkar inte börja rabbla upp precis hela kryssningen, så helt enkelt sagt var det riktigt roligt!! och bestämt är det redan, att vi ännu ska på en kyssning innan robin åker in till militären - sådeså!
kom hem på torsda natt & jag sov över hos robin. orkade inte till skolan på fredan så jag lämnade kvar hos robin och vi steg upp vid halv 5, hehe..

som sagt åkte vi iväg till Teuva igår på begravning. sorligt.. började med kyrkan, hon fick väldit vackra blommor och hennes kista var jättefin. senare blev det mat & kaffe i samband med minnesstunden. finns inte så mycket att berätta, men alltid är det så sorligt då någon dör :'( man börjar tänka & ångra.. jag ångrar såå att jag inte haft tid att åka med och hälsa på henne de gånger pappa har åkt, det var en tid sen jag träffade henne och nu är hon borta. hon var ingen direkt släkting till oss, men ändå kändes det så. hon var en väldigt positiv människa & skrev dikter och 3 böcker. hon har haft många många sjukdomar men ändå bara tänkt positivt och kämpat, klarat sig igenom alla svåra stunder. hon fick iallafall ett rätt så långt liv och blev 89 år gammal. men man önskar ju nog att hon fortfarande skulle va kvar <3
R.I.P Annikki Komsi, hon fick en så vacker kista



hoppas du har det bra <3



LÖRDAG

ojojoj, det var nåra dagar sen jag skrev sist.. okej ett par dar, men iallafall, det känns länge. haha! hinner inte skriva speciellt mycket nu heller så mera kommer säkert imorgon. men kryssningen var riktit rolig & det blev en riktit lång hälg för oss, orkade nämligen inte till skolan i igår så jag sov över hos robin och vi steg opp igår vid halv 5 på dan, haha snacka om att va trött! senare på kvällen åkte jag hem, satt mest vid tv och sånt till typ halv 1 då jag bestämde mej för att gå och sova även om jag inte var trött. Idag steg jag upp strax över 9 och gjorde mej i ordning, vid 11 tiden åkte vi iväg till Teuva på begravning, sorligt :( R.I.P Annikki.
mera hinner jag inte berätta nu, sitter som bäst och väntar på att robin, johan & basse ska hämta upp mej :) hörs, hoppas alla har en bra lördagskväll!

godmorgon

steg upp vid 9 idag, konstit nog så var jag inte alls trött.. däremot kunde jag inte sova längre. nu har jag duschat, ätit frukost och gjort mej klar. det gick mycket snabbare än vad jag trodde så nu sitter jag här och är klar. nästa lektion börjar först om en timme så jag har ingen aning om vad jag ska göra nu. tänkte jag skulle stanna hemma hela dagen men det är faktist första gången typ som jag faktist vill till skolan. hehe..  men tror jag ska skippa gympan så jag kan komma hem och göra mat åt mej, annars hinner jag inte äta. nej nu ska jag se när mamma kan sjussa mej, om det tar länge till eller inte. har ju så tråkit! haha. troligen kommer ingen uppdatering på ett par dar, kryssning väntar :) ha det bra <3


beslutsångest

alltså hur svårt kan det va att välja vad man ska ha för kläder på sej? hehe. sitter och funderar vad jag ska ha på mej imorgon på båten.. har testat lite olika, orkade inte testa så många olika men det är jag bara glad för.. annars hade valet blivit ännu svårare.
för en stund sedan var jag ute i den fina vädret, i skogen med rocky & elvira :) åh vilket härligt väder det har varit idag.. solen sken hela dagen, fåglarna kvittrade & snön var borta på vissa stället - där såg det verkligen ut som vår. vårkänslor x100
nej nu ska jag kolla andra avenyn, om ca. 1 timme kommer Robban :) hihi

alternativ 1. svart klänning & bälte. ser lite konstig ut på bilden eftersom att
den blev så mörk så jag var tvungen att justera den en aning.


alternativ 2. svart midjekjol & topp med bälte. inte så värst bra kvalité


alternativ 3. kjol & rutig skjorta med bälte


svårt val, svårt val..

tisdag 17 mars

äntligen är dagen över.. som har bestått av engelska, musik, finska och kemi. fick ut kemi provet idag också, riktit nöjd med tanke på att jag verkligen trodde jag skulle få underkänt :) kom hem för ca. 40 minuter sen, har ätit korvsoppa som pappa gjort, gott. just nu sitter jag och lyssnar på musik, ska sätta in de sista låtarna på telefonen nu.. tills imorgon alltså, så vi har nån musik att lyssna på på förfest i hytten ;) funderar starkt på att ta sovmorgon imorgon också.. så jag hinner göra mej klar och allt eftersom att robin hämtar mej nästan direkt efter skolan såå.. men får se vad jag gör, känns så himla onödigt att komma till skolan och ha en kemi timme & sen två håltimmar. hinner ju göra hur mycket som helst här hemma på den tiden. nej nu ska jag fortsätta med musikfixandet :)

hämskt!!!

usch fy då! läste just på aftonbladet om en 11-åring som blivit uppäten av en krokodil!!! uui hämskt! fyfan att se sin kompis ute i vattnet och bli uppäten av en korkodil! fy att sånt kan hända, att dom söker sej så nära stranden..

tyvärr har vi nu börjat på en ny vecka & hälgen är över.. så förbaskat skönt att inte ha något prov att läsa på, får göra vad som helst utan att känna någon press. nästa prov som vi har är engelska och det är först nästa veckas fredag. så nu blir det mest slapp dagar :) förutom onsdag, då det blir kryssniiing!
har ingen aning vad jag ska göra ikväll men det fixar vel sej, skulle ju iofs va skönt att bara slappa framför tv:n.
skrev religions prov idag, det gick verkligen inte bra
fick ut finska prov idag, fick en chock! trodde inte jag skulle få sådär bra :)


dhbjhnhjmk

puhh, äntligen hemma. tiden gick rätt trögt idag på jobbet, fanns så lite att göra.. men ändå gick den rätt snabbt. haha
men men, nu är jag iallafall hemma.. eller varit en halvtimme redan ungefär. och aj fan, har haft en blåsa under undreläppen nu i några dar och den gör så förbaskat ont! ingen aning hur den kommit dit, har aldrig haft en blåsa där under. okej nu lät det som jag alltid har blåsor, men nej nej. men liksom fattar inte hur man kan få en blåsa där. och den gör bara mera ont för varje dag. kan knappt äta för att det gör så ont.. uschdå.
men nej nu tror jag det är dax för mej att säga gonatt :) ha det bra!
iiiiiih, om 3 dar åker jag på kryssning med gullet :))))

söndag

har inte haft tid att skriva alls nu.. typ. i fredas åkte jag hem tidigare från skolan, bestämde mej för att skriva provet nästa vecka istället, kunde ju absolut ingenting. såå jag åkte hem med halv ettans buss och pluggade lite. vid halv 4 åkte jag hem till Robin, hade en lugn kväll. kollade film och åt goda varmsmörgåsar. senare kom basse & vi 3 åkte till stan. körde runt en stund, var en stund på abc och sen åkte jag hem och dom vidare till kauhajoki för att se apulanta. satt en stund vid datan och sen bestämde jag mej för att gå och sova.
på Lördagen steg jag upp 10 över 9. klockan 10 började dramakursen som vi hade med Guy Rosenholm. Vi var 7 stycken på kursen och kan nog inte säga annat att det var nästan 6 underbart roliga timmar fulla av skratt. hade mest improvisation och gjorde massvis med roliga saker som vi inte gjort förut :) verkligen jättekul!
vid halv 4 slutade kursen och mamma hämtade mej, var på samma gång och handlade en present till jonas och daniel. kom hem, bytte om och väntade på Robin. sen var det dax att äta tåååårta, daniel fyller imorgon och jonas har fyllt så vi firade dem :) gott gott. senare på kvällen, var vi typ ute och körde runt i stan och sånt. kom vel hem vid 1 tror jag, börjar bli trött på stan då det nästan aldrig händer nåt kul mera! åh..  somrarna är mycket bättre <3
Idag steg vi upp vid  halv 2 ungefär, åt frukost och sen filmade robin en jätteful film på mej.. osminkad, nästan nyvaken och med fula miner & han vägrade att ta bort de så jag fick jaga honom en stund och kasta lite vatten på honom innan han tog bort filmen :) haha, de va lite kul iallafall.
nej fan, nu måste jag plugga. ska jobba klockan 6

shittttt!

alltså ärlit talat. jag kan ingenting.. har läst typ hälften & orkar absolut inte läsa mer. tror jag aldrig har läst såhär lite till ett prov, aldrig! nej fan i vad jag kommer att få dålit i det här.. säkert underkänt. men då är det nog bara att skylla mej själv & ta omtent.  var meningen jag skulle plugga typ hela kvällen men från 5-6 kollade jag top model, klockan 8 hade jag trend gymnastik (kom på att jag inte kommer att kunna va med en på en enda uppvisning den här gången, är borta precis varje gång som vi ska uppträda, väldit synd) & efter det satt jag med boken i handen men började aldrig läsa, satt istället och pratade i en timme med lotta om olika ämnen i gymnasiet och alltmöilit. såå nu sitter jag här påväg att gå och sova & har absolut ingen aning om vad religionsprovet handlar om. hoppas jag kan besvara någon av frågorna iallafall. nej nu måste jag gå och sova & försöka plugga igenom häftet även om jag absolut inte skulle ha någon lust. gonatt bloggen <3

snart är det hälg!!!

äntligen är kemi provet över, men tyvärr har vi religions prov imorgon.. fyfan. har knappt läst nåt & även om jag försöker så lär jag mej ingenting. provet kommer alltså inte att gå bra, hoppas iallafall på godkänt. men men men, imorgon är det hääälg! äntligen, okej veckan har gått rätt så snabbt men ändå :) hälgen är typ fullproppad.. fredag, troligen umgås med robin, lördag dramakurs 10-15.30, direkt hem och fira brorsan som fyller på måndag, efter åt troligen va med robin - säkert ända till söndag, och sönda kväll blir det jobb igen då, länge sen sist :) det var min hälg!
nej nu måste jag verkligen plugga.. klockan 8 har vi trendgymnastik så måste försöka få allt igenomläst tills dess, kommer inte att lyckas! men att försöka skadar inte. ha det bra

läggdax

kom just på att elvira (min katt) e liten men fet :)
skulle just gå upp hit till datan så fyllde rocky mattan med spya, usscha.
stackare, ingen aning varför. men äcklit var de iallafall, de va så mycke!!
men va fan, nu spydde elvira också! vafan händer liksom?

har just suttit med ansiktsmask, känner mej duktit. brukar aldrig orka,
men nu bestämde jag mej för det och gjorde det. *klappar mej själv på
huvudet*. såå duktit känner jag mej även om det bara handlade om att
ha ansiktmask i ansiktet sisådär 15 minuter. men det tog tid, hade jag
inte gjort det hade jag kanske legat ihopkurad i min sköna säng redan..
men men nu är det iallafall läggdax, sov gott :)

förresten..

vem fan är så jävla dum i huvudet att man bestämmer sej för att gå och skjuta ner en massa folk & sen skjuta sej själv? fyfan!  tycker sånthär börjar hända liiiite för ofta nu liksom...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4617882.ab

11 mars

orkar inte plugga
orkar inte med skolan
det är så himla mycket jag skulle vilja jöra just nu, men kan inte / hinner inte p.g.a. prov! jag vill sy kläder, som jag nu fastnat för.., jag vill träna, jag vill träffa gullet, jag vill umgås med kompisar.. jaa & mycket mycket mer.. tänk vad mycket man inte kan göra bara för att man har en massa prov & läxor att läsa på. skolan tar så himla mycket tid, och ändå blir inte resultaten så värst bra. visst, skoldagarna blir oftast rätt så roliga men kan man bara inte skippa läxorna för att få mera fritid?

oj vilket tjatande..
min dag har iallafall varit helt okej. haft kemi, 2 håltimmar, modersmål, finska och gymnastik. spelade basket på gymnastiken, rätt så kul faktist. spelade i 4 olika lag på två planer, 2 pojklag& 2 flicklag. spelade sammanlagt 4 matcher. vårt lag vann 3 matcher & förlorade 1 match :) varmt & svettigt men kul!
hemma har jag typ duschat, ätit mat & pluggat på kemi.. och så har jag ju förståss spelat lite QuadraPop, hihi. hur kan man bli så beroende av ett spel som quadrapop? haha. men jag vet ju att jag inte är den enda (HANNAH)
nej nu måste jag strax gå ut en sväng med hunden & sen fortsätta plugga. men innan det ska jag logga in på bl.a. bilddagboken & facebook.
ha det bra


musiiik

Håller på att ladda ner en massa musik nuu, kul :) orkade inte fortsätta plugga, får lämna det till imorgon. fast iofs kommer jag att ångra detta beslut imorgon.. men men jag orkar bara inte nuu. ska snart börja gå ner för att borsta tänderna & tvätta ansiktet och sen sooova, eller okej kommer att sitta uppe typ minst en halv timme och spela QuadraPop, haha :) de så kul när man vinner sina egna rekord.
haha, har rätt så nyligen upptäckt att dansband är rätt kul att lyssna påå.. de ju braa! :) hihi. de är nog det vi kommer att lyssna på på kryssningen, på vår planerade förfest i hytten ;) längtar såå, kommer att bli jävlit kul! som sist då alltså :)
nej nu måste jag faktist börja leta mej till sängs, så jag inte somnar alltför sent. måste ju orka upp imorgon också, tyvärr

bläää

nu kan jag nog inte säga annat än fyfan vad det är trååååkit att plugga.. orkaar inte mer :( blää.satt just fastklistrad vid telefonen, fastnade att spela QuadraPop - såå beroende framkallande spel, haha! har försökt plugga på kemi nu ett par timmar, men kan nog inte säga att jag lärt mej något.. åh vad jobbigt! bara denhär veckan skulle va över nuu
skrev finska prov sista timmen idag också.. trodde det skulle gå bättre, men får vel se vad det blir för siffra. var så himla osäker på grammatiken.. hehe
om man bara kunde läsa igenom allt en enda gång & allt skulle sitta kvar i hjärnan.. men nej, allt flyter bort. har väldigt svårt för att lära mej och det hjälper ju inte precis att mitt minne suuuuger. jag menar, det suuuuger verkligen.

oj vad jag vill ha sommar! har t.o.m. börjat gå med skinnjackan nu, klarar inte av att använda vinterjackan längre - fråga inte varför?
kanske bara några veckor kvar så börjar det kännas som vååår, hoppas hoppas. åh vad jag älskar att känna våren :)
snön smälter bort, fåglarna börjar kvittra och solen lyser över träden som så småningom blir gröna.. jag längtar!

hehe

haha, var ju bara tvungen att testa.. för skojs skull :)
http://www.viraltrafik.se/?hennnrica

testa du också!

slöööö

så slö så slö..
känns som jag knappt pluggat på finskan, och nu orkar jag nog inte plugga så mycket mer ikväll.. förståss, har en håltimmer imorgon.. men vad hjälper det då man aldrig orkar plugga i skolan, alltså ordentligt så man lär sej något också. hohho. nåå, snart är 1 prov över.. då återståd bara 2 prov till då.. men okej först finska provet, måste nog plugga lite innan jag somnar, men jag är ju så himla trött!
ikväll har jag inte bara pluggat, som jag redan nästan nämnt.. har också hunnit varit och träffat på mormor & morfar, var uppe på vinden lite och kollade på några plagg som mamma använde då hon var liten..hittade en jacka som jag kanske ska sy in lite så jag kanske kan använda den senare på våren :)
nej fan i mej, nu måste jag skärpa mej. fram med finska boken bums!
(var meningen att jag bara skulle kolla snabbt på nätet men jag fastnade på bilddagboken där jag kollade gamla bilder som olika personer har laddat upp, minnen minnen :) haha. rätt så roliga bildtexter också!!!)
gonatt <3

jordgubbar & plugg

imorgon har vi finska prov så nu är det nog dax att börja plugga, eller hur?
dagen har gått rätt snabbt, men tyvärr är det bara måndag än så läng.. hoppas veckan går snabbt iallafall, vill ju ha hälg! har iallafall laddat med jorgubbar framför mej, som snart är uppätna. hihi.. ska skriva en sammanfattning om det vi har till provet, så jag har något att läsa på. mycket lättare såå, och inte behöva bläddra igenom sidor i boken.
oj mumms bestämde oss just för att göra tortillas ikväll, gottgott!
nej nu måste jag plugga!



internationella kvinnodagen..

.. jo det är det idag, kul? hmm inget speciellt precis
igår kväll kom robin till mej, och vi typ gjorde ingenting. busade med rocky, hihi. vid 7 tiden åkte vi iväg till brahegården där det var revydax. en riktit bra och rolig revy i år också :) efteråt var vi ut och körde till ca. 1-2 tiden (michael var också med en stund), höll på att somna flera gånger var sååå trött..
idag steg vi upp vid 12 tiden ungefär, åt frukost och sen satt vi typ 2 timmar vid datan & kollade olika klipp på youtube & lyssnade på musik :D och vet ni vad, en kryssning är också bokad! jag, robin, hans föräldrar och niklas ska åka på kryssning o 1½ vecka, shitt va kul alltså! längtar såå..  :)
men tyvärr kommer vi att ha 3 jobbiga prov innan det, blää. finska på tisdag, kemi på torsdag & religion på fredag. men jag har lovat mej själv att försöka läsa så gott jag kan, men tror ni det kommer att hålla? nej, det tror inte jag.
iallafall iallafall, efter att vi slöat vid datan en stund var vi ut och körde lite grann, funderade lääänge på var vi skulle äta. svårt val, ja! till slut bestämde vi oss för att äta på crazy cat lite senare, så vi kom hem en sväng och kollade på söderkåkarna & sen vid 7 tiden åkte vi till CC. gott med pizza :) efteråt åkte robin hem, jag var tvungen att plugga lite. men kan nog säga att jag inte orkade plugga så länge.. ja fy då vad jobbit. men lite iallafall.

igår innan robin kom sydde jag in byxorna jag fick av mormor. innan var dom typ jätte breda, och då menar jag jätte breda! nu ser dom ut såhär:


:) när jag & mamma städade i skrubben för att få plats för mina kläder
hittade jag denna rutiga kjol:


ingen rubrik

god morgon
steg upp för en halvtimme sen ungefär. tyckte det var rätt så tidit iallafall :o hehe. lekte lite med hunden just men det slutade med att jag sprang upp till datan och fastnade här. kollade just runt lite på det nya spelet the sims 3!!! shitt vad jag vill ha det, kalla mej inte spelberoende.. de ju bara så kul att spela the sims :D hihi. & jag vet att jag inte är den enda som tycker det. haha
idag ska jag försöka sy in nåra par byxor, och sen nångång ska robin komma hiit :) på kvällen blir det revy, som sagt, & efter det har jag ingen aning vad vi ska göra.. men säkert hittar vi på något! :) funderar starkt på om jag ska spela the sims en stund nu, sy eller se på tv.. hmm svårt val! men men får vel se vad det blir, kanske ska vänta tills mamma kommer hem ifall det blir krångel med symaskinen.. är inte precis den bästa på att sy, ja gillar att sy men de är mest de att komma igång som är jobbit. i skolan var det jättekul, då hade man ju speciella lektioner man gjorde det på och man fick välja vad man ville göra & tyget betalade skolan så det var jättebra :) synd att vi inte har det i gymnasiet..
nej nu ska jag fundera ut vad jag ska göra

TWILIGHT


verkligen jättebra film! rekomenderar :) även om det var första
kvällen som filmen visades så var vi endast 5 stycken på bion
dålit dålit, hehe. men filmen var iallafall, som sagt, jättebra! :)

sängen lockar men endå har jag lust att spela lite the sims,
svårt att bestämma mej.. men eftersom att det äntligen är hälg
och jag imorgon får sova huur länge jag vill så tror jag att jag
ska spela lite :) hihi. bara jag inte blir lika "beroende" som jag
en gång i tiden varit. hah!
hoppas alla haft/har en bra fredaskväll :)

mera plats för kläder

kom hem vid lite över 2. tänkte plugga lite på finska provet när det för en gångs skull var helt tyst i huset, men vet ni vad? jag fastnade vid telefon och spelade quadrapop. hehe (a) men jag fick ett nytt rekord! wow. sen när mamma kom hem började vi städa lite. jag kom på att mina kläder helt enkelt inte ryms i mina 3 garderober såå vi fick flytta undan lite grejjer från två garderober ute i hallen, utanför mitt rum så nu har jag typ 1½ skåp till för mina kläder. braa bra, behövs verkligen :) hihi
om 15 minuter ska jag mysa mej ner i soffan och kolla top model & efteråt hade jag tänkt sy lite på 2 par byxor som jag fick av mormor i onsdas (om jag minns rätt?).. hon hade hittat dom uppe på vinden som hon någongång köpt och tänkt ge till någon men helt glömt bort, så jag fick ta dom. måste bara lista ut hur jag ska få dom lite bättre, de är inte precis min storlek, de är i barnstorlek men dom passar så det är nog bara att fixa till som lite :) funderar på att sy en kjol också, men vet inte om jag hinner med det idag. får vel se :) nej nu ska jag läsa lite bloggar & sen ta mej nåt att äta innan jag kryper ner i soffan :) ha det bra ♥
                                                                                                  

håltimme

sitter i datasalen & har håltimme. endast två lektioner kvar idag, som är religion & geografi. slutar vid 2 tiden :) har ingen aning om vad jag ska göra hela kvällen men syrran kommer iallafall hem och sen halv 10 ska jag på bio med hannah & sofia. TWILIGHT!
usch fy vad jag är mätt! har proppat i mej en stor tallrik med gröt, massa med morot, ett knäckebröd (obs! med korv) & 5 saltade remmar, har en kvar. snälla låt mej spy, hehe. jag lovar, min mage spräcker snart.
Om tio minuter har vi religon, fy så tråkit. låt mej åka hem, vill inte ha två timmar till, alltför jobbigt. men tur som är så slipper man hem direkt klockan två och inte behöver vänta till klockan 3 tills bussen åker. de två kommande lektionerna kommer jag troligen sitta och spela "tråkit-på-lektionen-spelet som janica lärt mej", eller kanske sitta och rita lite fula bilder. får vel se får vel see..
tänk! ikväll ska vi få sen filmen vi länge väntat på :) hihi. tänkte se den i sverige, men hannah ville inte för hon hade lovat att gå tsm med sofia också såå ikväll dåå :D
nej nu börjar vi om 6 minuter, så bäst att jag drar


dålig uppdatering, men jag försöker..

jess jess jess! snart hälg :D

alltså kan man va trögare? i 3 dar i streck har jag tänkt att jag ska stiga upp klockan sju för att hinna tvätta håret, men har jag orkat gå upp så tidigt? nej.. (om ni inte visste så håller mitt hår flera dar utan att behöva tvättas). men iallafall, idag tänkte jag då att jag lika bra kan tvätta det på kvällen. tror ni jag orkar börja tvätta, föna och jaa allting nu när klockan är snart 10? nehejdu. men jag måste nog bara tvinga upp mej imorgon.. sover bara längre och längre nu för tiden. idag steg jag upp kvart i 8 ungefär och bussen går ca. kvart över 8. men jag hann!
nej usch vad jag babblar på om onödiga saker.. men de e ju bara föör skönt att sova! tror faktist att en hel del håller med om det också :)
okej, imorgon är det iallafall hälg, äntligen! veckan har gått otroligt snabbt :) imorgon blir det bio med hannah & sofia och på lördag blir det revy med robin :) inget annat inplanerat. har just laddat upp lite bilder från sverige på berusad.org, & fan vad jag längtar tillbax :/ men bara ca. 17 veckor kvar så är jag där igen :D hihi.
nej nu borde jag nog sova, inte för att jag kommer att somna innan 11 iallafall men.. skadar ju inte att försöka. puss <3

promenad med Hannah

                          erica mathilda henrica


orkar inte upptader så mycket nu, vet inte varför :D idag har jag iallafall varit i skolan som vanlit, alltså e så himla skoltrött. har just haft en veckas lov men ändå orkar man liksom inte alls! efter skolan satt jag mest vid datan, och vid halv 6 lade jag mej ner i sängen och somnade. vaknade igen klockan 7, & gud vad det var skönt att sova, kom på att hannah skulle komma hit klockan 7 så då var det bara att stiga opp! hon kom kanske 10 minuter efter att jag stigit upp och vi överförde lite bilder och spelade kort medans de laddade. vid 8 tiden gick vi ut på promenad och promenerade till klockan 11 ungefär. var också via abc & rinken. riktit roligt, såå idag har jag gått ca. 11781 steg *stolt*. nej nu måste jag sova! gud vad skönt det ska bli :)  hihi. puss gonatt


good night


bild från i lördas, förfest hos robin :)



nu är det nog dax att krypa ner under täcket, har varit super slö idag, och är
det fortfarande. Hannah & jag bestämde oss för att ta vår promenad imorgon
istället. måste nog kolla igenom lite läxor också om jag hinner innan jag
somnar (a) hehe. gonatt ialalfall! <3

2 mars

tjah! hälgen är förbi och en ny vecka har börjat.. i fredas var jag till bötombergen med Robin, Thomas & Marielle. vi pulkade, grillade och hade skoj. inget annat speciellt gjorde vi den kvällen, jag var rätt trött också efter båtresan & allt. i lördas efter att vi hade stigit upp och allt så var vi och handlade och sen åkte vi iväg hem till Robin :) vi grillade med "innegrillen" jag gav honom till julklapp och det blev jättegott. vid halv 11 tiden åkte vi iväg till kstad. men innan det hade vi förfest hos robin. föfesten var rolig, annat kan jag inte berätta då jag inte kommer ihåg det heller. somnade iallafall vid 5 tiden. sov hela söndagen, vi steg upp vid halv 6.  hehe (a). slöade, kollade på tv bl.a. och senare åkte vi hem till mej.
då var lovet förbi, och jobbigt var det nog att börja skolan igen, men en skoldag är iallafall förbi och nu har jag bara suttit och latat mej framför tv:n. elvira satt just och gosade i min famn men hoppade bort då någon kom in, kom just på en sak - att hon faktist fortfarande är jätteliten. hihihi :) söto <3
kvällens planer är iallafall att ta en promenad med hannah, annars ska jag nog bara ta det lugnt. rummet borde nog städas. ni skulle bara se hur det ser ut. kläder verkligen öööver allt! men men, det får vänta till någon annan dag då jag har mera energi :)