tiden går alltför snabbt

hoppsan hejsan.. det var visst ett tag sen sist, hehe.
men det beror nog på att vädret varit på topp & jag varken hunnit eller orkat sitta inne framför datan. tiden går snabbt så bäst att ta vara på den och göra så mycket man bara hinner.. men på de ungefär 2 veckorna som jag inte uppdaterat så har jag övat teater, jobbat, solat, badat, haft födelsedagsfest och firat midsommar, varit 2 gånger till yyteri, tillbringat många dar/kväller med robin, varit ute med kompisar, haft teaterföreställning, varit på kusinträff och så vidare..
imorgon fyller jag 17 år & elvira fyller 1 år :) jobb idag, jobb imorgon, jobb på onsda, jobb på torsda. sen är jag ledig en hel månad. på fredag blir det troligen att åka till yyteri med robin och michael, vi tänkte tälta till lördan och sen kanske det blir fest på kvällen. söndan drar jag iväg till stockholm och nästa onsda från stockholm till england. där jag kommer att va 3 veckor framåt :) kuuul
men nu hinner jag inte skriva mer, måste göra mej i ordning. jobbar klockan 5.

onsdag kväll

ojojoj nu är jag glad igen! de har lovat sol till midsommar iallafall, och denna gång hoppas jag verkligen att de kan hålla det dom lovar :) snälla snälla...
idag har jag varit på teaterövningar. och innan det var jag ute en stund med hannah, satt på abc & snackade. teaterövningarna gick helt bra och rolig var det.. efteråt va ja en sväng hemma och sen cyklade jag iväg till lappfjärd. var ute med hannah en stund & senare kom äver linda en stund :) men vid halv 12 blev det så jävla kallt så vi började cykla hemåt. jag var ju också förståss tvungen att cykla via abc och köpa en chipspåse då linda tidigare nämnt ordet chips, så blev jag förståss snåål. hehe. när jag kom hem var mina fötter helt stela & kalla, lilltån var helt vit mot de andra tårna som var röda, usch då.. först nu, ungefär en timme efter att jag kom hem, såå börjar jag få känsel i tårna. oojoj.
hadetbra

vädret ändras

åh vad det är irriterade då väderprognosen ändras hela tiden... för nåra dar sen stod det att det skulle regna på fredan men att det skulle va solit på lördan. igår stod det att det skulle regna på lördan men sol på fredan, men idag visar det sig att det ska regna hela midsommaren! fan. jag hoppas verkligen att det ändras till sol.
idag är det iallafall solit ute, men tyvärr så blåser det lite och är inte så värst varmt. var en sväng till sommarstugan och kollade just, vi har renoverat den äldre stugan & det var riktit fint där. bra när man äntligen kan börja va där igen, sedan vi byggde den nya stugan så har vi bara kunnat va där, och den e lite mindre. men nu har vi mera rum att va på :) toppen!

tisda kväll

hahaha, sitter här & laddar ner lite musik till hannah som t.ex. "min kära lilla ponny". hmm visst :D

på teatern idag hade vi riktit roligt. och kom faktist ganska långt också & bra gick det, tror jag iallafall. hehe. efter teaterövningarna fick jag sjuss hem av jenna, och efter det har jag bara suttit inne och kollat tv, på gossip girl & paris hilton my new BFF, hehe. och nu sitter jag då här och laddar ner musik och funderar på midsommarhälgen :) + chattar.
men vad ska jag göra nu då? ingen lust att gå och sova, men inte vet jag vad annat ja ska göra heller. nåå får vel sitta här tills jag inte orkar längre.

bläää

Hejsan
dåligt väder idag, som vanlit. mulet & så. steg upp vid 10, kollade på tv och sånt. efteråt var jag en sväng till loppis med marielle där jag hittade en jacka, en kjol & en blus som blev tillsammans 9€, bra va? annars idag har jag bara suttit vid datan, kollat tv och druckit varm saft. vill såå bli frisk nu, är jätte förskyld och har hela dagen känt mej slö och som jag skulle ha feber. kunde knappt sova heller under natten, vaknade säkert 20 gånger och hade varje gång lika svårt att somna om. det var en jävlit jobbig natt kan jag säga. uschusch. men jag hoppas att jag blir frisk snart!
ikväll har vi teater övningar. endast ungefär 1½ vecka kvar till premiären, shiiitt. hoppas det går bra på övningarna idag, fast jag är sjuk. efteråt blir det nog bara att komma hem & kolla tv hela kvällen :) hehe..

intressant va?


hälgen

i fredas då dom sagt åkte vi iväg till åbo och därifrån på kryssning en sväng till stockholm :) det var då alltså jag, robin, hans mamma & pappa, andreas och niklas. bussen åkte vid 4 tiden mot åbo och lite över 8 steg vi på båten, Silja Europa var de som vi åkte med. orkar inte berätta så mycket om resan, men det var hur kul som helst :D när vi varit ombord en stund fick vi också veta att tommy & ted var där så vi blev några fler, kuul. en kväll full med prat, skratt, dans & drinkar :) lördagen sov vi ut, även om vi var på båten. men efteråt gick vi (jag, tommy & robin) mest runt och undersökte båten, kollade på program och spelade lite. bilder finns här på namnet hennnrica
vid halv 8 tiden steg vi av båten och väntade ca. 45 minuter på bussen, men det gick snabbt :) hemresan snackade vi mest, läste tidningar & sov. när vi väl var hemm grillade vi korv & kollade en beck film innan vi gick och la oss. hehe robin somnade redan i början av filmen men jag kollade den till slut ;)
nästa dag blev att sova rätt så länge också. steg vel upp vid 2-3 tiden. åt och sånt, robin gjorde våfflor :) senare kollade vi 2 beck filmer & grillade lite beikon. var också & hälsade på hans farmor och farfar där han gjorde milkshake åt oss, dukti kille :) efteråt var vi och körde runt lite med hans pappa & andreas, kollade om vi skull se till björnen. men istället såg vi små vildkattungar, hehe :) efteråt gick vi och la oss, kollade film, smala sussie, men igen somnade robin rätt tidigt medan jag kollade den till slut hehe :)
och idag steg vi upp runt 8, han åkte till jobbet och jag hem. var vaken en stund men sen bestämde jag mej för att sova nån timme så jag sov till halv 12, tog det lugnt & gjorde mej klar till jobbet dit jag åkte vid 1. slutade redan klockan 6 och då var jag bara hemma och en sväng till mormor och morfar :) har så jävla ont i halsen idag såå nu ska jag dricka varm saft eller te, och göra iordning nåra smörgåsar och mysa ner mej i soffar för att se på film :) myskväll kalllas det

kryssning

kryssningen var super! hinner inte skriva nu, måste göra mej i ordning till jobbet. men jag berättar mera sen, kanske med bilder och allt! :D

:)

teaterövningarna var verkligen roliga och rätt så bra gick det också :) nu har jag laddat upp med smörgåsar, vatten, jordgubbar, nötter och röda vinbär. FILMDAX!

teater ikväll igen :)

äntligen är jag hemma från jobbet.. men nu hinner jag inte ta det lungt. måste öva lite på manuset & sen åka iväg till henriksdal för teaterövning. idag behöver jag bara va med 1½ h, så det blir inte så länge :) imorgon är jag ledig, ska soova så länge jag kan för att va pigg på kvällen då det ska festas loss på silja europa! :D wohoo!
men nej, nu måste jag faktist öva på manuset.. skulle försöka kunna replikerna till två scener tills idag, tror ni jag har haft tid att läsa? eeh, nej! men det är vel inte så farligt bara jag lär mej dom snart :)  ha det bra!

onsdag

hejsanhoppsan
idag var det tidig morgon som gällde.. steg upp vid sju, superduperpigg (som jag absolut INTE trodde att jag skulle va..), åt furkost & gjorde mej klar, efteråt sjussade pappa mej till jobbet som jag började kl.8. rätt så skönt att jobba på morgonen faktist, fick ju åka hem redan klockan 2 :) men att stiga upp tidigt varje morgon på sommarlov.. nej det skulle jag inte gå med på, inte nu inte. efteråt kom jag hem och tog det lungt.. kollade tv & satt vid datan. ungefär halv 6 hämtade jenna upp mej, vi hämtade anna & marie och körde iväg mot henriksdal till teaterövningarna. riktit kul faktist, fick våra roller och började öva på några scener :) slutade klockan 9. jag & jenna tog en sväng via abc & åt varsin panini innan hon sjussade hem mej. hämtade en extra blus och så cyklade jag iväg till parken i lappfjärd där linda, sofie, hannah, sabina och sofia var. satt och snackade mest & vid 11 tiden cyklade jag, sofie och hannah mot abc. satt där och snackade & skrattade. efter en stund åkte sofie hem men jag och hannah lämnade kvar. jasmine kom och pratade med oss en stund, och då abc stängde satte vi oss utanför och fortsatte snacket.. jag, hannah & jasmine.
kom hem för en stund sen & nu tror jag nog att det är dax att sova :) gonatt

wihuu, på fredag drar vi iväg på kryssning!

teaterövningar

ikväll hade vi första kvällen teaterövning. kommer att hålla på med det i 3 veckor & den 27.6 blir det premiär. läste igenom manuset, skrattade, drack te & "lekte". lite kallt och mycket myggor var det, men annars bra :) kom hem för en liten stund sen och nu funderar jag på att leta upp nåt gått att äta och mysa ner mej i soffan & kolla en film, kanske? :)
imorgon blir det en tidig morgon, börjar jobba redan klockan 8. ååååh vad jag kommer att va trött!

rökfyllda Lålby

uschuschusch..
man behöver bara stiga utan för dörren så kommer ett grått rökmoln imot och man stinker rök. grannarna har eldat ute på gården hela dan och hela byn är rökfylld nästan. och ännu till har de varnat för bränder! de kan inte va kloka. tack så mycket att man börjar lukta rök så snart man går ut på sin egen gård liksom.. usch då! tänk er för..
nej nu ska jag sluta klaga.. såå mycket gör det väl inte, eller okej jo det är jävlit irriterande.
mormor och morfar var just hit en sväng, hör deras bil åka från gården just nu. trevlit :) de körde förbi och var tvugna att komma in en sväng och se att det inte brinner då det var så mycket med rök i hela byn som kom härifrån, men nej det var från grannen. men de var här en stund och pratade och så iallafall, och drack kaffe :) annars idag vaknade jag vid halv 12 tiden och började läsa lite i boken "en sorts kärlek". ungefär kvart över 12 steg jag upp, gick ner och hämtade ett äpple, gjorde nåra magmuskler & kollade på extreme home makeover. efteråt blev det 3 gamla avsnitt av salatut elämät. kommer 3 avsnitt i repris varje dag, varje sommar. typ de avsnitt som kom för flera år sedan. har sett nästan alla men rolit att se dem igen. salatut elämät är en serie som jag verkligen inte kan ta mej ur, har kollat på det från seriens början som var för fleeera år sedan.. ingen aning när jag började kolla på det men kanske vid 8-10 års åldern. hehe.
mycke annat har jag inte hunnit med idag. ska vel sitta och lata mej en stund vid datan nu och sen göra mej klar för vid halv 6 tiden kommer jenna och vi åker tillsammans till henriksdahl där det ikväll är första teaterövningen :) om 3 veckor blir det premiär, spännande!

tjohoo


Dagen blev lite långtråkig men på kvällen ringde hannah & jag tog mej till lappfjärd. mötte upp hannah och gick sedan till parken, dit sofie & linda snart också kom :) satt där en stund och snackade tills vi bestämde oss för att gå till närmaste affär och köpa choklad & glass. sedan gick vi till Vonne´s, som är en klädaffär men de har byggt ut en bit som har blivit ett café/en bar. & där var det riktit fint och mysit. så vi satt där en stund tills vi bestämde oss för att gå och handla grillmat. gick till sale och köpte grillkorv, potatissallad, chips & dipp, och vandrade sedan vidare till Linda där vi satt och grillade & chillade i ca. en timme. lite över 8 gick jag och sofie till sportplan och kollade första lagets fotbollsmatch (hann bara se andra halvleken men det var kul det också), sporting vann 2-0 - om jag minns rätt.
efter matchen åkte jag med jenna och alex en sväng till abc där jag även träffade johan :) efteråt sjussade de hem mej och efter det har jag bara suttit här. vet inte vad jag ska göra nuu, har en sån lust att bara va ute fortfarande men nej, vad ska man göra där då? så funderar på att se en film.. vet inte riktit, kanske :)

iihk, börjar bli lite nervös inför Englandsresan. prick en månad kvar!

leeeeeedig

ojojoj vad tiden går snabbt.. har inte hunnit uppdatera sen torsda. i fredas började jag jobba klockan 2 och slutade vid 9, satt en stund och pratade med syrran & johan innan vi åkte hem. bytte kläder och gjorde mej snabbt klar och sen kom emma, sofie, bennet & markus och hämtade mej, vi åkte iväg mot yttermark. var hos alexander en stund, var vel en runt 12 stycken där? senare åkte vi tillbax till lappfjärd och jag, sofie och emma satt i parken och snackade medans markus och bennet var och bytte bil. körde runt lite, var bl.a. till grillen och åt och så var vi och körde till "sandmontor" där vi även satt i då emma körde.. haha. jag åkte hem lite tidigare, somnade vel runt en 3 tiden.
och på lördag var det bara att stiga upp vid halv 11, göra slingor åt syrran och fixa mej.. sen åka till jobbet klockan 12. slutade klockan 6 och cyklade hem. tänkte göra slingor åt mej själv men det blev så brottom så jag sket i det.  så jag duschade och gjorde mej klar och sedan sjussade lotta mej till emma. vi (jag, sofie, emma, linda, bennet, seppälä) satt ute och drack och pratade, helt chill :) senare då det började bli lite kallare fixade bennet sjuss & nalle hämtade oss alla, trots att det ble ven för mycket i bilen, bennet fick sitta i bakluckan. vi åkte till samma ställe ikväll också, alltså till alexander. denna gång var också robin och andreas där :) var inte så jättelänge så jag åkte hem vid 2 tiden och så också linda medans de andra troligen var ute lite längre.
såå på söndag var det dax att stiga upp och börja jobba klockan 12 igen. slutade klockan 6, åkte hem och bytte kläder och vid halv 7 åkte vi iväg till robin. vi (jag, mamma & pappa) var bjuda på middag :) åt och snackade och vid ungefär 10 tiden åkte mamma och pappa hem men jag lämnade där. kollade typ 1 ½ film och sen somnade vi vid ungefär halv 1. och idag blev det att stiga upp redan vid 8 eftersom att robin skulle till jobbet och jag hem. gud vad trött jag var. men då jag kom hem somnade jag nästan direkt och sov till halv 1. hehe :) har mest kollat tv och suttit ute på trappan i solen. vill göra något idag, men vet inte vaaad! ledig idag & imorgon :)

hmm...

ååh jag har tråkit! orkar inte sitta och kolla tv, finns inget att göra på datan.. vad ska jag göra? liksom kan ju inte gå och sova än heller. okej jo jag kan men det känns konstit att gå och lägga sej såhär tidigt. börjar jobba först klockan 2 imorgon. nåå, får vel se, kanske jag legger mej ner och läser samtidigt som jag smsar med gullet :)  låter som en bra idé! hehe
gonatt

torsdag

hejsan
igårkväll var robin hos mej, vi kollade mest tv och sånt slöö, och var en sväng till grillen också. blev så snååål & gott var det! somna vel vid 12 - 1 tiden
idag steg han upp vid halv 9 och åkte till jobbet medans jag sov vidare. sen steg jag upp vid 11 tiden, gjorde mej klar och åt frukost och lite innan 12 cyklade jag iväg i regnet till jobbet. typiskt att ingen var hemma och kuna sjussa mej, just idag då det regnade. hehe. men tur som är så har jag ju knappt 1 km till jobbet (lyx va?)
precis innan jag åkte till jobbet fick jag veta att robins mamma bokat ett kryssning till nästa hälg, fan va kul! :D
arbetsdan var slö men nu är den över, och nu sitter jag hemma och funderar på vad jag ska göra. blir vel en lugn kväll framför tv :)

...

nu blir det "promenad" med hannah & linda, och vid 7 tiden kommer Robin :)
ha en bra kväll!

nyfärgat hår


extreme home makeover

ååh tycker verkligen att extreme home makeover är ett väldigt bra program! längesen jag såg det senast men idag kollade jag på det igen. i dagens program byggde de ett nytt underbart fint hus åt en familj vars pappa har varit en hjälte. när han den 11 september 2001 hjälpte polisen att rädda personer som låg fastklämda under ruinerna av World Trade Center. han räddade flera personer som utan hans hjälp troligen inte skulle överlevt. usch vad hemst! två stycken som han hjälpt pratade de med i programmet & de berättade att de hamnade fastklämnda under 2 hus! oj herreguud, ett mirakel att de överlevde.
det var välditg många som ville hjälpa till att bygga en fint hem till honom och hans familj & det blev helt fantastiskt. man blir ju så glad när man ser hu många familjer som dom hälper, som verkligen förtjänar det. tänk vad många de hjälpt till ett bättre liv :') och på endast 1 vecka bygger de ett helt stort hus, otroligt! :)


städdag

godmorgon!
steg upp för ungefär en timme sen, läste lite i boken innan jag steg upp helt också. den är faktist rätt så bra :) men kommer säkert ta ett tag innan jag läst ut den, har inte precis tålamod att ligga å läsa en längre stund. har ju annat att göra också.. hehe. kollade just en stund på tv, fr.o.m idag -> 9.6 kommer alla kanaler att synas, coolt ;) bra att de visas just de regniga dagarna. hehe :)
idag har jag bestämd mej för att städa lite nogrannare, ska städa igenom lådor & hyllor och sånt :) duktit va? eller okej, det kan man vel säga först då jag gjort det. man vet ju aldrig om jag plötslit kommer på att jag inte orkar heller. haha.
men vad ska man annars göra.. uta är det svinkallt så där har man ingen lust å va och inte kan man sitta hela jävla dan framför datan heller ;)

sovdaxxxx

mina ögon håller på att gå fast, vet inte varför jag är så trött?
men funderar iallafall på att göra mej i ordning för sängen &
kanske legga mej ner och läsa lite i min nya bok. men får vel
se hur det går, kommer troligen att somna rätt så snabbt.

gonatt!

tvkväll?

ååh satt just och kollade på house. så himla sorglit.. tänk att väcka upp en kär person/den man e tillsammans med bara för att ta farväl, säga nåra sista ord & veta att man aldrig kommer att ses mera. fyfan vad jobbit! usch, tror jag aldrig skulle klara av det.
iallafall.. nu lär nog magen inte kurra på ett tag. gjorde i ordning nudlar & en hel ungsbatong som jag proppade i mej medans jag kollade på Paris Hilton´s my new BFF, haha rätt så kul att se på programmet faktist. medans jag gjorde i ordning min mat så gjorde pappa bärkräm, så jag var ju bara tvungen att ta en skål med kräm också även om jag var proppmätt hehe :) så himla gott! efter att Paris Hilton´s my new BFF slutade, kollade jag då på house.
nu sitter jag här och funderar vad jag ska göra resten av kvällen, sova eller lata vid datan? eller kanske börja läsa min nya bok? svårt val.. får vel se hur det blir.

men fy vilket väder de har lovat till resten av veckan, hallå sommar lovet började ju precis, men var e sommaren?! man blir ju en aning besviken...

dagen som gått

tidigare idag var jag en sväng till stan med syrran, vi pantade flaskor & fick hela 28,25 €. bra va? med de pengarna köpte vi hårfärg. innan vi åkte hem tog vi en sväng till lappfjärd och kollade på den nya loppisen som öppnade där igår. så nu har vi två loppisar i lappfjärd. där köpte jag en bok, helt otroligt! jaag köpte en bok, jag som typ aldrig läser? hehe.. hoppas jag hinner läsa den iallafall & att den är bra :) efteråt åkte vi hem och jag började nästan direkt färga håret & jag gjorde det helt själv utan någon hjälp :) och det blev nog riktit bra! om nåra dar blir det att färga slingor, men måste vänta tills håret blir smutsit, haha. nästan direkt efter att håret var klart, rev jag ut alla kläder ur min skrubb och städade det. duktit va? :)
har faktist ingen aning vad jag ska göra ikväll.. troligen blir det att sitta hemma framför datan/tv. men nu ska jag iallafall gå ner och se om jag hittar nåt gott i skåpet, min mage kurrar. just ja, köpte ju faktist en ungsbatong igår.. mumms det skulle sitta bra!

ledig

ledig dag idag, skönt!
steg upp vil halv 11 och kollade tv en stund. annars har jag typ inte gjort något speciellt. bara att en viss person här i huset fått min dag förstörd.. men men, måste fösöka förbättra dagen med att strunta i det bara.
har inte så mycket planerat för idag, tänkte städa lite men får se om jag orkar. & så ska jag färga håret helfärgat och om nåra dar då håret blivit smutsigt igen så ska jag färga till slingor :)  skulle se hur länge jag kunde hålla mej utan att färga.. men det gick inte längre. trött på hår med mycket utväxt! hehe. förövrigt idag ska jag bara ta det lungt tror jag :) skulle få va lite bättre väder iallafall..

...

nej nu är det nog dax att sova, annars somnar jag nog snart här vid datan.. hehe

promenad med hannah

ikväll blev det promenad med hannah :) kom just precis hem
vi gick imot varandra, eller okej hon han mycke längre, jo ja vet ja kan va lite slö ibland :) ursäkta mej. iallafall så började vi gå mot lappfjärd, där vi gick och satte oss under bron. haha kändes lite konstit men var ju tvungen att väcka gamla minnen från förr då man alltid gick dit, hehe :) satt där en stund och snackade tills vi bestämde oss för att gå mot abc, men påvägen dit var vi till hannah och hämtade hennes cykel så hon cyklade och jag satt på. i abc beställde vi varsin pomfritt, satt och snackade och kollade då poilsen kom och hämtade bort nåra som störde där. efteråt köpte vi glass och började så småningom ta oss hemåt, hon till sitt och jag till mitt.
är ledig imorgon och på onsdag, så himla skönt! :)

förresten, har ju helt glömt bort att (eller ja vet inte? men iallafall..) berätta att syrran, mamma pappa och brorssan kom hem igår från stockholm. i Lördags sprang de Stockholm marathon och alla kom igenom. för syrran och mamma var det 3:dje gången tror jag, och pappa har nog sprungit förr men inte stockholmmarathon, och första gången för brorssan. andra syrran har också sprungit en gång, så nu är jag den enda i familjen som inte gjort det. kommer nog troligen inte att springa det heller.. haha. jag är inget för sånt :)

bilder

okej, bestämde mej för att ladda upp bilder på bilddagboken.se istället så är någon intresserad av att se bilder, så se där på namnet hennnrica. känner mej rätt duktig, brukar inte orka ladda upp bilder men nu har jag laddat upp bilder inte för endast en dag utan för flera :)
men nu är det dax att lata sej i tvsoffan en stund, chiao

bild

en bild från robins examensfest :)


javet att jag har varit väldig dålig på att ladda upp bilder på den senaste tiden
men jag lovar att iallafall försöka förbättra mej :) ska föröska hinna ladda upp
lite bilder från hälgen imorgon, men nu ska jag till abc för sommarjobbsmöte.

så jävla skönt med sommarlov, kan jag bara säga!
ps. 30 dagar kvar tills jag fyller 17!!!