VALBORG

åååååååååååh vilken lyckad resa! det har varit en otroligt rolig vecka :) kommer inte att skriva så mycket nu eftersom att jag måste gå och sova, natten på båten blev ju som man kanske kan gissa? 1 timmes sömn, jo. men jävlit kul var det iallafall! har sett flera kändisar, 5 teater, shoppat som galningar & skrattat som fääen. mera kommer senare, nu sova. ska upp "tidigt" (om man tänker på hur mycket sömn jag missat det senaste dygnet..)  imorgon. så jag måste sova tillräckligt. vet inte när jag ska upp men vid 1 tiden kommer robin och nåra andra och hämtar upp mej och då åker vi till sommarstugan där vi kommer och va till lördagen :) kuul.
juste, glömde nämna att jag trots min endast 1 timmes sömn tog mej till jobbet klockan 3, där jag var i 6 timmar. Då jag kom hem hade mamma & pappa dukat fram god valborgsmat & champange. :) nej nu sova! lovar att berätta mer och ladda upp bilder då jag hinner!

stockholm

imorse anlände vi till stockholm! båten var riktit rolig men vi visste att vi inte fick va trötta idag så vi sparade det roligaste till hemresan! :D vi lämnade våra saker på detta supermysiga vandrarhem och gick till stockholms improvisationsteater där vi hade nästan 3 jätteroliga timmar med en improvisationslärare som var jätte bra! verkligen kul :D
sen var vi till kungshallen &  åt, och efteråt var det shopping som gällde. blivit en aning fattigare nu men men, är nöjd med allt jag köpt!
vi kom just tibax från en teater som vi inte förstod ett skit av men jo jo.. orkar inte skriva mer nu, ska gå till rummet & proppa i mej godis och chips med dom andra :) ha det bra! här har vi det iallafall varm och jättebra! 

ett snabbt inlägg

okej, nu har jag faktist lite tid över att skriva ett kort inlägg.
om jag börjar från igår..  klockan 7 hade vi generalrepetition inför vårfesten, började med att öva inmarschen & efteråt övade vi igenom vårt program 2 gg. efteråt fick vi åka heeem
när jag kom hem gjorde jag mej snabbt klar och började gå mot abc, mötte jessica & emma. vi gick vidare och vid abc mötte vi hannah :) vi gick in på abc, och jag åt en 1€:s good osthamburgare (har aldrig gillat osthamburgare, men nu va den hur god som helst!). efter en stund gick vi mot lappfjärd där vi satte oss i parken, snackade och fotograferade. när vi efter en timmes snack ungefär började röra på oss såg vi en groda, gick en bit och såg en groda till, och en till och en till och en till.. det bara fortsatte - dom fanns överallt! haha, alltså allvarligt det var typ 20 st på ett litet område mitt i lappfjärd centrum. ojoj
kom hem vid 12 och somnade lite över 12.
idag steg jag upop vid 8 och vid 9 började jag jobba.. timmarna bara flöt iväg och plötsligt var klockan 2 och jag fick åka hem. det var jävlit varmt ute så jag tog på mej short & linne, hämtade ett kinderägg + en mandarin & satte mej på trappan och solade, skönt :)
vid halv 6, då syrran skulle till lokalen, åkte jag på samma gång till jenna. vi kollade en film som kom på tv och sen åkte vi också till lokalen där gymnastikvårfesten började klockan 7. nu har jag just kommit hem, programmet gick riktit bra! men nu hinner jag inte skriva mer, blev ett lite konstit inlägg eftersom att jag har så borttom men men hörs om en vecka? nu ska jag på 120 år kalas! 60 x2 alltså :)

hälg

har inte hunnit blogga nu alls idag, och kommer inte att hinna skriva så mycket nu heller, för ska just åka iväg till LGF:s vårfest. sitter hos jenna som bäst men ska just dra.
igår hade i generalrepetition och efteråt åkte jag hem och bytte om och så, sen gick jag mo abc & jessica och emma kom emot mej, sen träffade vi hannah utanför abc :) vi gick runt och had kul typ hela kvällen.
idag har jag jobbat och solat typ. nej nu måste ja dra, hejdå. kommer troligen inte att hinna skriva innan näst torsda, tror ja. imoron åker vi iväg ti sverige!

inte trött?

hoppsan, trodde nog inte jag skulle va såhär pigg när jag kom hem! börjar ju först halv 1 idag, men sov över hos robin så var tvungen att stiga opp redan vid 8. hade nog planer på att gå och sova igen när jag kommer hem som jag alltid brukar men nej, jag är helt enkelt inte trött längre.
igår kväll var vi till kilen och fiskade & vet ni vad?! JAG FICK EN FISK, EN FORELL T.O.M.! haha, sällan jag får lite större fiskar, alltid de småsmå abborrarna som nappar. hihi. sen när vi kom hem igen, rensade robin fisken och nu är den här hemma i kylskåpet.
gjorde inte så mycket annat igår , typ kollade film och sånt :)
blev inte så långt inlägg idag heller, men kanske uppdaterar efter skolan nångång. nu ska jag göra ett 120 års födelsedagskort (min gudfar & gudmor fyller 60 år). ha det bra!

juste, fick två lite försenade påskägg av Angela. så även om jag försökar godisstrejka så måste jag ju bara få äta upp dom! det är ju hälg fö fan, hah! :)



torsdag 23 april

hejs, blir inte speciellt långt inlägg eftersom jag snart ska dra
men hinner iallafall skriva nåra rader.. idag började skoldagen med matematik, geografi & historia. till mat fick vi ärtsoppa som faktist nog var ätbart & till efterrätt pannkaka :) vi hade projekt dag idag så hela eftermiddagen höll vi på med lite olika grejjer.. vissa byggde, vissa målade osv.. skulle egentligen måla men glömde mina byteskläder hemma så jag bestämde mej för att hjälpa till och baka istället. haha det blev ju väldit lyckat! :D nåå dom blev iallafall rätt så goda, de ju inte utséende som räknas heller :) jaa, alltså projektdagen gick ut på att göra klar lite grejjer i vårt nya elevrum. vi håller på att göra om vårt bibliotek till ett elevrum med soffor, dator, tv, playstation, och annat man kan syssla på med. det blir riktit mysit! :) så efter att alla grupper var klara med sitt fick vi bulla (som vi bakat) och läsk, och efteråt fick vi åka heem.
väl hemma har jag inte gjort något speciellt, typ kollat tv och försökt göra matteläxan.

men nu hinner jag inte skriva mer, snart kommer robins mamma och hämtar upp mej, sen hämtar vi robin och åker hem till honom, så där ska jag tillbringa min kväll :) kommer hem imorgon!

sovdax...

   

ojdåhoppsanhejsan

hejsan hoppsan
idag har det varit en skön dag i skolan med endast 1 normal lektion! hade egentligen sovmorgon men som sagt var jag tvungen att stiga upp vanlig tid för ett besök hos tandläkaren. åkte in dit med bussen & det första jag och sofie gjorde när vi hoppade av bussen var att gå till andra sidan för att se vad som hänt.. jo det var en bil som kört i diket, och inte bara lite den såg ju helt krossad ut! + att en lyktstolpe en bit ifrån hade gått av så han hade tydligen krockat i den och den gått av och sedan åkt vidare ut it diket/skogen, typ halva lycktstolpen hängde kvar och andra halvan var bredvid bilen som inte alls var nära lycktstolpen, så den måste ha kört rätt så fort! fick veta att han kört full, såå han får nog bara skylla sej själv.
iallafall, efter att vi varit inne hos tanläkaren gick vi till skolan där vi satte vid datorn tills våra håltimmar tog slut, & då hade vi en lektion matematik. efter maten hade vi typ några minuter matematik också men inte alls länge. haha just innan lektion var jag tvungen att gå på toaletten så jag sa det till läraren och typ 5 minuter efter att jag kommit tillbax till klassen säger han "när har du kommit tillbax från toaletten?". haha trögt eller nåt? :D rätt så kul faktist, för sen sa han också typ "de nog inte så bra om jag inte märker, tänkt så kommer Kauhajokigossen in & jag märker ingenting!" haha.
vi gick igenom typ ett räknetal och sen gick vi till auditoriet för att lyssna på föreläsning om narkotika, Case Minna. rätt så intressant faktist.
och efter föreläsningen fick vi åka heeeem. & idag har jag slöat vid tv:n men också städat lite, torkat damm, dammsugit och sånt :) duktit va? jag är inte precis något proffs på att hålla det rent, hehe
men nu ska jag st'da färdigt och efteråt ta det luuugnt!

förresten, igår när jag var till mormor och morfar fick jag denna fina kjol,
som mamma haft då hon var ung. fick sy upp den lite eftersom att mor.-
mor av mistag klippt bort en bitnångång. men det var bara bra, annars
hade den varit lite för lång :)

tisdag?

igår fotograferade jag typ hela kvällen, hehe. jag och syrran var runt i bl.a. stan & fotograferade  en massa :) och kvällen tog jag det bara lugnt. inget speciellt nej!
idag har jag haft sovmorgon, gud så skönt. började först 10:25 & hade 2 musiklektioner, därefter lyssnade vi på någon som berättade om island (typ, islandsveckan eller ngt sånt.) & sista lektionen matematik, arg på mej själv för att jag inte orkar läsa igenom det vi gjort och verkligen försöka lära mej det! argh. efteråt åkte jag hem med jenna :)
fick förresten ett nytt busskort idag också, eftersom att jag tappat bort det gamla.. hur slarvig kan man va liksom? :s lite pirrit att gå in i kansliet och berätta att man tappat bort det, men det gick mycket bättre än vad jag trodde det skulle gå, haha.
ikväll har vi trendgymnastik för sista gången i vår, på freda blir det generalrepetition & på lörda är det dax för LGF (lappfjärds gymnastik förenings) vårfest.
alltså nej, kom plötslit på att det är tisdag idag, vafan var helt säker på att det var onsda idag :s hehe lite borta..
efter skolan idag har jag hunnit ta lite foton & städat lite i rummet, men inte helt finns hur mycket att torka & städa ännu.  men nu ska jag iallafall gå ner för att kolla om maten börjar bli klar!

NU E DEN MIN!!!

yap, som rubriken ropar ut..

idag nästan direkt efter skolan åkte jag med mamma till stan & köpte en
systemkamera! iiiiiihk, äntligen liksom :D nu får jag börja fotografera på
riktit! älskar att fotografera. såå nu har jag fotograferat en hel del och så,
under natten måste den laddas iaf ;) är så glaad, har alltdi velat ha en!!!!

för övrigt har dagen varit som alla andra måndagar nästan.. med tråkiga
ämnen. skrev uppsats idag, fick ut geografi prov (otroligt nöjd!) & sånt...
ikväll ska jag bara ta det lugnt :)

hälgen är över

alltså ååh, jag orkar inte ha feber längre!

igår efter jobbet satte jag hemma en stund och kollade tv. lite innan 11 kom robin, michael & jessica och hämtade mej och vi åkte till stan. trodde att vi bara skulle åka dit en sväng och sen hem till robin men nej, det slutade med att vi kom hem vid 3 tiden. men jag satt iallafall i bilen hela kvällen och gick inte ut en enda gång, så jag tror inte att det gjorde något att jag var ute fast jag var lite sjuk. men frisk blev jag iallafall inte. imorse när jag vaknade hos robin så hade jag fortfarande feber.. blev inget jobb för mej idag heller.. mellan 2-3 tiden åkte jag och robin till mormor och morfar. morfar fyller idag (grattiiiiis) så vi, marielle och daniel åkte dit. åt oss mätta på goda plättar & bulllla.
efteråt åkte vi hem till mej och tog det lugnt, kollade på tv till ca. halv 7, då vi tog en sväng till grillen för att fylla våra hungriga magar. var en sväng till Ärrä också, köpte choklad som tydligen är nytt (iallafall här, hehe), marabou med jordgubbar.. oj vad det var gott! efter att vi kom hem har vi kollat tv & spelat guitar hero med marielle. och nu just åkte robin hem.
ska nog snart gå och sova, och hoppas verkligen febern är över imorgon! så nu är det en vanlit skolvecka farmför som väntar, och om en prick en vecka är vi på silja europa ;) hih.
sov gott :)

febern bara fortsätter..

blaah, trodde jag var på väg att bli frisk men nej. täppt i näsan, sjuk i halsen emellanåt & lite feber. undrar hur det kommer att gå på jobbet, måste bara ätä medicin och håller mej pigg och efteråt är det nog bäst jag går raka vägen hem och tar det lungt!
igår skulle jag & hannah egentligen ta en låång promenad, men emma ringde vid 7 tiden och undrade om vi ville följa med och äta på craxy cat, så vi åkte in till stan vi halv 8. gott med pannpizza :) det var väldigt kallt ute så jag och hannah bestämde oss att strunta i promenaden efteråt och istället gå ut och köra med emma & bennet. efter en stund bytte vi alla bil till seppäläs. vi körde runt och var t.o.m. en sväng till sideby, påvägen därifrån åkte vi förbi emmas sommarstuga och kollade, det var kallat och väldigt blåsit och vi ca. 20-30 meter utanför deras strand såg vi ett skepp som var snett fastnat i havet. aldrig sett något liknande & ingen aning hur länge det varit där, coolt haha. det såg en aning rostat ut iallafall..
vi körde mest runt hela kvällen, pratade med folk & skrattade åt dåliga skämt tills vi vid 1 tiden bestämde oss för att åka hem.
nu sitter jag här i mitt 2€ pyjamas som jag köpte i kauhajoki (haha, billit va? :D) & känner mej trött och snorig. men snart måste jag börjar göra mej klar inför en 7 timmars arbetsdag. måste försöka pigga upp mej på något sätt & sluta tänka på att jag har feber.

hälgen är kommen

dåå va veckan i Kauhajoki över & hälgen är här (IGEN) :D veckorna går så snabbt så snabbt och snart är det SOMMARLOV! 

haha, min kära småkusin erica smsade för typ en timme sen, och det började med "indiansnubbarna är här ^^", ja bara vafan menar hon med det?? och nu klickar det, de som brukar va i kristinestad (och säkert flera andra ställen) och spela musik på typ marknader och sånt ute på gatorna. exakt samma, haha vi frågade en gång av dem om dom brukar va i kristinestad ;) coolt va! hmm..
kom hem för ca. 40 minuter sen, fick sluta tidigare idag & slapp hem med bussen som åkte vid halv 2. men det tog en stund eftersom att den bussen åkte en längre väg. nu är jag iallafall hemma, ingen annan här och vet inte var alla är? haha.
börjar känna mej en aning piggar och friskare också, skönt :) men nu börjar min mage kurra så jag ska nog gå och gräva lite i kylskåpet och kolla om det finns kvar nåra av gårdagens plättar :) mumms.

fuckingjävlasnöhelvete

(ursäkta mina svordomar)
neeeeeeeeeeeeej, fan också det kan inte va sant! DET SNÖAR UTE. fyfan
vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte vill inte ha snö

idag har jag inte gjort något speciellt. bara latat mej framför tv:n, kollat bl.a.
gossip girl, stallkompisar (hehe), top model, lite på sex and the city, och
annars bara bläddrat igenom kanaler.  Och så har jag också spelate the
sims nån timme, hih.
åh man blir ju så lessen då man tittar ut och ser snöö, deprimerande!
just när man trodde att sommarn verkligen va här..
snart ska jag gå ner och käka plättar som pappa gjort, mumms! och om
en timme ska jag på trend gymnastik, måste bara ta det lite lugnare idag.
Men måste ändå gå eftersom vi har vårfest om 1 vecka och 2 dar! så det
gäller nog att kunna programmet nu så småningom, ska ta me film-
kameran & kameran idag också så jag kan filma in dansen och öva lite
ifall det är ngt jag inte kommer ihår :) hoppas bara jag har min filmkamera
laddad, länge sen jag använt den sist.

nej nu ska jag och se om plättarna är klara! MUMMSIT

sjuukis

tja
idag sitter jag hemma & är sjuk. såå det blev inget kauhajoki idag. sov till ca. 11 tiden och sedan dess har jag latat mej framför tvn och nu sitter jag då här. tänkte ladda upp lite bilder nu när jag äntligen lyckades hitta kamerasladden men när jag väl kollade igenom bilderna så kom jag på att det inte alls var många bilder från hälgen. sådär är det då,  man orkar ju inte precis gå runt och fotografera hela tiden då man har kul :) hehe.
idag skulle jag egentligen behöva plugga lite inför nästa vecka men vet inte om jag orkar.
okej, känns som det nu förtiden blir både vältigt korta och ointressanta inlägg men tyvärr. men nu ska jag iallafall göra nånting, vet inte vad men nånting iallafall.. ha det braa!

ett kort inlägg

nu är jag trött! så jag kan bara säga att det blir ett ynkligt kort inlägg ikv..
kommer mera imorgon, måste sova nu! Robin var iallafall här ikväll men han åkte hem för en stund sen eftersom att jag ska sova och gå upp tidigt imorgon, fydå. vi var hemma hos mej och sen var vi en sväng till sommarstugan och kollade. mätte också en sträckas om jag sprang/gick för nån vecka sen, pappa sa till en början att det var 8 km, men han trodde att jag hade gått en annan väg så egentligen var det 11 km! :) måste nog börja gå den rundan lite oftare. hih
nej nu är det nog dax för febriga&förskylda mej att krypa ner under täcket. pussgonatt :)

förbaskadeskitfeber

jag är heeeeeeeelt slut!
alltså jag orkar ingenting.. för nåra timmar sen mätte jag feber och jag hade runt 37 (som är feber för mej) men liksom det känns som jag skulle ha minst 38 grader.. det är jobbigt det här! jag orkar verkligen inte ha feber just nu, just denhär veckan då vi har utbytesvecka & allt. inte nog med att man måste stiga upp tidit liksom, då till är man dubbelt så trött hela dagen då man är sjuk. gaaah!
okej, sluttjatat om det!
men nu ska jag tvätta bort sminket, tvätta ansiktet, borsta tänderna & krypa ner under täcket och sms lite med gullet innan jag somnar, som vanlit. hehe :)
ser inte framemot morgondagen om jag är lika sjuk då också.. hoppas inte.

Kauhajoki

det blev en låång dag idag. steg upp klockan 6 och fast jag hade sovit jävlit dåligt pga. förskylningen (nivet, vaknar, måste snyta sej, helt täppt i näsan så man inte kan sova osv..) & hade feber så tog jag mej till bussen till 10 i 7 och åkte iväg till Kauhajoki med Sofia, Sofie var tyvärr sjuk hon.var framme ca. 20 i 8 och följde efter de andra för att hitta dit, hehe. under dagen var vi i par och tvättade varandras hår och fixade det, man fick så mjukt hår av produkterna som dom hade där. fick ta typ vad vi ville och fixa varandras hår :) när det var klart hämtade vi dockor som vi övade att göra olika salgs flätor på, bl.a. en hjärtformad fläta. slutade 20 i 3. men tvärr kom inte vår buss förrän 10 över 4 så vi gick runt i nåra affärer och därefter satte vi oss på ett mysik café, jag köpte en skinksmörgås & varm kaakao. alltså det var såå gott!! efteråt satt vi i solen vid busshållsplatsen och väntade på bussen. den åkte iväg en kvart för sent, typiskt. bara för att busschauffören stod ute och snackade. såå kom hem först lite över 5! usch vad lång dag det blev. men riktit roligt var det nog :)
väl hemma har jag bara latat mej framför tvn och datan, orkar precis inte göra ngt annat heller då man e sjul :s

orkar liksom bara inte

alltså nee, ja orkar verkligen inte bli sjuk!
en alltför slö dag idag, regnit väder, suttit
framför tvn & datan hela dan typ. har inte
gjort något vettit! helt slö & förskyld, jätte
ont i halsen har man och blää vad jag har
tråkiiiit! men liksom en dag som denna
orkar man bara inte göra någonting!

VILL HA SOL OCH MASSOR MED VÄRME,
VARJE DAG.

autch

Då börjar påsklovet dra mot sitt slut men kan nog bara säga att det har varit ett jättebra & rolig lov!
åkte till sommarstugan igår vid 5 tiden, vi var jag, sofie, emma, sabina, sara, simone och hannah. spelade ölspelet, "jag har aldrig..", grillade korv, snackade en massa & drack såklart. vi hade riktitgt roligt. senare kom även bennet förbi och sen robin, michael & alexander. och plötsligt kom det några till, ingen aning om hur de visste att vi var där men riktit skojjit iallafall :) snackade mest & sjöng oss hesa. de åkte vel hem vid halv 4 tiden? kanske. vi kröp ner under täcken så småning om och sjöng och lyssnade på musik. var otrloligt pigg. men då vi märkt att hannah hade somnat trots att vi hade musik på hög volymså bestämde vi oss för att försöka sova vi också, jag och sofie alltså ( de andra åkte hem ). såå somnade något mellan halv 5-5 tiden. en jätterolig kväll!
idag kom jag hem redan vid halv 1 tiden, åt direkt mat oc efteråt har jag bara tagit det lungt. nu väntar en vecka i Kauhajoki, vi har utbytesvecka. undrar hur det går där.. hehe. det blir iallafall tidigar mornar, tyvärr. men nej nu ska jag dricka upp mitt finrexin, har sjukt ont i halsen & förskyld. j*vlit jobbit! bara inte jag får feber nu också, har ingen lust precis.
hoppas alla haft ett lika bra påsklov som jag :)

sooooool

tja,
har varken hunnit eller orkat sätta mej vid datan under hälgen. vi har ju fått så vackert väder hit :) härlit!
i fredas blev det tjejkväll hos emma med film, "jag har aldrig.." & en massa snack. vid 2 tiden bestämde jag mej för att åka hem, alla började bli trötta. jag och hannah fick sjuss hem av henkka, en rätt så kul hemväg. haha. när jag kom hem somnade jag rätt så snabbt.

Lördagen blev jag överglad när jag steg upp och såg hur vackert väder vi hade, men såklart blev jag lite mindre glad då jag kom på att jag inte kunde njuta hela dan av vädret eftersom jag klockan 2 skulle jobba. men innan jag stack till jobbet iallafall såå satt jag ute på trappan en stund med elvira & åt påskägg. mumms. första gången i år som jag kunde sitta ute i endast linne & shorts :) som sagt drog jag till jobbet vid 2 tiden, annars lugn dag förutom vid 3 tiden då det klampade in 10 bussar in i abc & just innan jag skulle sluta, ungefär kvart i 9 klampade det in hela 13 bussar, hela abc var fullproppat! såå fick var en timme övertid. efteråt skyndade jag mej hem, duschade & gjorde mej klar. och ca 20 över 10 hämtade Robin, Andreas, Michael & Basse upp mej. en riktigt rolig kväll blev det :) körde runt i stan, var på förfest & körde runt lite till. efteråt bestämde sej dom andra att gå in på baren så jag gick med jessica. vi stod utanför night bird och snackade en stund med jens, träffade på jenna & även på savo och nåra andra. när det började bli en aning kallare bestämde vi, jag jessica & jens, oss för att gå över bron & till Ida. där var det fest men tyvärr hann vi inte va där så länge eftersom att de skulle till stan.vi gick till grillen var de andra var som inte hade gått in på baren och följde med dem. senare skildes vi åt & satt i olika bilar och sen kom Robin och Basse tibax :) vid 4 kom jag hem men de andra åkte till Sideby på efterfest, var trött nog för att åka hem.

Idag igen är det en sånhär vacker vårdag :) men lite varmare skulle det kunna va. Men närmare 15 grader är det nog för tillfället :) så idag blir det att åka till sommarstugan med tjejerna!
ha det bra :)

(ps.bilder kanske kommer senare)

PÅSKLOV

äntligen är påsklovet här! :) tyvärr bara 4 dar ledig men det är bättre än ingenting. (eller okej, 2 dar + hälgen). idag satt vi i kyrkan och tråkade ca 40 minuter, efteråt gick vi till skolan & skrev prov i geografi som gick sådär, efteråt blev det mat och på matpausen bjöd elevkåren på påskägg, godis och läsk :) gott. innan vi slutade hade vi också en lektion historia & en lektion modersmål. sen fick vi åka heeeem. mamma hämtade mej och vi gick in till talas för att kolla ifall vi hittade en present till Lotta som snart fyller. men direkt vi kom till klädavdelningen fastnade vi vid rea ställningen & drog åt oss nåra plagg, hoppsan :) så idag har jag köpt 4 blusar, en halsduk & nytt puder. såå ingen födelsedags present denna gång.
efteråt var vi en sväng till mataffären & sen åkte vi hem. prövade kläderna som passade perfekt (orkade inte testa dom i affären) och nu satte jag mej här. så himla skönt att inte ha något prov att läsa på. nästa vecka har vi utbytesvecka & det betyder att vi inte har nåra prov eller läxor, skönt!
nej nu ska jag läsa lite bloggar och sånt, sen ska jag nog se andra avenyn. måste ju passa på att ta det lugnt nu när det äntligen är påsklov. kom just på att vi har trend ikväll också, fan! jag som planerade att va med robin. nåå vi får träffas efter trend :) ha ett BRA påsklov!



pluggggg

snart är det dax för påsklov! :) men inte riktit än.. imorgon ska vi till skolan och direkt på morgonen till kyrkan, blää. efteråt går vi till skolan där vi skriver prov och kanske har nån lektion till och så slutar vi skolan 13:15 :) skönt. då börjar lovet.
annars idag har jag varit i skolan, började först 10:25 och hade två matematik lektioner, wow för en gång skull förstod jag mej på uppgifterna! efteråt hade jag en håltimme och  dagen slutade med gymnastik. spelade innefotboll. när jag kom hem åt jag & duschade, och sen gick jag iväg mot abc för att snacka lite med chefen om sommarjobbet. så nu är allt klar och jobba kommer jag att få och nu behöver jag inte diska lika mycket utan kommer att få va meera på salsidan nu :) kulit. iallafall. efteråt gick jag hem & pluggade geografi. vid 6 tiden bestämde jag mej för att ta en promenad/joggingrunda. så jag gick en sådär 8 km, gick emellanåt, joggade emellanåt. och såklart hade jag med mej rocky :) när jag kom hem pluggade jag lite till, kollade lite tv & gjorde 100 magmuskler och nu har jag just duschat och sitter här. men borde nog gå upp och fortsätta plugga. kan ju ingenting! men innan måste jag nog ta något att äta :) ha det bra!

sista drama lektionerna

idag blev det som sagt en lång dag igen, men som tur var så började jag inte skolan förrän 10:25 så fick sova nån timme längre än vanligt :) så min skoldag började med två tråkiga musiklektioner, därefter modersmålsprov som sket sej totalt, efteråt håltimme och dagen avslutades med matematik. klockan 3 hade vi drama, gjorde en hel de grejjer som vanligt.. och idag var det också sista gången i denhär kursen. men om ett par veckor åker vi över till sverige där vi ska shoppa & kolla hela 4 olika teatrar + ha jävlit kul på båten ;) hihi.
kom hem vid 6 tiden, fick sjuss hem med jenna. jag gorde iordning en stoor talldrik med frukter och satte mej i soffan och kollade top model. kände mej verkligen duktig då jag åt fukter, men endå av nån anledning sprang jag till mitt rum och hämtade pringlesburken som lämnat från hälgen. humpf!
nej nu ska jag se om bokandet fungerar idag, igår då jag skulle boka blev det helt konstigt och stog att det va ngt fel. får vel hoppas att det fungerar nu dåå!     annars ikväll blir det nog bara plugg för min del & gossip girl :)

MÅNDAG

En ny vecka har startat och måndagen är strax över. idag hade vi två modersmålslektioner & sen en mattelektion egentligen men just innan lektionen fick vi veta att ingvar inte var i skolan så vi fick ha håltimme. efter maten hade jag en till håltimme, då jag pluggade lite på mordesmål. efteråt en historia lektion & två geografi. då var skoldagen slut för vissa men jag + nåra till fick stanna kvar, vi hade nämligen drama. gjorde en hel del grejjer och funderade på hur vi ska ta oss till sverige då vi ska åka dit, skulle egentligen ta flyget men idag bestämde vi oss för at ta båten. det tar längre tid jo, men mycket mycket billigare. så ikväll ska jag beställa våra biljetter.
kom hem lite innan 6 och åkte nästan direkt till mormor och morfar eftersom att mormor fyller idag, grattis till henne :) <3
gott med tårta och allt :) vid halv 8 sjussade mamma hem mej, var tyvärr tvungen att åka hem tidigare, har modermålsprov imogon som jag knappt hunnit plugga på. fydå. undrar verkligen hur det ska gå, och på torsdag har vi geografi prov. usch usch!
men iallafall, nu tror jag att jag ska boka biljetterna och sen plugga lite till.
hejps :)

hälgen

tjah. söndag igen då och tyvärr har man inte påsklov hela veckan som flera har. men en ny period börjar imorgon.
i fredas var jag med robin, en stund hemma hos mej och sen var vi ute och körde en stund. robin sov hos mej och han vr tvungen att stig upp redan vid 7 tiden och åka iväg till närpes, han skulle iväg och hjälpa till med ett flyttlass till tammerfors. jag fortsatte sova & steg upp igen vid 11 tiden. kollade tv & var på datan, tills jag klockan 2 tog mej till abc för att jobba. slutade klockan 9 & då kom robin och jag blev hämtad av robin & vi åkte hem till mej. hemma hos mej gjorde vi en ny cdskiva och busade lite med Ronja innan vi stack iväg ut, körde mest runt hela kvällen och träffade folk, och vid 2 tiden bestämde vi oss för att åka hem och kolla en film som vi köpte på abc, bra film annars men vi kollade den inte till slut, blev så trötta.  idag iallafall, steg vi upp klockan 12, kollde lite på tv och vid 1 tiden sjussade robin mej till abc och han själv åkte hem. och nu är jag hemma igen, slutade för en halvtimme sen jobbet och nu sitter jag och slöar framför robinsson :) men egentligen borde jag plugga, fydå.
imorgon blir det lång dag igen, slutar halv 6 eftersom att vi har drama efter skolan.
hoppas alla haft en bra hälg :)

VASA

shopping i vasa hela dagen lång, kuul :) köpte en hel del grejjer, nästan allt från gina tricot men också lite grejjer från H&M. men det var rätt å jobbigt, med jätte jätte långa köar till provrummen, men det gick bra endå :) hittade bl.a. 2 par leggings, jeansleggings, 4 klänningar, en halsduk, ett bälte, 4 ringar (använder typ aldrig ringar!), ett armband, en långärmad blus med hög krage,  vantar, svarta byxor, 2 toppar.. hmm var det något mer? vet faktist inte. hehe :) men är otroligt nöjd med precis allt jag köpt! hihi. men ett par hundra euro fattigare blev jag ju också.. heh. var också och åt på Linda, gott med pizza. & så satt vi sen en stund på Wayne´s. vid halv 6 slapp vi hem med daniel :)
det var iallafall en riktit rolig dag med hannah! men nu ska jag kolla tv & ungefär om en halvtimme kommer robin :) sen ska vi se vad vi hittar på.

ändrade planer

godmorgon!
idag blev det ändrade planer, just innan jag gick och la mej, bestämde jag & hannah oss för att ta bussen kvart i 10 idag & åka till vasa. shopppiing! :) kuul. såå nu sitter jag här och är klar, ska snart åka in till esso dit hannah också kommer, och vänta på bussen :) äntligen shoppa! och det nya Gina Tricot som öppnat igår också, hihi :) nej nu måste jag dra, hejs <3

:)

fick våra byxor idag som vi beställt, svarta mjuksibyxor med namnet skrivet där bak med vitt. märkte idag också att jag börjar lära mej programmet lite bättre nu, förra gången var jag helt borta men idag gick det mycket mycket bättre! och det är bra, eftersom att det endast är 3 veckor kvar tills gymnastik vårfesten. har just kollat lite tv & proppat i mej vindruvor och nu ska jag så småningom krypa ner under täcket. som tur är fick vi veta idag att vi har ändrat schema imorgon, så vi slutar redan 13:15, skönt :) nej nu ska jag gå ner och tvätta ansiktet & borsta tänderna, sen sooova. sov gott :)
SISTA DAN PÅ PERIODEN! jihuu

lååång dag

Sitter just nu & njuter av de sista jordgubbarna, jo jag lyckades spara nåra tills idag :)
det blev en lång dag idag, som började med att vakna skittrött vid 7 tiden, var tvungen att stiga upp lite tidigare då robin börjar skolan halv 8 (då jag brukar stiga opp hehe..). dessutom gick vi och la oss senare än vanligt. plötsligt igår vid 11 tiden efter att vi proppat i oss tortillas (+ nåra jordgubbar) & kollat andra avenyn bestämde vi oss för att gå ut och köra en sväng.. och plötsligt tyckte robin att vi skulle åka en sväng till sommarstugan och se, trodde honom inte till en början men då han svängde in på vägen insåg jag att vi var på väg dit. haha. men länge var vi inte där, var bara ute en sväng och kollade.. jag som har blivit extremt mörkrädd på senaste tiden ville nog inte va kvar där länge. kan nog bara säga att det var kuusligt mörkt!
... skoldagen började med att skriva finska prov, tror att det gick bra men kan aldrig vara säker.. därefter två historia timmar (booooring!), två finska & en engleksa. då var skoldagen slut men kvar i skolan skulle vi va, eftersom att vi hade drama. riktit okejkul idag också :) tiden gick snabbt och jag är helt slut efter den långa dagen, men ännu är den inte slut. om exakt en timme har vit rend gymnastik & vi får våra mjukisbyxor som vi beställt. och innan trend kanske vi ska åka en sväng och hälsa på mormor och morfar :) såå, nu måste jag dra. hejhopp!

ps. snart hälg!

april april din dumma sill

tjabba tjena hallo!
onsdag idag och det börjar faktist kännas som veckan redan håller på att nå sitt slut, härligt :) vårsolen skiner ute och man får bara mer & mer vårkänslor fär varje dag som går.. men det skulle gärna få va nåra grader varmare tack!  hehe.
dagen började med att pappa lurade mej.. "var har du egentligen gått då dina skor är sådär svarta på sidorna?" jag bara "va? är dom?" han bara "april april". men fan, hur ska jag komma ihåg att det är första april när jag just vaknat! haha :D

iallafall..skoldagen idag gick snabbt, hade en kemilektion, två håltimmar, modersmål, finska & gymnastiken. haha, det första gymppa läraren sa när vi kom in i gymnastiksalen idag var att vi skulle ha ett snabbhetstest, och så tog han två killar för att visa vad vi skulle göra, springa till ena sidan och tibax typ, haha. alla bara va? neej! när han berättade om snabbhets testet. men plötsligt så sa han bara "nedå, april april. nu börjar vi spela" (typ) haha :D vilken lättnad. såå vi spelade volleyboll resten av lektionen, riktit roligt nog. efter skolan har jag mest bara försökt plugga på finska prov, men liksom orkar inte plugga så mycket.. men borde nog plugga nu den närmaste timmen, eftersom att robin kommer hit vid 8 tiden :) vet inte riktit än vad vi ska hitta på, men ska iallafall göra tortillas, mummsit :) OCH just de ja, köpte underbart goda jordgubbar idag! alltså jag var ju bara tvungen, liksom att fira att våren har kommit. så jag köpte en förpackning med stoora jordgubbar ii, dom vaa lite dyra men äh, dom va värt priset! första intefrysta jordgubbarna för i år :) gottttt!
nej nu måste jag fortsätta plugga, sen tv & vänta på robbbbban :)

imorgon blir det en låååång dag, eftersom att vi har drama efterskolan, så kommer hem först lite innan 6. huuh, jobbit. men tur iallafall att drama är så kul att man orkar med det.. också efter en lång skoldag.