today's work is done

nu är jag äntligen hemma från jobbet. det har varit en riktit lugn och bra kväll!
imorgon har jag som sagt sovmorgon, men funderar ändå på att gå och lägga
mej snart. måste stiga upp tidigt ändå för att tvätta håret och sånt... men ska
nog läsa lite i boken "i taket lyser stjärnor" innan jag somnar. lånade den av
linda eftersom att vi måste läsa en bok med nordisk författare i modersmål...
så den boken blev perfect, filmen är ju bra så boken borde ju nog också va
bra :) har inte börjat på den än, men idag blir nog de första sidorna lästa.
nej nu ska jag nog gå och göra mej i ordning för sängen, gonatt sov gott :)

FÖRRESTEN..


ni har vel inte missat att friends gänget har återförenats och att de
kommer att göra en film som kommer ut 2011!!! serien är ju så himla
bra & blev så jävla glad när jag hannah skickade addressen till afton-
bladet till mej och jag läste om filmen. ojojoj vad jag längtar! hoppas
den blir jättebra, det tror jag nog också att den kommer att bli :)
så titta in här alla friends älskare som missat artikeln!



30.09.09

halloj!
idag är det sista dan i september.. vintern bara närmar sej hela tiden och värmen har försvunnit. vill inte ha vinter och kyla, vill ha sommar och sol!
kom iallafall hem för en stund sen från en helt vanlig skoldag. dagen har bestått av 2x modersmål,historia, religion & engelska. fick även veta att vår religionslärare kommer att va borta imorgon så vi får sovmorgon! annars på torsdagarna börjar vi vanlit tid (8:45) men imoron börjar vi först 10:25 :) härlit!
för övrigt har jag inte något speciellt att berätta, så det blir liknanade gammalt vanligt inlägg. ikväll har jag ingen fritid heller, för klockan 4  sticker jag iväg till jobbet och slutar inte förräns klockan 11. hur ska ja orka? nej men måste bara tänka på pengar pengar.. så det ska nog gå bra :)

PÅ BÄTTRE HUMÖR

haha, ursäktar för mitt dåliga humör tidigare. var bara så trött osv...
men nu är jag på lite bättre humör iallafall :)
vid 6 kom jenna till mej, och lite innan halv 7 åkte vi iväg till fotokursen. kursen slutade 9 och sen var jag med jenna en stund på abc. efter det har jag kollat lite på tv och suttit här. kom där tidigare på att läxorna är ogjorda, hehe. men jag tror faktist att jag föredrar att sova. läxorna får lida.
ikväll fick även robin veta att han inte kommer att slippa hem i hälgen, fan också :( jag som såå väntade på att hälgen skulle komma och jag ska få träffa honom igen <3 nu är det hela 2 veckor kvar, om inte 3 eller 4 :'( nej, nej, jag vill inte vänta så länge.. jag saknar honom <3 hatarjävlamilitärskiten. kan dom inte bara släppa hem dem varje hälg..
nu återstår iallafall endast 2 skoldar i denna vecka, eftersom att vi är lediga på fredagen. sköönt!
men nej nu ska jag tvätta bort allt skit från ansiktet och sen krypa ner under täcket, gonatt :)

dessa bilder hade jag med mej idag till fotokursen,
temat var porträtt:



...

oj shitt, det blir nog att se gossip girl istället, såg just att det kommit upp ett till avsnitt :) jeeeej!

29.09.09

äntligen är finska provet skrivet och nästa prov är först om ca. 3 veckor :) härlit! men har ju en hel del läxor förståss :s slutade vid 2 idag, och sen slapp jag hem med simone. har väldigt tråkigt och funderar på vad jag ska göra, kanske ta och göra iordning lite mat och kolla dagens avsnitt av andra avenyn? maybe. om jag inte kommer på något annat att göra såå..
ikväll kanske jag och hannah ska se film och sen har vi fotokurs. men får se hur det blir nudå.. vill så gärna lära mej ta & redigera bra foton och inte bara ta vanliga tråkiga foton. men de andra verkar inte orka gå på kursen fast det bara är varannan tisdag och det är tråkigt att gå själv... gissade att de skulle ge upp. måste man gå ensam igen då! varför ger alla direkt upp alltid för att det är för länge och blablabla... vill man lära sej så ska man ju faktist försöka också + att man får en gymnasie kurs för det. och 2 ½ timme på 2 veckor är faktist inte mycket! typiskt..


inte nog med det, känner att skoltrötten är på väg.. nej fan jag vill inte bli skoltrött, då blir allt bara så himla jobbigt! men vad ska man göra för att inte bli skoltrött, ja vill verkligen försöka förbättra mina betyg men det är svårt när man inte vill minnas något av det man läser och har så himla mycket att läsa på att det är omöjligt att få alla olika ämnen intryckt i gärnan på en kväll. argh! jobbit. nej okej jag skaa försöka tänka positivt! men det är svårt..
varje gång en ny skolvecka börjar längtar jag bara till hälgen och på att robin ska komma hem, han får mej att bli på så bra humör <3 han e verkligen bäst!

nej nu ska jag se andra avenyn & äta något, ursäkta för ett väldigt tråkigt inlägg :) haha


28.09.09 PLUGGKVÄLL

denna kväll består (nästan) enbart av pluggande. det jag måste plugga
på ikväll är:
323 finska ord
64 finska meningar
finska grammatik
70 engelska ord
matteuppgifter

otroligt mycket! tror ni jag kommer att klara det? nej det tror inte jag!
satsar mest på finska, för det har vi prov i imorgon första lektionen.
sen om jag orkar plugga på engelska (som jag iofs borde göra) och
matte är en annan sak. vill ju så gärna kolla på gossip girl också (a)
men okej, det går ju inte bättre med att sitta här och klaga på hur
mycket jag måste plugga på. nej nu är min paus slut för denna gång
och jag ska fortsätta med pluggandet. hadetsåbra!

27.09.09

uppdatering kommer troligen imoron.. eller på tisdag.
har varit hela hälgen hos robin, men nu har han åkt
ner till dragsvik igen... för ikväll & imorgon kväll är
det enda som gäller - PLUGG! läxor + finska prov.

fan vad hägarna går snabbt förbi..

läggdax NU

lite läxor gjorda, inte så mycket pluggande
men nu ska jag iallafall krypa ner under täcket!
imorgon är det fredan och jag får äntligen va
med älskling en helt hälg. har inte träffats
sedan förrförra hälgen, eftersom att han inte
slapp hem förra hälgen. iih saknar honom <3
hoppas iallafall att skoldan imorgn går snabbt.
gonatt, sov gott :)

homework hero

hahahahahhahaha! precis vad jag behövde, nu kan jag göra mina läxor...

min mage spräcker snart

kom just hem från crazy cat, var där och åt med jenna & hannah. helt onödigt att jag beställde mat eftersom att jag knappt åt hälften, blev så jävla mätt. (usch känns som jag spyr snart - så jävla mätt är jag!) slöseri med pengar eller vad! åh blir så arg på mej själv när jag slösar pengar på onödig & ännu till onyttig mat... grr!
nu borde jag göra alla läxorna men ååh vad jobbigt, orkar inte! men måste måste måste. borde också plugga till finska provet vi har på tisdag. trodde jag hade hur mycket tid som helst på mej att plugga. men hoppsan nu är det redan torsda kväll och imorgon efter skolan ska jag va med robin och kommer vel inte hem förräns på söndag kväll och då har jag bara måndags kvällen kvar att plugga på.. :s shitt! jag måste verkligen plugga på all den lilla lediga tid jag har. så nu: plugg plugg plugg, eller nej vi stryker det sista plugg-ordet och skriver in sooova istället! mycket bättre! plugg plugg soooova
imorgon är det hääääääälg

24.09.09

Tja!
igår åkte vi iväg till vasa vid halv 4. shoppade lite, åt på subway & träffade felicia. efteråt åkte hannah hem och jonas hämtade upp mej och vi åkte till deras lägenhet. jag bytte om och gjorde mej klar, sen sjussade han mej tillbax till torget. träffade jenna och gick upp till sky bar med henne, de andra var också där. var ute och rökte och träffade på basse & lågge. sen gick vi ner och ut en stund och sen in på amarillo. drack nåra väldigt goda drinkar, men det värsta var ju att man fick vänta så länge på att beställa drinkarna, fullt hela tiden.. men det var det värt :)
senare gick de andra nån annanstans och jag och sara lämnade där och väntade på sofie. när hon väl kom så köpte vi en varsin drink.
senare gick vi upp till sky bar igen, dansade lite och så. träffade även på meri och hennes kompis när vi var ute på rökpaus. efter en stund gick vi ut, men det var dumt gjort. eftersom att man inte slapp in längre. de började kolla åldern på precis alla som gick in såå.. nej. men vi var ute. gick till café de paris och beställde en cider, och träffade på nåra vänner. sen gick jag och sofie runt lite och träffade på TG. så vi följde med honom till hesburger, satt där rätt så länge.. tills alla skulle hem typ och jag ringde syrran och vi fick sjuss hem av jonas. riktit bra kväll! :) men skulle gärna varit ute längre..
men kan inte tro att det är torsdag idag, hallå det är ju söndag förfan. haha. nej men så känns det iallafall.
idag steg jag iallafall upp vid 10. vi kollade lite tv en stund. och sen gick jag och syrran till stan. köpte en blus och en klänning. sen åkte jag hem med jenna, heidi och matilda.

några bilder från igår...



23.09.09

tja! idag slutade jag vid 13:15. skoldagen idag bestod av 2x modersmål, historia, religion & engelska. direkt jag kom hem började jag göra mej i ordning och packa.. vid 3 tiden kommer hannahs och hämtar mej och vi åker iväg till vasa :) blir vel lite shopping och sånt, sen ska jag till syrran och därifrån sen ut ikväll :) hoppas på en riktit bra kväll! hinner inte skriva så mycket nu för de kommer troligen ganska snart så jag måste göra mej klar för att åka.

men dagens outfit hinner jag
iallafall ladda upp:


mitt lilla fejs och jag

haha, denhär låten hittade jag & hannah för nåra veckor sen. hade laddat
ner en grillparty cd och där kom den med.. haha! asbra ju


tröttis

usch vad trött jag är...
men nu ska jag nog försöka plugga lite på engelska orden och sen krypa ner under täcket.. är helt slut!
har bara suttit framför tv ikväll typ. kollade nåra friends avsnitt tidigare, sen salatut elämät. nä det var slut så gick jag upp till datan och med en skål med hallon & kollade på andra avenyn. men mitt i så hade jag en paus och snackade i telefon med älskling en stund :) på torsda kommer han heeem!
okej, next: bestämma kläder & packain för imorgon kväll, tvätta ansiktet & borsta tänderna osv.. plugga in engelska orden & sen sooooova!
puss ha det bra!

22.09.09

hallo!
idag är jag trött, har huvudvärk och vädret är grått & trist. så jag orkar typ inte med nåågot! orkar knappt sitta framför datorn. borde plugga in engelska orden men jag är för lat.. och trött. så jag lär mej endå ingenting :s blä. vädret som gör en så trött.
men jo, idag hade jag iallafall en liten sovmorgon. började 09:35. hade historia, 2x engelska, geografi, matematik och finska. fick även veta att vårt finska prov som vi skulle ha på fredag flyttas till nästa veckas tisdag :) vadbra! då kanske jag kan åka till vasa imorgon iallafall :) det är ju vasa by night imorgon och jag funderar om jag ska åka dit. eller ska iallafall till vasa och shoppa lite med hannah efter skolan men sen kanske jag lämnar där :) hoppas bara det inte regnar :s men men, får se hur det blir!
nu ska jag iallafall kolla tv eller något. kanske friends :) hehe! ha det bra..

idag såg ja ut såhär:


21.09.09

tjoolahopp!
läget? med mej är det bara bra, även om den jobbiga perioden nu fått sin början.. skoldagen idag såg ut såhär: finska, modersmål x2, engelska, håltimme, geografi, håltimme. så vi slutade klockan 2. gick ner på stan med simone & sabina och sen åkte jag hem med jenna. vid halv 4 sjussade vi marielle till bussen, hon åkte tillbax till helsingfors. och sen åkte jag & mamma och hälsade på mormor och morfar :) kom hem med en påse full med kläder, igen! hehe :) problemet är bara att det inte ryms mera kläder i mitt skåp! måste fixa det på något sätt, eller helt enkelt bara trycka in dom där..
när jag kom hem var jag otroligt duktig och satt vid skrivbordet & pluggade i 2 timmar (obs 2 timmar)... tror aldrig jag suttit och pluggat på endast läxorna så länge. hoppas jag lyckas fortsätta i den stilen :) måste bara försöka!
snart ska jag kolla tv och sen vet jag inte. kanske sätta mej här igen en stund, men sen senare ska jag iallafall plugga liite till innan jag går och lägger mej.. hoppas jag att jag gör iallafall!

bara för att jag vill på kryssning NU!
och för att jag saknar robin jättemycket <3


20.09.09

tja!
igår var det då tjejkväll.. mötte hannah vid abc, vi köpte mat och sånt, och sen lyckades vi också cykla hem med allt, 2 matkassar och hannahs rätt så stora väska på en cykel. haha! vi lyckades iallafall! hemma hos mej kollade vi filmen "i taket lyser stjärnorna", helt bra film. i slutet av filmen kom även Linda hit. vi satte oss vid köpsbordet och snackade och spelade kort. sen kom simone och senare kom sofie och ännu senare emma & bennet en sväng. satt och snackade, spelade guitar hero och sånt. sen började vi kolla friends och vid 12 tiden åkte de andra hem och jag & hannah fortsatte se friends. drack redbul och hade nåra rökpauser emellanåt och så höll vi oss vakna och kollade hela 19 avsnitt av friends i rad. gick och la oss vid 8 imorse, även om vi inte var så trötta. men var ju nästan tvungen, haha! kunde inte riktit sova men halvosv iallafall i ca. 6½, så vi steg upp ungefär halv 3. satt vid datan och sen cyklade hannah iväg hemåt..
snackade lite med älskling i telefon just och annat har jag inte gjort, men snart blir det tortillas och så ska jag kanske se gossip girl :) ikväll blir det iallafall en liten spelkväll med marielle & jenna!


ikväll ser jag ut såhär:



19.09.09

Tjenare!
igår kväll var jag & jenna ute och cruisade runt lite.. snackade en stund med anna, rebecca, marie, susanna & josefi och sen träffade vi även på emma & bennet. körde runt mest, skrattade, snackade osv.. lite innan 12 blev vi hungriga och även väldigt snåla på grillmat så vi bestämde oss för att gå till grillen, då följde även 2 finnar med. så vi körde runt med dem tills lite innan 1 då vi bestämde oss för att åka hem och sooova.
idag steg jag upp vid 10, försökte sova längre men nej det gick inte.. kollade lite tv och sånt. sen fixade jag syrrans hår som ska på bröllop idag :) alla andra åkte till vasa tidigare och nu just åkte även marielle så  nu är jag ensam hemma! ska städa, duscha och göra mej klar. sen ska jag möta upp hannah vid abc, vi ska handla lite mat och sånt och sen dra hem till mej. -> tjejkväll ikväll för en gångs skull! :)
hoppsan, kom just på att jag inte ätit någon frukost.. kanske dax?
ha en jättebra lörda allihopa :)

fotograferade syrran lite också :)
blev ett x antal bilder.. här är
iallafall en av dom :) hehe


hääääääääälg

haha, otrolit skön skoldag! hmm, ca 15 minuters lektion. fick ett papper med 4 uppgifter, vi skulle va två & två och välja en uppgift. jag & linda valde en uppgift där man skulle gå till en affär och kolla något med nåra varor såå vi stack ner till stan. sen kom hannah, simone & madde. och sen åkte jag & hannah hem med jenna, kom hem för en stund sen och nu har det börjat regna.. usch vilket väder. vet inte vad jag ska göra de kommande timmarna men troligen kommer jag att sitta här en stund nu och sen kanske jag ska sy något :) om jag orkar.. senare ikväll, vid 8, kommer marielle hem :) sen senare när jenna slutat jobbet ska vi kanske ut, får se vad vi hittar på :)

MEN NU ÄR DET IALLAFALL HÄLG

dagens outfit



18.09.09

tjeenare!
sista sovmorgonen är nästan över, gud så sorligt. tänkte sova lääänge idag, men nej jag vaknade 09:10 och kunde inte somna om eftersom att jag var såå pigg! alltså varför? det händer aldrig annars men såklart sista sovmorgonen. hehe! jag som alltid sover så länge ja kan.. men iallafall, så jag steg upp, fixade lite frukost och satte mej framför tv och kollade nåra avsnitt av friends. snart klar med andra säsongen :) nu ska jag snart börja göra mej klar och lite över 1 ska jag till skolan. har skola 13:20-14:05 idag, geografi. kvällen är ännu inte planerad, men får vel se hur det blir :) hemma tänker jag inte sitta. ha det bra!


17.09.09

ojoj, har inte hunnit starta datorn förräns nu!
idag åkte jag vanlig tid till skolan med bussen. första lektionen hade vi geografi, sen lyssnade vi på någåt om FSS. men vi satt mest och skickade roliga bilder via bluethoot till varann så vet inte riktit vad hon berättade.. sen hade jag 4 håltimmar, satt mest och snackade & spelade kort men var också ner en sväng till stan. madde bjöd mej och linda på en munk + att jag köpte lite choklad & en tripp. mumms! de två sista lektionerna hade vi gymnastik.. vi var på länk, eller okej vi tog en annan väg och satte oss ner i gräset, snackade & rökte. sen när klockan blev så pass mycket att det var dax att va framme, gick vi till skolan. sen blev det fotboll i ca 10 minuter.
åkte hem me bussen, åt god korvsoppa, gjorde mej klar & sen sjussade pappa mej till jobbet. kom hem för ca 15 minuter sen och nu ska jag antingen börja se på gossip girl säsong 3 eller kolla friends, eller kanske båda? ;) tänker inte sova tidigt idag eftersom att jag imorgon får sova lääänge + att det är min sista sovmorgon på länge :( snyft!

sov gott

okej, klockan är alltför mycket för att
börja skriva något långt inlägg. men har
haft en riktit bra kväll på jobbet och nu
är det dax för mej att soova :) gonatt!

16.09.09

tja bloggen!
blev ingen uppdatering igår kväll nej.. kollade ca. 6 avsnitt av friends och sen ringde hannah och jag gick och mötte upp henne. vi satt och snackade en stund och sen kom jenna & anna och hämtade oss, och vi åkte iväg mot stan. halv 7 hade vi fotokurs, började på systemkamera kurs. helt okej :) även om jag inte kände mej så frisk under kursen, hade huvudvärk, kände mej varm och febrig :s men det blev bättre sen. kursen slutade vid 9 och efter det var jag och hannah ute en stund och fotograferade lite. sen promenerade vi åt varsitt håll - hem alltså. härlit väder :) pratade med älskling i telefon också medans jag gick, saknar honom såå & han slipper inte hem i hälgen :( snyft! <3
jag kom hem 5 i 10, perfect till andra avenyn. så jag tog nåra frukter + en chokladpudding och satte mej framför tv:n. efter det kollade jag salatut elämät och somnade nästan i slutet. hehe, vet inte hur jag kunde va så himla trött.. eller okej, jag hade nästan feber. men annars om kvällarna brukar jag inte va trött utan jag brukar gå och lägga mej för att jag måste. nu kunde jag inte ens sätta mej vid datan, ville bara lägga mej ner och sooova, och det gjorde ja! :)
idag hade jag iallafall sovmorgon, började 10:25 hade en religionstimme, mat och en till religionstimme. sen var vi också tvugna att gå iväg lite tidigare så vi skulle hinna med halv 1ans buss. så slutade ca 12:10. skön dag.
nu ska jag nog sätta mej i soffan och kolla nåra friends avsnitt och vila så jag orkar jobba ikväll, 16:00-23:00.

15.09.09

hello! kunde inte uppdater igår kväll eftersom att mitt internet inte ville samarbeta med mej.. så jag gick och la mej tidigt istället :) innan det var jag en stund på abc med jenna & hannah.
idag hade jag 2 timmars sovmorgon, men steg ändå upp redan 8. duschade och gjorde mej klar i lugn och ro. när jag var klar gjorde jag en ordentlig frukost och satte mej i soffan & kollade 2 avsnitt av friends, började på andra säsongen! lite över 10 gick jag ut för att vänta på bussen som kom ca. 10:25. vi som åkte med bussen till skolan kom ca 15 minuter försenade och de hade hörförståelse i finska (som ingen hade sakt tidigare).. vi kunde ju inte gå in och störa mitt i så vi hade inget den lektionen. sen blev det mat och efter det en lektion finska. vid halv 1 gick vi till sportplan för att se lite på finnkampen (= iidrottstävling, svenska skolan mot finska skolan) som var i full gång. men efter en stund gick jag & hannah till stan och mötte emma, sofie & linda. satt på nåra stenar vid vattnet med solen skinandes mot oss, oj vilket härlit & varmt väder vi har idag :) sen stack linda. jag & hannah mötte upp jenna som vi åkte hem med och sofie & emma skulle till cc.
när jag kom hem var jag på en liten promenad med rocky & nu ska jag göra ordning något att äta & kolla friends :) ha det bra!
dagens outfit:

bättre ordning i skåpet..


resultatet blev såhär.. har 4 ½ klädskåp som jag använder för mina kläder,
de ryms inte alla i mina tre i rummet så måste använda 1½ utanför i hallen, hehe ;)
tog även bort lite kläder som jag inte anväder längre eller jag vuxit ur och
 de kläderna ska vi ge till nåra av asylsökanden/flyktingarna som kommit hit.
schysst va?


nyårsmordet



hehe gjorde mej nuförst medlem på youtube så att jag kan ladda upp egna
filmer.. haha e ju nästan bara tvungen att ladda upp denna film som jag &
mina småkusiner gjorde för nåra år sen.. hmm kanske 3 år sen? eller kan
det va 4 år sen? nej ja vet inte.. men det var ett tag sen iallafall! hehe.

städar som bäst...




14.09.09

tja bloggen!
idag hade jag endast 1 lektion, religion. riktit onödig dag. började 09:35 och slutade 10:20, men åkte ändå vanlig tid med bussen till skolan. efteråt hämtade pappa mej och vi åkte via affären och handlade lite mat och sen hem. väl hemma fixade jag frukost åt mej själv: en stor jättegod smörgås med ost, skinka, tomat & sallad. en kopp varm kakao, och inte vilken kakao som helst utan en speciellt god sort. ett juice glas. och en mandarin. sen satte jag mej i soffan med en filt runt mej och kollade de 4 sista avsnitten i friends säsong 1! :) lånade säsong 2 idag av hannah, så snart ska jag börja se den.. iiiii
okej nu har jag suttit alltför länge här vid datan. nu är det dax för mej att dra ut alla mina kläder ut min garderob och få lite ordning på dem! och försöka ta bort lite kläder, det är överfullt!!!!

dagens outfit:


brrr.. kylan håller på att tar över

som sagt blev det ändrade planer tidigare och jag träffade hannah. vi satt och snackade en stund och sen cyklade vi till lappfjärd och mötte upp linda. satt i parken och snackade tills 9 ungefär då vi alla cyklade hem.. usch vad det börjar bli kallt om både mornarna & kvällarna. fyy, gillar inte kyla - vill ha värme!
när jag kom hem tänkte jag sätta mej vid datan direkt men pappa kollade något så jag satte mej framför tv med en skål med vindruvor istället och kollade top model 12 som jag spelade in tidigare ikväll. nu sitter jag bara här under en mjuk filt & fryser, fan fyser överallt nu när det är kallt ute! ogillar. nej nu ska jag nog försöka krypa ner under täcket så kanske man får lite värme.
fick förresten veta tidigare att robin inte slipper hem nästa hälg eftersom att de ska ha övningar, åh vad jobbigt :( saknar ju honom redan jättemycke! <3

gonatt!

ändrade planer

ska ut med hannah en sväng, så det blev inget "endast tv & data kväll
heller.." hehe. hahaha - bild på hannah från hälgen! :D

hälgen kom & gick, nu börjar en ny vecka..

halloja!
har inte hunnit uppdatera under hälgen.. var hos robin från freda tills idag :) i fredas kollade vi typ film & tog nåra drinkar medans vi väntade på michael. när han äntligen kom lite innan 10 så åkte vi till stan & på vägen hämtade vi upp hannah. körde mest runt, drack, pratade osv. sen blev det en sväng till grillen och så småningom hemåt. gick väl och la oss vid 2 tror jag..
på lördan sov i ända till 1. sen la vi oss på soffan och kollade tv typ hela dan, haha. nej inte riktit men nästan. kollade nåra filmer, lite på rederiet, grillade, åt och sånt. tittade också på bilderna som de andra hade tagit på olycksbilen, usch vad bilen var skrot :s ajaj. på kvällen var vi ute och körde en sväng, var och hälsade på nicklas & timo som var hos timo och drack. sen visade robin mej var de tar upp potatisar och jag fick köra bil, de så kuul! vill ha mitt körkort nuuu! längtar verkligen tills jag fyller 18.. "nåra" månader kvar :) sen åkte vi hem igen och la oss på soffan och kollade en wallander, efteråt la vi på ett avsnitt av rederiet. men tydligen hade vi båda somnat rätt så snabbt och när vi vakna var avsnittet slut. hehe. så vi gick och la oss.
idag steg jag upp vid 8 och gjorde mej ordning. (försökte även få upp robin men det e svåårt). men sen när jag var klar och vi var tvugna att åka iväg så tvingade jag upp honom. han sjussade mej till jobbet som jag började klockan 9. slutade klockan 4 och gick hem. efter det har jag inte gjort något speciellt alls. men ikväll ska jag iallafall ta en riktit lugn data/tv kväll, har jag tänkt mej :) hoppas ni haft en riktit bra hälg, för det har jag iallafall haft!

just ja, gosat med dehär söta katterna
har vi också gjort en hel del under hälgen :)


kanske det märks? :)


hemma

kom hem från skolan ca. halv 3 och innan det var jag med jenna och kollade på systemkameror, men hon kunde inte bestämma sig vilken hon skulle köpa så hon ska fundera ett tag. när jag kom hem åt jag ris och typ köttgryta & kollade 2 avsnitt av friends. hade tänkt åka med till vasa idag för att hämta grejjer som lämnat kvar i bilen från olyckan men tyvärr var bilen full så vi kunde inte åka med. men istället ska jag nu göra mej klar & efter det sjussar mamma mej till robin. ska vel börja ta lite hos honom och sen senare ska vi ut :) hoppas på en rolig kväll!
ha en jättebra hälg! får se om jag hinner uppdatera.


juste, kom på att jag inte har visat någon bild på vår jättefina tråta
som jag och sofie gjorde till emma! :) hehe


godmorgon :)

idag steg robin upp lite innan 11 och åkte hem för att jobba lite, och jag steg upp några minuter senare. städade upp lite i rummet, satte in alla kläder i garderoben och såå.. men fortfarande behövs det städas mer, speciellt damsugas. sen gjorde jag mej i ordning och tog lite foton, så idag kommer det även en bild på dagens outfit.
om ca. en halvtimme ska syrra sjussa mej till skolan, för en geografi timme.. hmm känns lite onödigt eller?
nej nu måst jag dra till skolan, hörs senare :)

dagens outfit


tv kväll

det blev visst en kväll framför tv:n ikväll! har suttit och kollat idol och ätit varma smörgåsar med robin, janica, jonas, daniel och lotta. efteråt kollade vi även nåra avsnitt av friends :) nu sitter robin, daniel och lotta kvar och kollar på grannfejden men jag fick nog av att kolla på tv, hehe. har lust att gå ut en sväng efter att ha suttit fastklistrad vid tv:n nåra timmar.. men måste se vad robin tycker om den idén, hehe :)
imorgon kan jag iallafall inte precis kalla det skoldag, börjar 13:20 och slutar 14:05 & däremellan har vi geografi. efter skolan ska jag och kolla på en systemkamera med jenna, hon kanske också ska köpa en :) och sen blir det väl antagligen att åka hem. men kvällen är ännu inte planerad, det får vi se imorgon hur det blir :) puss gonatt

latat i soffan nåra timmar..

Nu har jag slappat i soffan framför friends i nåra timmar :) det är ju såå bra!
+ att jag har mumsat i mej lite mer än en halv chokladplatta. fan jag som
skulle minska på godiset! hehe, det gå bra eller hur? men också en hel skål
med jordnötter - dom e vel inte så dåliga?
Robin skulle komma hit för nån timme sen men han var tvungena att jobba
lite mer hemma, så han kommer lite senare. men fram tills dess har jag
ingen aning om vad jag ska göra.. borde städa rummet men nej, jag orkar
inte! hehe, laaaaaaaat. kommer vel att sluta med att jag sitter här och
surfar runt på netet eller sätter mej ner i soffan och kollar nåra friends
avsnitt till :) hmm... ska vel ta och spela lite bitch, hannah har fått mej att
bli beroende av det spelet! (på blip)

10.09.09

Hejsan!
idag försov jag mej lite, steg upp vid 07:50. men jag var liksom så trött så jag skyndade inte ens utan bara tog det lugnt & sen när jag skulle gå iväg till bussen så kom jag på att jag måste hitta mina joggingskor.. och de var ju inte sådär jätte lätta att hitta upp så när jag äntligen hittade dem och skulle springa iväg till bussen så hann jag bara till postlådorna då jag hörde att bussen kom.. så då var det bara att gå in till mamma och be snällt om sjuss till skolan :) hehe. & hon var snäll och sjussade mej.
första lektionen hade vi geografi, gjorde någon uppgift. därefter 4 håltimmar, spelade mest kort och snacka skit. till mat idag fick vi fiskpinnar med tartarsås - typ allas favorit mat i skolan? hehe iallafall min! mumms. de två sista lektionerna hade vi gymnastik - coopertest + friidrott. försökte att nå 2400 m men kom bara upp till 2180 meter, men jag är ändå jättenöjd! med tanke på att jag inte tränat alls på skitlänge och bara ätit en massa onyttit och så, så trodde jag inte att jag skulle komma över 2000 m. nåja, nöjd blev jag iallafall. efteråt stötte vi lite kula och kastade spjut och sen fick vi åka hem. nu ska jag ta en varm & skön dusch och sen kanske sätta mej ner framför tv:n och kolla friends tills Robin kommer :) ha det bra!


det blev ca 5 ½ varv runt banan. 2180 meter


hejsan hoppsan


kom för lite mer än en halvtimme sen hem från jobbet. fick sluta hela 25 minuter tidigare idag, skööönt :) kollade lite på idol, men bara typ slutet och efter det har jag bara suttit här.. läst bloggar och sms:at. men ska nog snart krypa ner under täcket, börjar vanlig tid imorgon. usch då. och liksom "jättebra" dag, först 1 lektion geografi (tror jag) sen 4 håltimmar och sen två gymnastiklektioner - coopertest + friidrott. helvete! som om inte min kondition skulle försvunnit under sommaren? kommer att gå så dåligt. hehe. annars gör det ju ingenting men de ju inte så kul om man typ lämnar sist :) nej nu ska jag bara spela bitch en gång & sen sooova. gonatt :)


pusssssssss
saknar dej


090909

imorse var jag trött!
skulle endast ha religion idag, så jag bestämde mej för att lämna hemma.
så i stället har jag suttit och kollat friends i ca 2 timmar och nu ska jag göra
hälsokunskapuppgifterna, sen duscha & göra mej klar för en kväll på jobbet.
har ingen lust, men vem säger inte ja till pengar? :)
åh, har så mycket jag borde göra men liksom jag orkar inte. är så lat! måste
nog komma på något sätt att orka. rummet har ännu en gång blivit stökigt
pga. alla kläder som jag tog hem från mormor och morfar som inte ryms i
något av mina alla klädskåp osv. blah, nån som vill komma och städa mitt
rum? hehe. nej nån dag ska jag nog göra det. bara jag orkar. okej jag SKA.
nej nu måste jag verkligen börja med hälsokunskapuppgifterna och hoppas
på att få dom klara. hadetbra!

brüno var inte så bra som jag trodde...

 


Tja! Kom för en stund sen hem. Har kollat Bruno på bio med Jenna & Hannah, den var vel helt okej men absolut inte bättre än Borat! Tror nog att jag hade en aning för stora förväntningar av filmen, trodde den skulle va mycket bättre & roligare. Om den första filmen är bra blir inte de andra filmerna lika bra, tycker jag. Klart att det finns undantag men det brukar va så. Efteråt cruisade vi runt lite & satt vid abc (som vanligt) hehe. skrattade en massa åt helt konstiga saker, haha! ni e så bra. Men efter allt skratt och snack bestämde vi ändå oss att åka hem rätt så tidigt. Funderar på att gå och lägga mej snart, även om jag har sovmorgon. Men måste kolla med sjussen också så jag slipper in lite senare :) hoppas!
Kom förresten på att jag inte gjort hälsokunskap nätkurs uppgifterna som ska va klara på torsdag, och imorgon vet jag inte om jag hinner eftersom att jag jobbar på kvällen. Men måste nog bara försöka innan det. Tror jag måste skriva en påminnelse på telefon - så jävla glömsk e ja! kommer säkert glömma att skriva påminnelsen också.. hehe.
nej nu ska jag surfa runt lite på netet och sen göra mej redo för natten! puss


en bild från england. var till Newquay, härlit ställe


08.09.09

8 september idag & det betyder att
jag & robin varit tillsammans 1 år och 7 månader :) puss



igår blev jag upphämtad av robin mamma & bror och vi åkte hem till honom. träffade robins pappa & christian för första gången på ca. 2 veckor nu. de kom hem från sjukhuset för en vecka sen och de mår faktist otroligt bra! jag trodde nog inte att det skulle bli bättre sådär snabbt. klart att de har lite ont, kan inte gå ordentligt osv.. men de mår iallafall bra och får va hemma :) satt mest och pratade runt köksbordet, sofie (christians flickvän) var hemma också. robin grillade älgkött och sen åt alla älgkött och pomfritt medans jag åt köttbullar och pomfritt. hehe jag vägrar att äta älgkött! usch. sen kollade vi på typ kunde det va sista avsnittet av tusen börder tror jag? helt bra. sen somna vi väl vid 1 tiden ungefär.
idag steg vi upp vid 08:50 och 09:05 sjussade robin mej till skolan. hade finska från 09:35-10:20 och sen 4 håltimmar. skolan avslutades med att FST5 kom till skolan och hade något som de kallade gameshow. alla skulle springa efter en moped som hade en stor sedel på sej och den som fick sedeln vann 50 €. + att det var 3 st som var utklädda till djur som jagade oss och den som blev fast var tvungen att göra 10 situps eller armhävningar, tror nog inte att något gjorde det! helt okej. så tror att det kommer att komma i tv och så ska det sättas upp på x3m´s websida. hehe..
nej nu ska jag ladda upp lite bilder på bilddagboken.se, har fortfarande massa med bilder att ladda upp från england! puss hej, ha det bra





kort snabbt inlägg

ja okej, ja säger alltid för mycket. inga nya bilder idag på på facebook heller, bara på bilddagboken. har inte laddat upp nåra nya bilder på facebook på evigheter! dax att göra det kanske? :) ska försöka!
okej nej nu hinner jag inte skriva mer, fick ett sms att jag snart blir upphämtad så hejsvejs! kvällen kommer jag att tillbringa hos älskling så kommer nog inte att uppdatera förrens imorgon efter skolan.

07.09.09

skönt att va hemma tidigt från skolan. pappa sjussade mej till skolan till 09:35 och var på stan medans jag hade lektion så jag slapp hem med honom också när vi slutade 10:20 :) perfect! hade en lektion religion idag men endå tog jag med mej fel böcker, haha. smart jag är! för övrigt borde jag städa rummet igen, men jag orkar inte! nej, inte idag.. det får bli imorgon, hoppas ja. e slö, trött & mår lite dåligt :s men ska nog snart mysa mej ner i soffan och kolla friends. senare kanske jenna kommer över och kollar lite gossip girl och ikväll hoppas jag på att få träffa älskling :) <3 ska försöka ladda upp lite bilder på typ facebook senare också, om jag orkar. hehe är lite trög på att ladda upp bilder..

x

hej
okej, nej jag orkar inte skriva
allt för trött.. slutade jobba för
40 minuter sen, nu är det dax
att sova. gonatt!

imorgon: skola 09:35-10:20

06.09.09

ojojoj vad tiden gått snabbt och inte har jag hunnit uppdatera heller.. men får vel berätta lite mer idag då. i torsdas var jag ute med jenna och hannah en stund, var på abc och sen med matilda, anna, josefi och rebecca på glass till camping. lite över nio åkte vi till abc, robin hade just kommit. satt fortfarande där ganska länge, och fan vad vi skratta. speciellt jag & hannah. alltså allvarligt, man kan inte ha det tråkigt när man är med henne!  sen senare när vi inte orkade sitta där längre så sjussade jenna hem mej & robin och vi gick väl och la oss rätt så tidigt. på fredagen steg han upp tidigare, de skulle samla in pengar (det var därför han slapp hem redan på torsdan). själv steg jag upp vid halv 11 tror jag, satt och kollade tv en stund och gjorde mej klar. sen vid 1 sjussade mamma mej till skolan. hade en lektion geografi och sen slutade jag vid 2. var med jenna, och vid 3 hämtade vi sofie som kom med  bussen och vi fick sjuss hem av jenna. robin hade redan kommit
hem till mej efter insamlingen och berättade att de hade fårr svin-
influensan till dragsvik, usch då! jag och sofie började baka tårta till emma som fullde år - GRATTIS!
robin åkte hem mellan 4-5 tiden ungefär och vid halv 6 kom linda & hannah. tårtan var lite annorlunda än en valig men den blev ju snygg! (bilder kommer senare) när den färgglada tårtan var klar gjorde vi oss själv klara och såå. sen väntade vi bara på att emma skulle åka till crazy cat och äta med  bennet. när vi fick veta det så åkte vi hem till henne och gjorde i ordning, jessica kom också :) när emma & bennet kom och emma  öppnade dörren kom vi där överraskandes med tårtan i handen & sjöng. hon blev jätteglad och hade verkligen ingen aning om att vi skulle va där :) vi lyckades! sen gav vi hennes present, hon fick en soda stream av mej, hannah, linda, sofie, jessica och sabina.  vi började dricka & spela ölspelet. sen kom också sabina. och ännu senare kom robin och michael dit en sväng. spelade "jag har alldrig..." och sen blev det slött och vi åkte hem, redan vid 1.  på lördan steg jag upp och åkte iväg till gammaldagsmarknaden vid 11 tiden. där var jag med hannah och linda :) vid 1 var det dax att jobba. slutade halv 7, träffade jenna en sväng. och sen åkte jag hem, gjorde mej klar, hannah kom hit, vi fixa ihop lite låtar och sen åkte  vi till villan. mös oss ner på terrassen med en filt, dricka, sigg, vindruvor, hockeypulver, chips, dipp & musik.  vid halv 11 kom robin & michael, och senare även sofie, emma och bennet. spela lite ölspel och sen bada bastu. jag & sofie var tillochmed och doppade oss i det kalla vattnet, men skönt var det :)  michael, sofie, emma, bennet och hannah åkte hem vid 3 och jag och robin somnade vel vid 5-6 tiden tror jag. idag sov vi länge och åkte hem vid 3, åt mat och sen blev robin hämtad.
just nu: är trött, fryser, slö, känner mej halft sjuk... om 100 minuter
ska jag jobba. endast 4 ½ timme ikväll, skööönt!

trååååk

nu har hannah åkt hem och jag..
jo jag har tråkit! eller inte sådär
jättetråkit men tillräckligt tråkigt
för att ha tråkigt.. okej bry er inte
jag vet inte ens själv vad jag gör,
eller sitter och skriver här just nu??
hehe :) men okej. nu ska jag spela
lite online spel, som t.ex. bitch på
blip, hannah har fått mej att bil
beroende av det spelet...

sen ska jag troligen ut och cruisa
lite med hannah och jenna tills
gullet kommer :) <3

03.09.09

Hejsan bloggen!
Det blev en otroligt lätt dag idag. Skulle egentligen va i skolan och
börja vår gymnastik lektion nu men gymnastiklärarna var borta
idag så det blev ingen gymnastik, skönt. Såå min skoldag bestod av:
geografi. hehe. Jo hade geografi första lektionen och sen slutade
jag 9:30. Morfar sjussade hem mej och väl hemma har jag städat
mina skrivbordslådor, prövat miljontals pennor och slängt hälften.
nu ska jag snart fixa lunch till mej själv och mysa ner mej i soffan
och kolla Friends.
Efter att hannah slutat skolan kommer hon till mej, vi ska fixa en
grej :) Sen vet jag inte hur länge det tar och om vi hittar på nåt
sen eller inte, det får vi se.. Men vid halv 10 kommer iallafall
Robin hem så jag ska gå och möta upp honom till ABC. iik, blev
så glad när jag till först fick veta att han kommer hem redan idag
och sen för en stund sedan fick jag veta att de åker redan kl. 4
därifrån så han kommer rakt till mej och sover här :) <3
imorgon är det fredag och hälg, eller okej kan nog nästan säga
att det är hälg för min del redan :)) men nu ska jag fixa mat!
puss

vill ha sommar, värme & sol
och ingen jävla kall & tråkig höst!

Good night


sov gott, önskar att du var här brevid mej <3
imorgon kommer älskling hem!  längtaar

I´m home

Hemma igen efter en ovanlit kort kväll med Linda & Hannah :)
Gick till abc vid 7 tiden. Träffade Linda, Hannah, Sabina,
Henkka och Tommy, sen stack de andra och jag, Linda och
Hannah spelade kort & mumsade i oss onyttigheter som pomms
och kinderägg (varför går det inte att säga nej till god mat?).
Vi lyckades också övertala Linda att va en timme längre ute än
vad hon hade tänkt! Såå vi var ute till ungefär 9. Kollade just
på salatut elämät och nu sitter jag här helt ensam hemma
och tråkar. Men det är nog endå skönt att för en gångs skull
va hemma tidigt! nu ska jag spela lite spel tror ja..

*stolt över mej själv*

jeee, fick för en stund sen veta att robin slipper hem redan imorgon :)))
blev så himla glad! + att jag varit riktit duktig och tränat en stund.
började med olika övningar, sen cyklade jag på motionscykeln medans
jag kollade på Friends och gjorde ca. 150 magmuskler :) *stolt*
vill ut och springa men då det ska va sånthär pissväder så är det ju inge
kul alls.. snyft.  men men, en annan dag :) nu ska jag iallafall sitta här en
stund (obs! en stund, inte länge) och sen ska jag vara ännu mera duktig
och sätta mej vid skrivbordet och läsa på lite olika ämnen.. även om vi
inte har läxor. det trodde jag aldrig att jag skulle göra
. ha det bra

02.09.09

Tja bloggen
Kom hem från skolan för sisådär 20 minuter sen. började 10:25
och gick från skolan vid 12:07 om man ska vara exakt (A) kunde
typ inte uppdatera igår eftersom att jag var borta hela dan och
när jag väl kom hem orkade jag inte starta datorn. såå alltså
igår direkt efter skolan åkte jag, hannah & emma hem till hannah.
och efter en stund kom också simone. vi kollade på borat &
mumsade i oss chips med dipp och vindruvor, gotttt! borat är ju
bara såå bra, kollade även extramaterial. HAHA! ett gott skratt
förlänger livet.. tror mitt liv blir rätt så mycket förlängt varje
dag, speciellt då jag är med hannah :) hehe

Sen cyklade vi till abc, satt där, åt vindruvor och spelade kort.
vid 8 stack linda och simone och vid halv 9 kom jenna och
matilda. satt och pratade en stund tills vi bestämde oss för
att köra runt lite. kom hem hem vid 10, kollade lite på tv
och sen gick jag och la mej :)

Nu ska jag ska jag försöka träna lite, skulle egentligen ut
och springa idag men vill nog inte i det här blåsiga & regniga
dumma väder. så det blir nog träning inomhus! har bestämt
mej för att påriktit börja träna nu.. köpte till och med en ny
tränings bok igår:


såå nu är det bara att börja
TRÄNA