sommarlov

i fredas var jag hela dan hos robin, firade hans examen. av mej fick han en svart mp3 spelare som ser ut som en ipod typ :) och så fick han en massa andra fina presenter. vid 9 tiden fick v sjuss av basse och johan hem till mej, kollade tv och sen gick vi rätt så tidigt och la oss.
på Lördas morgonen steg jag upp vid 9 och lite innan hav 11 kom sofie, sara och emelie och hämtade mej, och vi åkte till skolan. avslutningen/studentdimissionen började vid 11. på pausen fick vi våra betyg, jag blev riktit nöjd med mitt :) + att vi fick ut nåra prov och uppsatser. direkt då pausen var slut sjöng vår klass en sång och efteråt orkade jag och sofie inte va där längre så vi stack. träffade hannah och emma, vi gick till crazy cat dit felicia också kom. åt mat och efteråt åkte felicia och emma medans robin hämtade upp mej, sofie och hannah. kom till mej, satte oss ute och började ta lite. varmt och fint väder! senare kom det lite mera folk, satt mest och pratade, skrattade och drack i solen :) vid 8 tiden gick vi ner till bussplatsen och väntade på fagerö bussen. riktit passlit med folk i bussen, ganska mycke faktsist :) när vi sedan kom fram till fagerö efter en riktit rolig bussresa satte vi oss på en brygga. senare gick vi in på själva området, dansade loss till Takida och efteråt förflyttade vi oss till discot och där vi dansade loss till blandad musik tills vi till slut var tvungna att gå mot bussen. kom fram vid 3 tiden och en hop med folk på gården, tänkte va hos mej en stund men syrran var hemma och eftersom att hunden började skälla så himla mycket att de inte kunde sova så alla var tvugna att åka hem. de som sov hos mej var robin, sofie och basse. en jätterolig kväll, vet inte när jag senast haft såå roligt? :D en jättebra start på sommarlovet!
steg upp vid 1 idag, sofie hade åkt hem redan tidigare. men jag, robin och basse satte oss ute i 27 graders värme och började morgonen med frysta jordgubbar och jaffa! mumms. senare gick vi mot abc men johan kom emot oss och vi alla åkte mot camping istället, där vi åt 2 glassar hehe :) sen sjussade de mej och robin till mej, städade och kollade tv. sen gjorde vi tortillas och så åkte han hem för ca en timme sen.
just nu sitter jag här bara och kollar på beck, sen måste jag nog ta en promenad med hunden. ikväll kommer de andra hem från sverige också, de har alla klarat av stockholm marathom som drog av stapeln igår.
nu slutade beck och jag ska föröska ta mej ut en sväng, ha det bra!

fredag

hinner inte skriva just nu, men dagen har jag iallafall tillbringat hos robin på examen fest :)
kolla in peppar.fi, syrran är med och även jag i ett litet hörn (obs, bildtexten!)

särkänniemi

tjah!
dagen började som en vanlig skolmorgon, åkte in till skolan med bussen. där väntade vi på bussen som det stod "kristinestads gymnasium" på.. när den väl kom, rusade vi alla in för att få bra platser & bussen åkte iväg. när vi väl hade kommit så lång som till lappfjärd (alltså typ 7-10 km från skolan) märkte vi att 2 st fattades, så vi var tvugna att vänta på de två som var försenade.. hehe. men snart fortsatte färden igen.
när vi var framme i tammerfors hämtade vi upp en guide som sedan guidade runt oss lite i tammerfors. vid 2 tiden fick vi äntligen åka till särkänniemi, woow karuseller! riktit rolig dag faktist, trots att det var blött och regnit. men solen sken nog emellanåt också :) men blev faktist liite irriterande en gång då vi skulle åka karusellen där man ligger, men så var den ju förståss stängd. sen efter en stund gick vi dit igen och då var den igång.. men när vi väl hade legat oss i den och just skulle åka uppåt så stannade den och där stod vi då stilla i ca. 20 minuter medans regnet bara öste ner på oss, kan nog säga att det blev blött! meen efteråt när de äntligen fick ner oss därifrån så bjöd de oss på kaffe/te/glass, schysst! :)
åkte hemåt vid 6 tiden, via abc i björneborg och sen hem. kom hem för ungefär en halvtimme sen, och nu ska jaf fixa klart robins present :)

SOMMARLOV

då har sommarlovet börjat!
idag skrev vi det sista provet som var matematik, gick inte så bra men det gör inget för nu är det sommarlov! efter det hade vi inga fler lektioner. sprang bl.a. runt i skogen och sökte emmas telefon som hon hade tappat, som tur var så hittade vi den. och skogen var fullproppad med myror, usch! sen tömde jag pulpeten, spelade lite guitar hero med sofia och sabina, och sen åkte jag hem med mamma. skulle egentligen gå och köpta glass på gymnastiken, men det är så dåligt väder så jag orkade inte gå med, åkte hem istället. var hemma en stund  och vid 3 tiden åkte jag med pappa till stan och köpte en present till robin som blir färdig i skolan på fredag :) och efter det har jag mest suttit vid datan, städat lite och kollat tv + mumsat i mej jordgubbar :) robin kom just hit också men duschar just nu..
imorgon blir det att åkte karuseller, kuuul!

1 dag kvar, 1 prov kvar

nu är också modersmålsprovet över, men kan nog inte säga att det gick speciellt bra..
solig dag idag, solade ungefär en timme efter skolan medans jag pluggade lite matte.. nästan så man kan säga att sommarlovet redan börjat, imorgon är det bara provskrivning som gäller + en glass på camping och då är den dagen slut. & nästa efter det är skolavslutningen på lördag. inte mycke kvar inte. iihk kan inte förstå att sommarlovet äntligen är här och att det endast är 1 månad och nåra dar tills jag drar iväg till sverige och därifrån vidare till Torquay :))) längtar!
borde nog sitta inne på mitt rum nu och plugga matte, men istället sitter jag här och laddar upp bilder? inte bra. men har inbillat mej själv att jag kan det fast jag inte kan ens hälften.. jag bara tror att jag kan för att inte behöva läsa mer. men sen sitter man där med provet framför sig och inte förstår någonting.
så jo, nu är det nog dax att klistra fast sig i skrivbordsstolen (och inte sängen!!!) och plugga matte tills jag kan allt. punktslut



punkt punkt punkt

usch vad det är jobbigt att plugga..
har försökt plugga nästan hela kvällen, har typ läst igenom det i boken 1 gg och anteckningarna 2 gånger ungefär. men tror ni jag lärt mej ngt? hmm.. nej inte precis. men men, har inte baara suttit och pluggat. har också hunnit tänka så långt som att jag fick en smart idé och fick till sist in alla bilder från de 2 senaste veckorna till datan från kameran, hehe runt 1150 bilder var det på den.. (A) men va kan man när det är så roligt att fotografera? borde nog sätta in dom på en cd också... inte så konstit att min dator e så tröög ibland. annars ikväll har jag hunnit va ute en stund, suttit lite vid datan, kollat tv och proppat i mej frysta (jättegoda) jordgubbar :) mumsit.
men nej, nu ska jag kolla runt lite på netet och kanske ladda upp lite bilder på bilddagboken.. om jag orkar :)

tänkte ladda upp en bild.. men nej min dator gick inte med på det.

2 dar, 2 prov

woow, de har lovat solit och varmt väder till skolavslutningen på lördag, härligt :) får bara hoppas att det håller också..

nu är geografi provet över och det återstår endast två dar & två prov kvar! måndagen gick snabbt så då kan nog tisdag & onsdag också gå lika snabbt, om inte snabbare :)
imorgon har jag sovmorgon, börjar 10:25. har musik och hoppas på att få ut mitt musikprov, de flesta fick ju förra tisdan men vi som skrev provet senare.. jaa våra prov hade han tydligen slarvat bort. annars har vi typ bara matematik och kanske nån timme till + prov :) och onsdagen är bäst, börjar 10:25, skrivet prov, håltimme, camping på glass och heeeem. då kan man säga att sommarlovet har börjat. för på torsdag drar vi iväg till tammerfors och åker karuseller, fredan ledig & lördag AVSLUTNING! hihi, att de kan va så nära :) första året i gymnasiet avklarat.
nej nu måste jag börja plugga lite modersmål!

snart är sommarlovet här

hälgen börjar dra mot sitt slut och en ny vecka börjar snart.. men inte vilken vecka som helst, utan sista veckan innan sommarlovet :) jag har endast 3 skoldar kvar, mådag-onsdag. torsdag blir det klassresa till tammerfors och på fredag är vi lediga :) men 3 prov kvar också.. och sen är det sommarlov! :)
har legat i solen för ungefär lite innan två till 4 tiden och läst på geografi prov. för en stund sen kollade jag lite bilder som janica visade. hon kom hem från Thailand igår, där hon varit hela 3 månader!!! och fan vad brun hon var, man blir riktit avis. fick en jättefin klänning av henne också + örhängen :)
men nu hinner jag inte skriva mer, berättar mera om min hälg senare.. nu blir det promenad med hannah :)

irriterande!

Åh, så himla irriterande.. min kamera vill verkligen inte samarbeta med mej längre. den vill tydligen inte gå med på att överföra bilderna på datan. är det då datan eller kameran det är fel på? ååh. har liksom ca. 900-1000 bilder på den just nu och vill så gärna ha bilderna till datan. väldit irriterande kan jag säga..

nåväl.. idag lyser inte solen fast de lovat det. men man vet ju aldrig, den kan ju hoppa fram när som helst :) börjar först halv 1 idag men ändå steg jag upp redan innan 10, duktit va? :) om man tänker på hur länge jag annars helst skulle vilja sova.. hehe. men kanske jag hinner plugga lite då också, och så måste jag gå ut på en promenad med hunden. så jag ska nog börja göra mej klar nu och den gå ut med hunden :) ha en bra dag.

21 maj

Ursäktar för min dåliga uppdatering ännu en gång men det blir så när man har en massa grejjer man måste göra
men historia provet är skrivet och gick bättre än jag trodde, kanske får godkänt iallafall :)
i tisdas var jag hos robin.. kollade typ film, va ute en stund, kollade på hans jättestora fisk som han fått (tro mej, den va stor!) och sånt. i onsdas var det skola som vanlig, hade också två sista gymnastiklektionerna för denhär terminen, nästa gång blir det glass på camping! efter skolan hann jag bara va hemma en timme så bar det av till jobbet, där jag då var till klockan 10.
idag är det ledig dag från skolan men jag har jobbat från 14.00-21.00. nu har jag då bara en jätteförsenad bokrecension & och en försenad materialbaserad uppsats som jag borde göra tills imorgon.. har ingen aning om hur jag ska få en bokrecension gjord av boken som jag har läst.. alltså jag förstår ingenting av boken, den röda tråden saknas helt enkelt. får vel se hur den blir..
men jag har iallafall några timmar på mej, börjar först halv 1 imorgon så får soova länge :) eller okej egentligen borde jag nog stiga upp tidigt iallafall och plugga, men får se vad jag tycker om det imorgon. haha!
nej nu ska jag sätta mej för skrivbordet och inte stiga upp innan uppsatserna är klara! önska mej lycka till

4 VANLIGA SKOLDAR KVAR

6 dar kvaaar

alltså ursäkta för väldigt dålig uppdatering den senaste veckan men har varken haft tid eller ork att sitta vid datan. kommer troligen inte hinna blogga så värst mycket nu annars heller.. 4 prov som väntar, en bokrecension och 1 materialbaserad uppsats. så det är en hel del, och ändå har vi endast 6 dagar skola kvar, härligt! :)  men tyvärr är jag så j*vla skoltrött så jag orkar inte mer liksom.. har historia prov imorgon. kan absolut ingenting..
och jag säger det bara inte, utan det stämmer upp till 100 %. jag kan ingenting. får bara hoppas att man får godkänt.. vill inte behöva ta om hela kursen då fan orkar jag inte mer.. jag hoppas att veckan går snabbt så det snart är sommarlov.. vi är iallafall lediga på torsdag och nästa veckas fredag, & nästa veckas torsdag åker vi till tammerfors till särkänniemi, weiiii :) men innan det.. prov tisdag den här veckan, måndag, tisdag, onsdag nästa vecka.. usch då & ännu till svåra prov som man inte kan något av... men ojojoj vad sommarlovet börjar närma sej! ni kan inte ana hur jag längtar.. eller jo kanske, tror de flesta nog längtar lika mycket som jag. och bara slippa tråkiga skolbänkar och jobbiga lärare och få njuta av solen och friheten. härlit! & om prick 37 dar blir jag 17 år och om prick 51 dar åker jag till ENGLAND! ska bli så jäkla kul....... nej nu ska jag ta och avrunda.. kolla lite facebook & mailen sen får vi se vad jag hittar på.. imorgon har jag sovmorgon så jag börjar först 10:25. sköööönt skönt!

ojojojvadjobbigtdetär!

idag åkte våra utbyteselever hem igen
har gjort en hel del & har därför inte precis hunnit sätta mej framför datan en längre tid
och t.ex. bloggat. men vi har nog haft det riktit roligt :) men tyvärr orkar jag inte skriva så
mycket nu heller och bilder laddar jag också upp senare.. 7 vanliga skoldar kvar och 4
prov.. fyfan! jag orkar liksom inte. måste bara försöka.. 

kul dag

nemen hejsan
hinner visst kasta in ett litet inlägg här ikv.. dagen har varit lång och riktit rolig.
igår mötte vi upp utbyteseleverna vid abc och åkte hem med den/dem som vi
skulle ha, hos oss bor Teemu som ä riktit trevlig :) vi var en sväng och köre i
k:stad och visade runt honom lite och en sväng till sommarstugan, efteråt var
vi en sväng ute med hunden på promenad och typ kollade tv innan vi gick och
sov.
imorse följde han med mej till skolan och förståss alla de andra också med
den som de bor hos. de fick va med på våra lektioner, matematik, geografi &
modersmål. efter maten gick på rundvandring med Canne i k:stad så de fick
bekanta sej lite med staden. efteråt hade dom en liten presentation gjord som
de visade för oss om Tikkakoski, där de kommer ifrån, och innan vi slutade
hade vi några minuter modersmål.
slutade vid 2 idag så vi gick alla ner till stan och köpte glass, efteråt gick vi runt
och kollade i affärer och satt i solen tills klockan blev halv 5. då gick vi till Crazy
Cat där vi hade reserverat ett bord och pizzbuffé. vi fick alla sitta i ett långt bord
inne i cabinetten :) haha, de kom tillochmed och stängde dörren sen senare
då de tyckte vi hade lite för mycket ljud (a) hehe. vi satt iallafall där ungefär 1½
timme. när vi var klara gick vi för att hyra film och köpte chips och sånt och åkte
vi alla hem till mej för att kolla film, good luck chuck. riktit bra film! när filmen var
slut gick vi till abc och satt där en stund och nu har jag och teemu kommit hem
igen och sitter här med mamma, pappa, syrran och hennes pojkvän och kollar
eurovisions semifinal 2. inte för att jag kollar så mycket men lyssnar mest :)
men nu har jag inget att säga, annat än att det har varit en riktit rolig dag. alltid
lite svårt att komma igång med nya människor, då man aldrig träffats förr men
börjar nog gå bättre redan, känns som man känt dem längre än typ en dag. heh
ha det bra <3

Onsdag

Hejsan
tisdagskvällen tillbringade jag hos Robin, kom dit vid halv 6 tiden, gjorde inte så mycket typ kollade lite på tv och sånt. vid 7 tiden gick vi ut och tände på en liten brasa och satte oss i solen, över 20 grader där vi satt :) skönt! satt och snackade, skrattade, drack drinkar och grillade korv hela kvällen lång. vid 10 tiden kom Michael också över en sväng, och då grillade vi korv & majs, gottis :) det var varmt hela kvällen men vid halv 11 tiden började det bli kyligt så vi gick så småningom in och michael åkte hem. kollade en stund på Eurovisons semifinalen men blev så trötta så vi gick till robins rum och kollade beck tills vi somnade..
imorse blev det att stiga upp redan 15 över 8 och åka iväg, robin till jobbet och jag hem. duschade, lyssnade på musik ochn gjorde mej klar och lite över 10 sjussade pappa mej till skolan. har endast haft matematik som vanlig lektion idag, två lektioner. sen hade vi en håltimme och de två sista lektionerna var vi i närpes och bowlade, skitkul :)
kom hem för ca. 45 minuter sen och ska nu bara ta det lungt och kolla på tv, fast jag egentligen borde läsa klar boken och skriva bokrecension men kommer aldrig att få den färdig tills imorgon då det egentligen är deadline, så jag satsar på nästa vecka. de närmaste 4-5 dagarna blir spännande, nämligen idag kommer utbyteseleverna om lite mer än 2 timmar :) hihi, liite pirrit är det ju nog. men hoppas det blir kul :)

snabbt inlägg

hinner bara kasta in ett kort inlägg
skoldagen har varit väldigt kort, började kl. 10:25 och slutade 13:15.
hade en lektion historia, en matematik och slutligen modersmål.
kom hem för ca. 40 minuter sen och har inte gjort annat än suttit vid
datan och varit ute en sväng med hunden. men nu ska jag inte sitta
här längre utan jag ska städa upp mitt rum. måste ju ha det städat
och fint när man får gäster. imorgon kommer nämligen utbyteselev-
erna från Tikkakoski :)  de kommer att stanna här från ons-sön. kul!
så kommer troligen inte att uppdatera så mycket under den tiden...
men nu ska det städas. måste va klar innan 5, för då ska jag till Robin :)

dagens:

loppis shopping

hoppsan hejsan
idag var jag i skolan från vanlig tid, 08:45 till vanlig tid, 14:55. När jag kom hem gjorde jag inget speciellt men lite innan 4 cyklade jag iväg till Lappfjärd och mötte upp hannah :) & vi cyklade tillsammans till Loppisen åter igen, hehe.  hittade faktist en hel del där... 13 glas, en liknande termosmugg, en röd härlig stickad tröjja, 2 presenter till mormor, en kanna, en flaskkylare, ett fin liten skål och en stor mugg med två fat. och allt detta tillsammans endast 17,60 €. billit va? :) efter loppis shoppandet cyklade jag hem igen och satte mej genast vid datan för att skriva historia grejjer och satt där tills 7 tiden. då åkte jag och mamma en sväng till mormor och morfar, eftersom att jag inte hann åka dit igår då jag jobbade så jag hade med mej mina presenter och en kort, hon blev glaad :) vi mumsade i oss saft, bullar och tårta medans vi kollade på salatut elämät och vid 8 tiden åkte jag och mamma hem igen. har sedan dess suttit framför datan och skrivit och skrivit och skrivit.. jobbit. men nu borde jag kanske äta nånting, eller iallafall dricka. kom för en stund sen på att jag inte fått i mej någon riktit mat idag förutom typ 3 makaroner. har endast ätit frukost, lite sallad, nåra mackor + bulla & tårta och sånt. aij då :s men nu ska jag ta och stoppa i mej ngt, sen ska jag nog gå och lägga mej, måste läsa lite i modersmålsboken också innan jag somar.
kort dag imorgon också, börjar 10:25 och slutar 13:15 :)


glasen jag hittade på loppisen idag :)

...

kom hem för ca. 15 mintuer sen och nu måste jag göra lite skoluppgifter, boooring!

hälgen -> morsdag

ojojoj vad jag är trött..
I fredas var jag och kollade fotbollsmatch, sporting vann :) lite kallt var det men annars kul!
efteråt kom var jag med emma & sofie vid abc en stund och vi var också ute och körde en
sväng med seppälä tills Robin kom och då satte jag mej i med honom. körde mest bara
runt och sånt. somnade vid ungefär 3 tiden.
I går steg vi opp redan halv 10, mamma fyllde år så vi gav vår present till henne & riktit god
födelsedags frukost. efteråt lite halvsov vi och satt vid datan och tog en massa fjollbilder,
skrattade åt helt konstiga saker, ni vet sånt man gör då man e trött. haha! kul kul
vid 6 tiden kom mormor och morfar hit och vi åt massa me bärpaj, tårta & bulla :) ucsh vad
mätt jag blev. vid 7 tiden åkte robin hem för att han skulle på 50 års kalas, och sjussade mej
på sammagång till abc, där jag mötte upp hannah. vi köpte grillmat & åkte sedan till emma.
vi ( jag, sabina, emma, tilla, hannah och emellanåt också bennet) satt ute några timmar och
försökte grilla med emma nyinköpta grill från halpa-halli. ingen grill man kan lita på iallafall..
tog oss säkert 2 timmar att få en korv var, hehe. sedan grillade vi också majs som inte blev
så jättelyckat eftersom att grilljäveln slocknade. nåå fick iallafall liiite mat :) och så klart proppade
vi ju i oss en massa chips, hehe.
nå iallafall, riktit mysit att sitta ute i filtar & dricka lite och snacka en massa,även om det var en
aning kallt.. men efter nåra timmar förflyttade vi oss in istället. och senare gick vi ut, var inne på
en hemmafest en sväng men sen satte vi oss i olika bilar, jag for med robin & dom. åkte till
torget som var typ fullproppat, sällan det är det! hehe. det var iallafall en riktit rolig kväll, kom hem
till robin vid 3 tiden ungefär, kollade lite på tv och sen somnade vi rätt så snabbt, båda var urtrötta.
idag var vi ännu tröttare men steg iallafall upp innan 12 och robin sjussade hem mej. nu är jag
hemma och borde egentligen läsa lite i min modersmålsbok nu som jag inte kommer att hinna
läsa ut i tid, så kanske borde gå och läsa lite nu..
morsdag idag iallafall och jag ska jobba 15.00-21.00, hoppas tiden går snabbt.
bilder kommer senare, inte för att jag orkade ta så många foton men.. :D

autch!

aij min rygg gör ont när jag andas, skitjobbit. va kan de va? :o
började plötsligt göra ont när jag stod i affären och kollade på
en morsdagspresent till mormor & gör fortfarande ont.. autch!
hoppas iallafall att det går över snart...

för övrigt har skoldagen varit rätt så kort, steg opp vid 10 tiden
och läste lite i boken, efteråt åt jag frukost och började göra
mej i ordning så småningom. skönt när man inte behöver ha
brottom precis varje morgon :) men åkte ändå in till skolan lite
tidigare då jag var klar så satt och snackade lite med emma &
sofie till min första lektion började som var matematik, därefter
hade vi egentligen geografi men vi som kommer att få utbytes-
elever nästa vecka så planerade vad vi ska hitta på med dem :)
och sista lektionen för i dag var historia som gick ovanligt fort.
efteråt gick jag ner till talas där mamma var, vi köpte varsin
morsdagspresent till mormor & efteråt köpte vi varsin glass
innan vi åkte hemåt :) GOTT
ikväll vet jag inte riktit vad jag ska göra, men antagligen va med
robin :) men skulle också vilja gå och kolla på 1:a lagets match.
kanske kanske, får se om jag orkar :D

regn regn regn..

Oj shitt, regnet bara ööser ner :o (iallafall nyss lät det så..)
kom hem från jobbet för ca. 1 timme sen. kollade på tv en
stund och nu sitter jag här och funderar om jag ska börja
gå och lägga mej eller vad jag ska göra.. iofs borde jag nog
läsa lite på mordersmålsboken som jag inte kommer att
bli klar med till 14:e då bokrecensionen ska va inne, men
måste ju iallafall försöka! hehe, har kommit så långt som
1½ sida i boken :)
kollade just vädret också, soligt imorgon :) men tyvärr inte
så jätte varmt, endast runt 14 grader. men man vet ju aldri,
det kan ju bli varmare.. men lörda & sönda ska det regna :(
ååh, snyft. ja vill inte ha kallt och regnit ja vill ha varmt och
soooool. ja vill ha en rikti sommar!



jobbbaa

nu har jag varit ute och hoppat på tramppolinen lite, försökt plugga lite och gjort mej klar.
och nu ska jag börja ta mej till jobbet. slutar halv 11 så kommer troligen att gå och sova
direkt.. eller kanske inte? beror på hur trött jag är. börjar ju iofs först halv 1 imorgon, men
borde nog ändå stiga upp tidigare och plugga lite. men får se om det blir någon uppdatering
när jag kommer hem.*

klar för jobbet!

var ute en stund


torsdag

idag har det varit en nästan full dag. började skolan 08:45. hade matematik, geografi därefter två historia &
slutligen två modersmål, den skoldagen tog slut 14:05. medans jag väntade på bussen låg jag i soffan och
halvsov & förösöka läsa boken i mordesmål och sedan spelade jag lite kort med simone och linda.
nu kom jag hem för ungefär en timme sen, har varit jävlit trött hela dan men när jag kom in på gården och såg
att pappa satt upp tramppolinen blev jag genast på bättre och piggare humör :D nu har man iallafall något att
göra de dar man har tråkit :) hehe.
men nej, nu måset jag jöra lite skoluppgifter, hänger fortfarande jävlit mycket efter.. hehe
jobb ikväll också 18:30-22:30

ursäkta bilden, men dagens outfit iallafall..

dagens outfit



haha, snygg bild va! :D
iallafall.. idag kom jag hem på morgonen lite innan 9 från
robin. kollade en stund på tv, duschade & gjorde mej klar.
lite över 10 sjussade pappa mej till skolan och då hade vi
2 timmar matematik, en håltimme & dagen slutade med
fotboll på gymnastik.
åkte hem med bussen efteråt, satt hemma och kollade tv
medans jag proppade i mej jordgubbar och choklaaaad.
vid halv 5 sjussade syrran mej till lappfjärd där jag mötte
upp hannah, simone & linda. vi gick till loppisen som nyss
har öppnat här. faktist rätt sp kul, hittade 3 grejjer för så
lite som 4 € sammanlagt :) toppen!
efter att jag kom hem har jag inte gjort speciellt mycket..
suttit vid datan och latat mej framför tv. typ inget annat
och nu är det nog dax för mej att gå och sova innan jag
somnar här framför datan. gonatt på er :)

bilder från stockholm

lite bilder från stockholm jo.. men vill ni se mera så har jag just laddat upp nåra till på bilddagboken där jag heter hennnrica :)


rubrik

hejsan.
hinner kasta in ett kort inlägg bara, tyvärr hinner jag inte skriva så jätte ofta.
skolan idag iallafall, började först 10:25. väldit skönt att få sova nån timme
längre än vanlit! :) vi hade 2 lektioner musik och den ena lektionen skrev ja
provet som de andra haft förra veckan & andra lektionen "sjöng" vi bara. typ
samma låt miljoner gånger..
efter musiken hade vi en timme modersmål och därefter håltimme. jag &
sofie satte oss i soffan och snackade med jenna, heidi & matilda medans.
dagen slutade med en lektion matematik, har fortfarande inte riktit kommit
igång efter allt jag missat såå lite jobbit är det nog.
kom hem för ungefär en timme sen och har just proppat i mej choklaaad i
massor! vid 5 tiden åker jag iväg till robin och kommer hem förs imorgon.
hos honom ska vi blandannat grillllllla, mumms :)

idag var jag sommarklädd :)

hoppsanhejsan

nu har jag liiiite tid över så jag kan berätta lite om hälgen som gått.. I fredas vid 1-2 tiden åkte jag, robin, andreas, michael & basse iväg till sommarstugan. drack, bastade, grillade osv. riktit kul :) senare kom sofie och därefter kom det lite folk då och då. riktit passlit med folk och det är jag glad för så det inte blev över fullt som vissa gånger som leder till att det är jättemycket att städa. hehe. kanske blev lite för mycket dricka men kul hade vi iallafall, eller iallafall dom som var på G :D gick och la oss redan vid 2 tiden tror jag, men inte så konstit när vi festat ända sedan 2 tiden på dan, hehe. det var jag, robin, sofie & michael som lämnade över natten på villan men sofie åkte hem redan tidigare på morgonen medan vi andra steg upp helt vid 2 tiden. rätt så bra faktist - började festa klockan 2 på dan, somnade klockan 2 på natten & steg upp igen klockan 2 nästa dag. halva dygnet fest, halva dygnet sömn - helt perfekt ;) nästa dag var det dax att städa och det gick riktit bra. efteråt grillade vi korv och majs, gottis :) vid 6 tiden åkte vi därifrån och åkte in till stan på en glass - oj gud så gott! när glassarna var uppätna åkte michael hem och jag och robin hem till mej en stund tills vi sedan åkte till Robin. kollade lite tv och åt och senare åkte vi en sväng till baren med michael och satt där en stund. sen åkte vi hem och kollade film men somnade rätt så snabbt (A). på söndagen skjussade robin mej till jobbet till halv 10 och det blev en jättekort dag för mej, behövde bara jobba till klockan 2 som tur var, det var skönt :) för det blev ju ändå som en 9 timmars dag då det var en söndag som innebär dubbellön.  efter jobbet åkte jag bara hem och tog det lugnt och försökte plugga lite men det gick inge vidare.
det var min hälg :)

idag började en ny skolvecka, orkar inte! fyfan vad jag är trött på skolan.
har iallafall sovmorgon imorgon så det är skönt, men har också musik-
prov som jag knappt läst något på, eller okej två gånger igenom men
liksom vad hjälper det? liksom varför behöva kunna konstiga ord och
grejjer då man endå inte håller på med sånt? jobbit jobbit.
efter skolan var jag hemma och sen till stan en sväng, lånade en bok
från biblioteket som jag borde ha lånat redan för två veckor sen. hehe
blir lite brottom att läsa den nu bara, men tur som var så tog jag en lite
kortare bok. efteråt pluggade jag bara på musik och sen bestämde jag
och robin att han skulle komma hit, så resten av kvällen tillbringade jag
med honom :)
nej nu sova <3 gonatt

SOV GOTT

haha, kom på att förra inlägget blev jävlit lång..
får vel hoppas att nån iallafall orkar läsa (A) men
tror nog det var första & sista gången det blev
såå långt :)
orkar inte skriva om hälgen nu heller, måste
sova är så jäkla trött och måste orka plugga och
ta igen en hel del denhär veckan, så de inte så
bra om jag är trött hela tiden. måste få igen sömnen
som jag missat, hehe som om jag inte gjort det
redan men iallafall :)
nej nu är det dax för mej att säga gonatt <3

veckan som gått

hejsan! nu ska jag försöka berätta lite om veckan som gått, en helt underbar vecka :)
på söndagen tog vi bussen vid 2 tiden & åkte mot åbo, men i björneborg bytte vi buss så vi fick vänta en timme, men det gick snabbt :) på båten tog vi det bara lugnt, tog lite bilder, spelade & sånt. Tog en sväng ut på deck också. och FAN vad det blåste - och hur kul var inte det? haha sprang ut och förvandlades till galningar skrekskrattade i mun påvarann osv.. hah! vi gick och la oss rätt så tidigt också eftersom att vi inte fick va trötta nästa dag. väl framme i stockholm mötte vi Lina (vår dramalärare) det var nåra timmar kvar tills vi fick gå till vandrarhemmet där vi skulle bo så vi satt ute, gick runt lite och satt vi plattan en stund innan vi gick till vandrarhemmet för att fråga ifall vi får checka in redan, och det fick vi! och OJ så mysit det var, man kände sej precis som hemm :) + att vi alla fick bo i ett och samma rum.
när vi lämnat våra grejjer gick vi iväg till stockholms impovisationsteater där vi hade nästan 3 roliga timmar med en duktig tjej (som jag inte kommer ihåg namnet på).. men vi hade verkligen jätte roligt! efteråt gick vi till vandrarhemmet & gjorde oss klara för nåra timmars shopping. senare mot kvällen satte vi oss på wayne´s coffee en stund och sen var det dax för första teaterföreställingen vi skulle se på, som heter Ulrike Marie Stuart (stavning kan va fel?). ända jag kan säga är att vi satt som frågetecken igenom hela teatern och fattade noll. väntade bara på att det skulle börja på riktit liksom, hehe det var lite roddit. när de två lååånga timmarna var över va vi och köpte chips & godis och sen gick vi till vårt rum och snackade lite om teatret.
Tisdag, en ny dag med hela 3 teater. började med lite shopping på morgonen tills klockan slog 12, då började Klara Soppteater - Himmel över nybroplan. vi fick god köttsoppa som var hur mättande som helst, börd & te en stund innan teatern började. Satt vid jättemysiga bord och jaa det var helt enkelt riktit mysigt. och på teatern såg vi också nåra kända ansikten som t.ex. Gabriel Odenhammar & Allan Svensson från tvserien svensson svensson bl.a. Och på scen spelade Bengt Järnblad från bl.a. tvserien Tre Kronor.. efter teatern väntade vi en halvtimme tills nästa teater, då satt vi och snackade om soppteatern. efteråt kollade vi teatern "fem gånger gud" som var den bästa under hela resan :) när den var slut shoppade vi en stund. innan vi skulle på nästa teater skulle vi gå och äta någonstans men jag, jenna & sara ville inte slösa så mycket pengar på mat så vi bestämde oss för att gå och äta hamburgare. och på vägen dit kom plötsligt en kille fram till oss och sa typ "hej ursäkta, jag har en utbyteselev från austrailen som vill snacka med er, men han va lite blyg så han vågade inte komme fram själv", och vi bara "okeej.." så kom han då fram till oss, och vi bara  HAN, BLYG? fan heller. han prata och han prata och han prata, haha och kul hade vi :D stod och snackade ca. 1 timme tills vi verkligen var tvugna att dra så vi skulle hinna äta :D haha, de var verkligen kul. och inte bara det, när vi stod där och snackade kollade vi åt sidan och där går Robert Wells förbi oss, shitt alltså :D haha. jag och sara tänkte nästan springa efterom honom men vi gjorde det inte.
efteråt skyndade vi oss till Burger King, åt billigt! haha och sen träffades vi alla innan vi gick till teatern. på kvällen kollade vi en Brott och Brott på Strindbergs intima teater, en teater med en lite mindre scen och inte så mycket folk.  Typ huvudpersonerna i pjäsen var Jacob Ericsson (som är med i flera filme, t.ex. tsatsiki, Adam & Eva, Män som hatar kvinnor, m.m.) & Jessica Zandén (med i bl.a. jönssonligan, bert, beck, wallander, m.m.) och dom va riktit bra :) pjäsen var också riktit bra! efteråt satte vi oss ute i närheten av vandrarhemmet och diskuterade pjäserna och sånt, så himla skönt väder ute! senare gick vi in och la oss.
Onsdagen började med att vi alla på samma gång började sjunga till Matilda som fyllde 18 år! :) hon fick en muffins och en massa med morgontröttakramar, hihi :) innan vi gav oss ut på stan var vi tugna att packa våra grejjer och ta ut dom men som tur va fick vi lämna dom i ett hörn där inne. sen gick vi ut, var en sväng till NK och efteråt satte vi oss och åt glass i Kungsträdgården där det är så himla fint! fortsatte gå runt och shoppa lite och sen träffade jag Erica och var med henne en stund :) men tyvärr hann jag inte va med henne så länge eftersom att vi skulle på teater. såå efteråt gick vi på teater, en väldigt liten teater faktist, men riktit bra också. som heter Kamratstödjaren.
när teatern var slut gick vi alla tillsammans till Kulturhuset och gjorde en varsin pins, hehe de va kul. efteråt var jag en stund med Mathilda som jag inte hann va me något länge heller, synd!
mot kvällen åkte Lina till sitt flyg och vi gick mot båten. nu börjar det kännas som inlägget börjar bli lite långt så jag tror jag ska börja avsluta så småningom. Men iallafall, orkar inte berätta så mycket om båten. Men det var iallafall jättekul. först drack vi lite i hytten, var och åt god mat & sen fortsatte vi festa. träffade 3 svenskar såå vi trängde oss in i deras hytt på förfest :) riktit trevliga! blev endast 1 timmes sömn den natten, om inte mindre, så speciellt pigg var man inte. hehe
nej nu tror jag det räcker för ikväll.. hehe, börjar bli en aning långt. nu borde jag egentligen städa upp lite i rummet men får se om jag orkar. berättar mera om hälgen senare :) tänkte ladda upp bilder också men tror det får bli en annan dag eller senare det också :) här iallfall 1 bild, då vi träffade svenskarna & Australienaren (Gabriel):