att skriva uppsats utan fakta... hmm

nästa veckas onsdag ska en uppsats i hisotia på 3-5 sidor vara inlämnad. tänkte att jag skulle börja skriva på den nu eftersom att vi har så himla mycket annat också. men hur fan ska man kunna skriva om något som det inte finns någon fakta om på netet? och jag vet att jag inte är den enda som inte hittar något, kunde han bara inte se igenom alla först om det fanns fakta och inte ge ut rubriker utan fakta!? åh, kommer aldrig att få den klar i tid heller för den delen. om man ens får någon fakta. någon som vet var man hittar fakta om cypernkriget 1974?

30 november

ojojoj, sista dan i november idag. imorgon får man börja öppna julkalenderluckorna :D fan, måste skaffa mej några. tänker köpa 2 skrapkalendrar och en choklad!
har varit hela hälgen med robin så har inte haft tid eller ork att uppdatera. i torsdas efter skolan kom han och hämtade mej och vi åkte hem till mej. senare var vi ute en sväng och bl.a. till grillen och köpte lite mat, mumms! handlade även lite läsk, chips & dipp. sen kollade vi filmen Zoolander, riktit bra film.
i fredas sjussade robin mej till skolan och sen åkte han hem. efter skolan sjussade mamma mej till honom. gjorde inte så mycket, kollade på ensam hemma 2 och sånt. tills klockan 9 stack vi iväg till stan för att kolla Flickan som lekte med elden på bio. och den var ju jättebra! efteråt körde vi runt lite men det var rätt så tomt så vi åkte hem till robin. åt lite och kollade tv.
på lördagen skulle robins mamma till jobbet till klockan 8 så vi var tvugna att åka hem till mej på samma gång eftersom att vi skulle va hundvakt. slöa hundvakter. låg hela dan i soffan och kollade tv samt sooov. vid 3 stack vi iväg till stan och pantade flaskor för hela 17 € . och sen hämtade vi hans mamma från jobbet och åkte hem till honom.
på kvällen blev det att åka in till stan med jessica, johan och basse. åkte till emma och där var jag hela kvällen. riktit roligt. åkte hem runt 2 tiden ungefär. söndan var lika slö som lördan, gjorde typ inget och steg upp vid 1 - och fick gå raka vägen till matbordet.
en ny vecka har börjat och det är måndag, usch. skrev religionstent idag och hoppas verkligen på att få godkänt.. men det är nog lite frågan om. gick inte så bra. har försökt göra nätkursuppgifter i modersmål men denhär gången fattar jag noll! vi ska lyssna på något på norska och sen besvara frågor.. vafan, jag kan inte norska! blä. får vänta med uppgiften till senare, orkar inte just nuu.. tror jag ska kolla paris hilton´s new british best friend. haha! :D

sofie och jessica hos emma. tog inte så många bilder :/ som vanlit..

LILLAJUL

har inte haft tid att uppdatera och tänker inte skriva så lång nu heller. men tänkte bara kika in och hälsa alla en riktit bra lilla jul :) ikväll blir det glöggkväll hos emma :) berättar mera om hälgen då jag har tid, kommer att ha en hel massa att göra i skolan och så.. så det blir säkert ganska dålig uppdatering dehär kommande veckorna.. men alla ska iallafall ha en riktit bra lillajul!

25 november

onsdag idag = kort skoldag.
historia, matematik, matematik. fick sluta prick 11. åt i skolan, broilersoppa och efteråt hämtade pappa mej. när jag kom hem började jag direkt läsa på religion nåra kapitel. sen satte jag mej här och gjorde på modersmålsuppgiften som ska va inlämnad ikväll, kan inte bestämma mej om jag är klar med den eller inte.. kommer inte på så mycket att skriva och dessutom har jag ont om tid. tror att jag snart ska skicka iväg den och sen fortsätta med religion! klockan 4 blir det jobb och slutar vid 11. hoppas man hålls frisk! inget annat än lite huvudvärk och ont i armen hittills.
nu: MERA PLUGG.

sjukt i armen

nu har värken i armen slagit till ordentligt. det gör ont att lyfta den och har svårt att ta klä på mej t.ex. jackan. får hoppas på att det går över under natten, men troligen kommer det att sitta kvar ännu iallafall en dag. men det vore inte så bra, jobbar imorgon kväll.. så då är det inte så bra med en sjuk arm, och inga andra symptom heller för den delen.
trodde också att fotokursen ikväll var sista för i höst men vi har en gång till kvar. efteråt kom jag och jenna hit och kollade salatut elämät och sen var vi en sväng till abc. nu ska jag tvätta ansiktet och krypa ner under täcket. borde också läsa lite på religion, men får se om jag orkar. vill bara sova och hoppas på att vakna upp imorgon pigg och kry, absolut inte sjuk. det återstår att se. men nu säger jag gonatt för min del och tycker att alla ska sova riktit gott :)


uschnej, sånt gillas inte!

24 november

dagens oufit: linne och leggings med nitar
från gina tricot, övre linnet från new look,
skjorta hittad i mammas gamla kläder hos
mormor och morfar :)

exakt en månad till jul! wiiie
idag har jag tagit svininfluensa vaccinet. var skitnervös innan, mådde riktit illa. men vafan, det kändes ju inte ett dugg. gillar inte riktit sprutor men plötsligt så var det klart och jag kände inte mycket av det. men nu börjar det kännas lite i armen, speciellt när man rör och lyfter på den, men inga andra symptom har uppstått än så länge. får se hur man mår imorgon.. har bara 3 lektioner imorgon så det är ingen fara, men jobbar på kvällen så jag hoppas jag hålls frisk!
efter skolan idag har jag pluggat till religionsprovet och kollat lördagens Robinson avsnitt. om ca. 20 minuter ska jag på fotokurs, tror det är sista gången innan jul idag. och eftersom att jag alltid gör att i sista minuten så har jag inte kunnat ta något foto eftersom att det har varit så dåligt väder de sista dagarna. så jag åker dit utan foton idag igen. men nu ska jag se dagens Riverside avsnitt och efteråt göra mej klar inför fotokursen.
okej, hinner inte heller se Riverside, ska dra nu! hörs ikväll

PROMENAD

yes, precis som rubriken säger så var jag tidigare ute på en promenad. trots det äckligt våta vädret så bestämde jag mej för att gå på en promenad. tog med mej rocky och gick mot Lappfjärd där vi mötte upp Jenna och vi gick run Lappfjärd. var ute hela 1½ h, och vad kan det ha varit.. kanske 6-7 km som vi gick? efteråt kom jenna till mej och vi kollade salatut elämät och sen åkte hon hem.
har suttit här i ca. en halvtimme och ska snart dra mej till rummet. jag borde ha läst en massa i religion idag, men jag har inte läst ett dugg. ha tent på måndag, alltså ska tenta en kurs som vi inte haft nåra lektioner i och har en hel religionsbok att läsa, har läst ca. 1 kapitel. shitt kommer inte å hinna igenom allt. dessutom kommer robin hem på onsdag och är hemma till söndag, såå då ska jag va med honom! :) nej nu ska jag nog gå ner och tvätta bort sminket och göra mej klar för att krypa ner under täcket och läsa lite. gonatt :)

23 november

måndag idag och en ny vecka har startat. kan det inte bara va hälg :) hehe. i skolan idag hade vi historia, matematik, håltimme, engelska och biologi. slutade 13:15 och slapp hem med jenna. fick ut historia provet idag, haha gud! gick inte bra. men men, nya tag till uppsatsen. fick veta idag att vi inte kommer att ha ett andra prov utan istället skriva en uppsats, så då är det iallafall inget man behöver komma ihåg. så det är liite lättare iallafall. så hoppas på att bli godkänd i kursen. nu ska jag börjar göra lite läxor och plugga till prov och så..

ojoj vad tiden går snabbt

ja, engelska uppgiften är klar och det skulle inte ta lång tid.. men nog satt jag nåra timmar och fixade det, men kollade på samma gång på tv så det kanske gick lite trögare då :D lite innan 8 kom jenna hit, kollade på top model final och jag tycker att Allison borde ha vunnit, hon har ett så speciellt utséende. men Teyona var nog också helt bra. efteråt var vi en sväng till abc och sen till grillen, mummsit! sen körde vi bara runt en stund, riktit kul :) när jag kom hem gjorde jag uppgiften klar och kollade lite på Bridget Jones som kommer på 3an just nu och hade choklad ansiktsmas. ska krypa ner under täcket nu strax och börja sova, klockan är ju redan halv 12!!! gonatt :) men först ska jag ner och hämta ett vatten glas, är otroligt törstig!

min engelska uppgift, hehe!

 



22 november

söndag idag, måste göra klart ett engelska arbete. ska göra en stor mindmap med bilder och allt om texten "Rock on" i vår engelska bok. så har skrivit ut lite bilder och så nu och ska börja jobba på det. kom just hem från It´s showtime som LGF hade. det var nog riktit bra men jag kan inte förstå varför de alltid måste ha allt så snabbt.. kan de aldrig öva tillräckligt länge så att det blir perfekt.. helt bra var de, men det var inte så bra att man vill se det flera gånger, utan det räcker med en. och om det ska va jätte bra så ska de va så att folk vill se det flera gånger. jag tycker att de borde börjat öva samma tid de började men hade visat upp det först i vår, då hade det varit mycket bättre.
men nu ska jag ta och klippa, klistra och skriva.. men orkar nog inte göra det sådär supernoga. tänker inte spendera alltför mycket tid på det!
hoppas alla haft en bra hälg :)

dax att mysa ner under täcket

jobbet för ikväll är avklarat, hela 8 timmar. efteråt har jag kollat lite på tv och nu ska jag mysa mej ner under täcket och soova. imoron måste jag göra nåra skoluppgifter så jag får inte vara för lat och sova länge! borde även städa rummet och läsa till prov, ussssch. men nu ska jag iallafall sova och se till att jag får minst 8 timmar sömn men inte sover för länge imorgon.. sov gott :)

21 november

vääääldit slö dag idag, känns nästan som en söndag. steg upp vid 11 och efter det har jag suttit framför tv:n nästan hela dan. alla kanaler syns, även de som vi inte betalar för så de e ganska nice. kollade bl.a. på filmen RUN FAT BOY RUN! helt bra film. den andra filmen jag såg var "the game plan", men den hann jag tyvärr inte se från början.. men den var nog också riktit bra. har gjort mej klar till jobbet nu och ska bara ta det lugnt en timme och sen antingen gå eller få sjuss till jobbet. jobbar 16:00-00:00 idag, jobbit. men det kommer nog att gå bra hoppas jag :) lite trött och så bara, och har lite huvudvärk men en värktablett ska nog hjälpa. nej nu ska jag kanske surfa runt lite eller så ska jag ta och se ett avsnitt av friends, vet inte riktit, men något ska jag iallafall göra! ha en bra lördaskväll :)

nu tar jag natten

reza föll ut, precis som jag hoppades (A)
nu är jag väldigt trött och ska krypa ner
under täcket och sova läänge! hoppas på
fint väder imorgon, iallafall på dan :)

gonatt och sov gott allihopa :)

kollar på

sällan jag hänger med i idol men brukar oftast se de typ 5 sista avsnitten. har kollat nu och väntar på att se vem som åker ut. är inte speciellt insatt i det men jag tycker att alla av de som e kvar är bra, men minst gillar jag Reza, vet inte varför? Annars gillar jag alla lika mycket, kan inte välja någon favorit precis.
tänkte även ta en promenad med hannah men tyvärr är inte vädret det bästa - regn & nästan storm. usch usch. har haft otroligt tråkigt ikväll och har varit väldigt trött. men tråkigheten beror nog på att jag inte kunnat va på datan eftersom att jag rensat/uppdaterat den så den inte ska va så himla trööög. och så att jag kanske äntligen får mitt the sims 3 att fungera, förhoppningsvis! fick det till födelsedags present i somras och det vägrar att fungera på min dator.. det går att spela ca 5 minuter så slocknar hela spelet och man måste starta om datorn :s konstit. skulle säkert fungera på mammas nya dator men nej, får inte riskera att göra den trög. hehe.  hoppas bara det börjar fungera snart på MIN dator. har väntat för länge. det hade passat perfect för en kväll som denna att få sitta och spela the sims hela kvällen.. och 2:an har jag avinstallerat då jag installerade 3:an så det orkar jag inte installera om. nej nu ska jag göra något annat, kanske kolla ett andra avenyn avsnitt, eller halvsova i soffan.. hmmm

20 november

äntligen fredag! dagen schema såg ut såhär:
modersmål
modersmål
håltimme (skrev prov)
håltimme
engelska
engelska
håltimme
relativt lätt dag iallafall.. fick även våra betyg sista timmen.
efter skolan har jag suttit och kollat tv typ.. ska tror jag
fortsätta i samma takt och snart gå ner och se på friends.
hehe. ikväll kommer iallafall janica & marielle hem, och
jag ska bara ta en lugn hemma kväll framför tv:n. typ.
borde även städa rummet riktit ordentligt men jag orkar
inte. ja, jag är lat!

trött trött trött

ja, som ni kanske märker så är jag väldigt trött. så inlägget kommer inte att bli speciellt långt. har inte gjort annat än pluggat & kollat tv ikväll. tänkte även ta en promenad men har fortfarande inte kommit igenom allt i hälsokunskap så jag skippade den. gjorde just engelska "latläxan" också, haha. nu får hon för fan va nöjd! i don´t really like her..
men nu måste jag fortsätta plugga liite till och krypa ner under täcket. tänkte inte sitta vid skrivbordet mera ikväll! gonatt, sov gott :) imorgon är det fredag & äntligen hälg!

19 november

hinner inte skriva så mycket just nu, borde egentligen sitta fast klistrad vid skrivbordet och plugga hårt till hälsokunskaps prov.. men tänkte bara skriva nåra rader snabbt. har haft skola nästan hel dan. men hade iallafall en timmes sovmorgon och det var verkligen nödvändigt. var hur trött som helst, ville bara fortsätta sova. men en timme extra hjälpte iallafall lite :) och det är så bra att jag slipper senare till skolan de två dagarna som vi har sovmorgon eftersom att mamma börjar ungefär samma tid :) hade två engelska lektioner och vår lärare blev knall röd i ansiktet och väldigt sur när ungefär halva klassen inte gjort läxan... hon som själv har sakt "det är inte mitt ansvar, det är ens eget fel om man inte gör läxorna". ja, då kollar hon plötsligt igenom allas häften och hälften av klassen måste göra uppgiten som inlämningsuppgift. sen hade vi en håltimme och en modersmålslektion som jag inte gjorde ett dugg på förutom att skrev ner några rader. hade ingen bok med mej och vi höll på med uppgifter såå.. sen två sista lektionerna hade vi gymnastik - spelade handboll.

nej nu MÅSTE jag plugga.

sov gott allihopa

jobbet avklarat för ikväll och jag tycker att tiden gått allt för fort sen jag kom hem. förr gick jag alltid nästan och la mej vid 12 på vardagarna, men nu har jag börjat gå tidigare och lägga mej så det känns ju nästan hemskt vad klockan är mycket.. kommer ju inte få tillräckligt med sömn. nåå, börjar iallafall en timme senare imorgon :)

brr.. fryser & är trött, så jag tror nog att jag går och lägger mej nu... GONATT :)

hemma igen

efter 3 lektioner i skolan som gick relativt snabbt, är jag nu hemma igen. fick inte ut historia provet idag heller, fast han lovat. men det är jag bara glad för. ser inte framemot att se en 4 på provet. nu ska jag iallafall inte sitta här framför datan utan jag ska ta fram hälsokunskapsboken och plugga till provet på fredag. brukar alltid satsa mest på att plugga anteckningarna, men eftersom att detta är en nätkurs så har jag inga anteckningar. så det blir nog bara att plugga på. har verkligen ingen lust (okej, när har jag lust att plugga?), men jag är illa tvungen. eftersom att jag jobbar ikväll 16:00-23:00. måste även hinna göra modersmålsuppgifterna i nätkursen klara, fan om jag skulle åka iväg till jobbet och glömma att skicka iväg dem.. de ska nämligen va inlämnade klockan 22:00.
 
nej nu ska här pluggas!

godmorgon

sitter och äter frukost just nu - te & smörgås. samt mäter feber, tror inte jag har något men måste ju mäta för säkerhets skull.. har lätt dag idag men endå jobbiga lektioner. historia, matematik, matematik. börjar 08:45 och slutar 11:10. borde få ut våra historia prov idag också, skitt mitt prov gick verkligen INTE bra. kommer att få underkänt. hehe. blä.
färdigt mätt - ingen feber.
nu ska jag äta klart och sen sticka iväg till skolan.. ha en bra dag!

nu säger jag bara gonatt och


lite om hälgen

älskling e tröttis & vill inte bli fotograferad :)
kom på att jag inte berättat någon om hälgen.. så kan lika bra skriva nåra rader nu, har ändå inget annat för mej.
i fredas var jag på jobbet till klockan 12. älsklig hämtade mej och vi åkte hem till mej :) kollade en stund på tv och sen gick vi och la oss.
i lördas steg vi upp vid 9, gjorde oss klara och vid 10 hämtade emma & bennet upp oss och vi hämtade upp hannah. sen åkte vi iväg mot vasa. haha tog nästan 2 timmar att ta oss ända dit - med paus vid abc, teboil & rökpaus. haha. gick runt i lite affärer tillsammans. men sen splittrades vi så att vi shoppande tjejjer gick tillsammans och robin och bennet gick tillsammans sina egna vägar, hehe. sen mötte vi upp dem och vi åt på Amarillo. sen fortsatte shoppandet nån timme till tills vi bestämde oss för att åka hemåt. hehe och vilken trötthumor vi (speciellt jag & hannah) hade i bilen på vägen hem. haha, skrattade typ hela vägen åt helt konstiga saker. men jävlit kul hade vi iallafall :D
när vi kom hem tog vi det lugnt ett tag. vid 9 hämtade michael upp oss vi stack iväg mot stan. körde runt och sånt. senare kom även hannah med oss. och så träffade vi på bl.a. jenna och savo. hade dessutom feber denhär kvällen, så jag blev plötsligt helt slö och trött, så de sjussade hem mej vid kanske 1 tiden? men robin och michael stannade ute ett tag till och senare kom robin hem till mej och sov, men jag var så himla trött så jag hörde inte ens när han kom in. haha, innan jag skulle sova så skulle jag mäta feber också.. men hoppsan hade visst somnat med febermätaren i och lampan på :D nej jag var inte ett dugg trött!
söndag - slö morgon, som alltid. gjorde inget speciellt. kollade typ tv. jag steg dock upp en timme eller två tidigare än robin, hehe. orkade helt enkelt inte sova längre. sen kollade vi lite bilder som marielle tog fram, från när vi var liten och alltid klädde ut oss - jag, jenna och marielle. roliga bilder. sen var det jobb 15.00-22.00 och under den tiden hade robin redan åkt iväg tillbax till dragsvik. snyft.
hehe på bilden, robin som testar min nyköpta mössa i bilden på väg hem från vasa! haha

japp, det var den hälgen. riktit bra hälg iallafall :)


haha, det blev visst NÅGRA rader...

17 november

tisdag idag, relativt lätt dag men endå jobbig. haft huvudvärk hela dan, och känt mej sjuk men hande iallafall ingen feber i morse så det blev en trött skoldag. började iallafall en timme senare idag, skönt! men sov lite konstit inatt, var typ genom svettig när jag vaknade så då var det bara att hoppa in i duschen. första lektionen hade vi historia och innan maten hade vi håltimme. otroligt smaklös mat idag, kebablåda. mumms, eller så inte. efter maten hade vi 2x biologi och en engelska. slutade vid 2. satt och spelade lite kort med madeleine och sabina tills jenna slutade. vi båda var snåla på choklad så vi åkte via affären och köpte varsin chokladstång. sen fick jag sjuss hem av henne :) väl hemma påbörjade jag modersmåls nätkurs uppgiften som ska vara inlämnad imorgon kväll. nåra uppgifter klar men tror jag lämnar dem tills imorgon, orkar inte mera ikväll. annars har jag typ suttit farmför datan, försökt plugga lite & kollat tv.
fick förresten veta idag att det pågår tre sjukdomar här i trakten just nu: vanlig influensa, svininfluensa & spysjuka/magsjuka. usch usch!

orkade inte ta någon dagens outfit idag, så fick bli gårdagens outfit på bild :)

16 november

usch, har varit riktit laat idag. så jag uppdaterar bättre imorgon, kanske lite bilder och sånt. har lite feber och efter att jag kom från skolan har jag mest suttit framför tv:n. men var iallafall nån timme ute med jenna & hannah. körde runt och hade kul. var även till crazy cat och åt, eftersom att jenna var hungrig. jenna åt pizza medans jag och hannah beställde varsin hallondröm. mumms. men nu är jag helt slut, känns som jag har ca. 38 graders feber men har 37.3. konstit. så himla jobbigt när febern kommer och går hela tiden. svininfluensan kan vel hoppa på en när som helst också, 50 st sjuka i högstadiet idag. undrar när den kommer till gymnaset... om den inte redan kommit.
nej nu ska jag krypa ner under täcket.. gonatt :)

fredagen den 13

dagens outfit: armband, top & tröjja
från gina tricot, leggings från jim & jill.
fredagen den trettonde idag: på morgonen när jag väntade på bussen stod en av dem stilla en bit i från, den hade fått motorstopp. busschauffören glömde sjussa finska elverna till finska skolan och när vi kom till torget var det två bilar som halft kockade framför oss.. eller iallafall nuddade i varandra så de var tvugna att stanna. allt detta inom ca. 20 minuter. haha, snacka om otursdag.
hade endast två ämnen idag. skrev lite fel tidigare.. schemat alltså. först två modersmål, två håltimmar och till slut två engelska. sluta 14:05, och mamma hämtade mej. kollade ett avsnitt av friends och dagens riverside avsnitt. även om jag har lite feber så blir det jobb ikväll, ska ta lite medicin innan jag sticker iväg så kanske det blir lite bättre. slutar klockan 12 och då kommer robin och hämtar mej :)
kommer troligen inte att uppdatera under hälgen. nej sånt har jag inte tid med då älskling är hemma :) imoron har vi iallafall planerat att åka till vasa en sväng med Emma, Bennet & Hannah. på kvällen blir det väl bara att ta det lugnt, kanske ut och köra en sväng?
nej nu ska jag göra mej klar inför 8 timmar jobb och sen sticka iväg..
HA EN RIKTIT BRA HÄLG

gonatt & sov gott

bild från igår, felicia & hannah

nej nu ska jag krypa ner under täcket, så det snabbare
blir fredag, haha! morgondagens schema ser ut såhär:

håltimme
modersmål
modersmål
håltimme
håltimme
engelska
engelska
håltimme

tror jag iallafall.. om jag kommer ihåg rätt. hehe.

på kvällen blir det jobb, 16-00:00. och sen hämtar
älskling mej från jobbet och jag får äntligen träffa
honom igen :) puss

bastu & choklad ansiktsmask

var för en stund sedan i bastun, varmt & skönt. hade även en väldigt mjuk ansiktsmask som länge legat i skåpet. har inte velat använda den, vet inte varför. haha, man kan ju alltid köpa nya liksom. men nu använde jag den och den var såå mjuk. det var nämligen denna chokladansiktsmask som är på bilden. ska pröva på den nu nåra gånger och se hur den hjälper!
nu ska jag gå ner och kolla ett (eller två) avsnitt av friends.. och krypa ner under en filt. brrrrr

12 november

dagens outfit: stickad tröjja från H&M, långt
linne från gina tricot, leggings från jim & jill.
idag har jag inte gjort speciellt mycket... började skolan en timme senare, dvs. 09:35. min skoldag såg alltså ut såhär:
Håltimme
Engelska
Engelska
Lunch
Håltimme
Modersmål
Gymnastik

efter skolan åkte jag hem... slö som bara den. nästan feber. men känner mej en aning bättre nu. vill absolut inte bli sjuk till hälgen. för övrigt ikväll har jag lyckats läsa ett kapitel i religion, hehe. engelska läxan gjorde jag redan i skolan, skönt att slippa göra den hemma. har även kollat nåra avsnitt av friend och tror jag ska kolla ett till innan jag går och lägger mej, kanske två. hehe. började på 7:e säsongen idag, snart endast 3 säsonger kvar. snyft! men det lär ju komma en friends film också :D usch vad jag fryser...

juste var ju med hannah till vasa igår. riktit roligt var det! shoppade lite grejjer.. bl.a. 4 blusar (den vita på bilden t.ex.), leggings, armband.. vi träffade felicia och åt middag på rax. sen gick vi med henne till hennes lägenhet. kom hem vid ca. 10. riktit bra kväll! tack för den tjejer :)

promenad

var just ute på en promenad med min hund Rocky och min katt Elvira, ja hon ville tydligen också följa med :) gullit! lite kallt, men annars härlit väder ute. gick på en gammal väg där man inte egentligen får köra så då kunde även Elvira följa med :) hon måste nog röra på sig hon också! hihi

nu drar jag iväg till vasa med hannah :D

11 november - onsdag, kort dag.

dagens outfit
första onsdagen i denna period, och jag bara älskar dessa dagar. skola 08:45-11:10. i och för sej så har vi ju tråkiga lektioner som historia och matematik x2. men det är ända lektionerna vi har på onsdagar, riktit passlit! vet ännu inte vad jag ska göra idag.. lämnade precis in modersmåls uppgiften på fronter, så nu är det gjort. ska försöka göra lite läxor nu strax. sen har jag inte bestämt mej än om jag ska följa med hannah till vasa ikväll eller inte. men isåfall sticker vi iväg ditåt vid 3 skulle jag tro. men jag vet inte, jag vill men endå har jag ingen lust och jag har en massa annat som jag borde göra.. men nog skulle det va kul! måste fundera...



skolfoto

just det, tog skolfoto innan höstlovet
och fick dem igår. så jag skannade
in dem, men kvaliteten är ju inte
den bästa. och vet nu inte riktit om
jag är nöjd heller. eller aldrig är jag
ju riktit nöjd. misslyckad alltid på speciellt
enskilda fotot men även på de två andra..
men tänkte iallfall att jag skulle ladda upp
dem här. alltid lika hemskt att få sina skol-
foton. även om man väntar på det.
men då man vet att man kommer att få
dem så vill man inte ha dom, likadant är
det med prov. iallafall är det så för mej,
jag vet ju inte hur det är för er andra? :)





FOTOKURS

har varit på fotokurs 18:30-21:00. fick veta att vi ska fotografera till en kalender, hehe. så det är uppgiften till nästa gång, men knappast kommer mitt fotografi med. måste försöka få en bra bild! haha, när vi gjorde en grej som man fick göra i tur och ordning och jag & jenna inte hade något att göra satt vi och spelade kryss och boll, haha. så stänger någon lampan för att vi ska se på bilder och båda råkar säga "neeeej". haha hur fan kan man va så inne i kryss och boll spelet!!! började typ asgarva inombords, svårt att hålla sig.

efteråt kom jenna hit, vi kollade salatut elämät & sen åkte hon hem.
ska snart krypa ner under täcket, har jag tänkt mej...



10 november

dagens outfit
Tjenare! idag började jag skolan 10:35. och skoldagen började såklart med historia prov, som jag helt klart skrev en 4 i (alltså underkänt). kan inte tro annat. borde ha pluggat mer, men jag försökte verkligen. frågorna förstod jag knappt och inte kom jag ihåg något... men men, nu skiter vi i det och försöker satsa mera på nästa prov, för vi har iallfall ett till prov i samma kurs. och det tänker jag inte få underkänt i!
blev i allafall på bättre humör när vi fick våra finska prov och kursvitsord, riktit nöjd.
efter maten hade vi två biologi och en engelska lektion och sen slutade vi 14:05. satt och spelade kort och hade kul medans vi väntade på bussen, hehe. när jag kom hem satte jag mej genast i soffan och la på friends. så nu är sjätte säsongen färdig tittad. dax att låna nästa... hihi. sen gick jag upp och började ordna lite papper och grejjs och plötsligt satt jag där vid mitt skrivbord och pluggade matte!!! oj vad duktit jag kände mej, lite mera lärde jag ju mej. försökte läsa på sånt som vi gått igenom och jag inte förstått nåt av, men nu förstår jag en aning iallafall :) om en stund drar jag iväg på fotokurs med jenna, hoppas man lär sig något nytt! var inte där förra gången och förstod inte riktit vad vi skulle ha för uppgift så har inga bilder att ta med mej...

9 november

sitter och försöka plugga in bl.a. första världskriget. lär mej typ ingenting. prov imorgon. ääääääh.
hehe. jo som ni kanske märker så går det inte speciellt bra. tråkit är det också. men vill ju inte få underkänt precis... men vi har iallafall ett prov till i historia i samma kurs och ska verkligen försöka att läsa till varje lektion. så kanske det går liite bättre iallafall. men nej nu måste jag plugga, klockan är redan 6 och jag har inte ens kommit igenom halva. går väldigt långsamt eftersom att jag verkligen försöker lära mej och skriver upp, men det tycks inte fungera.. nåväl, det får vi se imorgon när jag sitter där med provet framför mej..
pusshej

saknar världens bästa älskling <3

mina ben sitter fast

usch vad mätt jag är! känns som jag ätit alltför mycket onyttigt denna hälg, eller jag har gjort det! usch. i fredas hade vi ju en massa mat, då proppade jag i mej massa chips och choklad. igår proppade jag i mej choklad, chips, tårta, kex, muffins.. och idag tårta, pastejer, bulla, kex, chips... usch vad mycket. min mage sväller upp! bläh. men jag och jenna har iallafall bestämt oss för att gymma i veckan, vet inte vilken dag men nån dag måste vi! bara jag inte blir sjuk nu. har ont i halsen och nästan feber..
skrev just klart hälsokunskap nätkursuppgiften som sa va inlämnad senast 5 i 11. haha snacka om att va sent ute :D men nu är det iallafall ivägskickad. nu ska jag iallafall börja gå och lägga mej. bara jag slipper upp ur denhär stolen. har suttit en timme ungefär med benen uppe, helt raka och nu har jag svårt att få bort dem. haha alltså helt konstit.. får nog kämpa en stund nu. haha! gonatt :)

8 november

1 år & 10 månader med älskling idag <3

hej! hälgen är över igen, och en ny period börjar imorgon... skönt iallafall med flera håltimmar, hehe! robin har varit här hela hälgen. i fredags hade vi fredagsmys och kollade på Idol med bordet fullproppat med mat som bl.a. pepparkakor, saltkex, mandarin, äppel, choklad, chips, dipp och så vidare.. gottis! efteråt var jag och robin en sväng till stan där vi bl.a. träffade på sofie, tommy och thomas. gick väl och la oss vid halv 1.
i lördas steg vi upp vid halv 11, det tyckte vi var jätte tidigt! haha :D kollade tv, var till stan och köpte present till syrran, pappa och morfar. senare lockade jag mitt och syrrans hår och gjorde mej klar inför kvällen.
på kvällen firade vi marielles födelsedag. på plats var såklar marielle, jag, robin, janica, jonas, lotta, daniel, jenna, mamma, pappa, mormor och morfar. åt en massa gott och pratade och sånt. på kvällen började de andra spela spel men jag och jenna hade ingen lust så vi var en sväng till stan där det verkligen inte hände nåt. var ute en stund tills vi blev tötta och stack hem. jag och robin gick och la oss nästan direkt.
i dag steg vi upp så sent som klockan 1. trött trött trött. kollade typ tv, och åt. vid halv 3 stack vi till mormor och morfar på farsdagskaffe. tårta och grejjer. mumms, fortfarande proppmätt. sen blev robin hämtad eftersom hans mamma var på jobbet och han inte hade någon bil. så han åkte redan vid halv 4... blää :(
ikväll har jag bara kollat tv, försökt plugga lite men orkar verkligen inte, kan inte koncentrera mej. stegring har jag också.. nästan feber alltså.
men nu ska jag iallafall sticka iväg ut en stund med jenna :)

6 november

tjenare! äntligen är det fredag och sista dan på denna period är nu över. nästa period som börjar på måndag är mycket bättre. inte en enda full dag + att jag på onsdagar slutar redan 11:10 :) bra med lite skönare period nu innan jul. hade full dag iallafall, eller egentligen hade vi det men skolkade ett par timmar. två första lektionerna hade vi matematik, förstår fortfarande ingenting. sen hade vi engelska hörförståelse som gick dåligt, efter maten hade vi lite finska. och sen två modersmålslektioner - såg på jönssonliga. eller nej, inte vi. jag, linda, madeleine och sabina gick ner på stan och sökte presenter vi inte hittade och köpte choklad istället. hur många gånger har man inte sett jönssonligan liksom? men sista lektionen gick vi iallafall på, eftersom att det var historia och där skriver vi alltid upp mycket + att vi har prov på tisdag. usch usch.  efter skolan kom jag hem och fick plötsligt lust att städa efter att lyft upp mina kläder i garderoben. så jag fixade till lite i rummet, dammsugade och torkade damm också :) sällan jag gör sånt! men borde nog göra det lite oftare, tror nästan att jag är allergisk mot damm. nyser alltid när ja städar och så, förutom idag. eftersom att jag prövar med 10 dagars allergimedicin och ser hu jag mår. mycket bättre! något är det nog som får mina ögon och hals att klia och näsa att bli full me snor. hehe.
annar idag har jag inte gjort så mycket. försökt göra lite uppgifter. skulle borde ha läst på historia också, men nej det har jag inte gjort, såklart. daniel, lotta, janica och jonas har också kommit hem och snart kommer robin :) sen vid kanske 9 tiden kommer marielle :) längesen man såg henne sist.. kom jag just på.
nej nu ska jag kolla lite tv och sånt.. ha en toppen hälg!

massa uppgifter o grejjer

usch vad jobbit det känns, fö nån dag tyckte jag att det skulle bli lugnt nåra veckor med endast 1 prov i veckan. men nej, det känns itne lugnt. modersmåls nätkursen har startat och vi har fått massa me uppgifter, även i hälsokunskap har vi en massa uppgifter. imorgon har vi finska prov, nästa onsdag historia prov. och historia.. jo det är svårt, iallafall enlit mej. inget fastnar och förstår inget av det vi skriver upp! åh!
men på samma gång känns det bra och jag har, iallafall emellanåt, lust att plugga. ps. emellanåt.

borde ladda upp massa bilder som jag har på kameran, och även framkalla bilder. men det tar alltför lång tid. jag hinner inte. 

haha, värst vad jag alltid ska klaga, nu ska jag sluta skriva. snart ska jag sitta och kolla tv en stund och klockan 8 ska jag försöka plugga lite till...

4 november

idag blir det inte mycket data & tv, nej idag blir det plugg! har finska prov imorgon och har inte läst något än, borde ha läst igår men jobbade från 16.00-23.00 såå.. det blev inget. så jag borde inte sitta här och skriva nu, utan plugga. har egenlitgen en massa andra uppgifter att göra också. usch fy blä.

2 november

hejhej! hälgen är över och en ny skolvecka har satt igång. har tillbringat hela hälgen med robin. i fredas var vi en sväng till stan med michael och sen bara hemma, såg film och sen gick vi och la oss. i lördas tog vi det bara lugnt på dan och vid 4 tiden åkte vi hem till mej och sen vidare till villan. eldade och fixade det varmt och mysigt.  och så småningom kom det mera folk.. riktit bra kväll!
i söndas steg vi upp vid 12, städade eller okej.. hehe mest michael och niklas som städade och robin lite. jag tror att jag gjorde minst. men killarna skötte det så braa så bra :) började jobba vid 3, och slutade 9. då hämtade robin mej och vi åkte hem till mej :) satt och kollade tv nån timme och vid 12 tiden ungefär gick vi och la oss men låg och pratade en stund också :) idag hade jag skola som vanligt och robin fick sova vidare. vid halv 1 hämtade han upp mej och vi åkte hem via och sen vidare till honom eftersom att hans mamma behövde låna bilen. gjorde inte så mycket speciellt, tog det lugnt, kollade film, gjorde varmsmörgåsar och sånt :) och vid 7 tiden blev vi sjussade till baren där jag väntade på mamma och robin på bussen. så nu åkte han tillbax igen.. :/ men om 4 dar igen så kommer han (förhoppningsvis) hem igen :) men nu ska jag snart börja gå och krypa ner under täcket, börjar bli trött. så gonatt, ha det bra :)